Staż w Wałbrzychu
Napisano Ponad rok temu
Prowadzący:
Piotr Osuchowski 3 dan
Andrzej Ciewiertnia 3 dan
Jacek Olejarnik 3 dan
Marek Wójciak 2 dan
Miejscowość: Wałbrzych
Zespół Szkół Integracyjnych nr 26
ul. Palisadowa 48
Organizator: Wałbrzyski Klub Aikido
Rozkład zajęć:
Sobota 18.09.2010
11.30 - 14.30 - trening
16.30 - 19.30 - trening oraz egzaminy KYU
Cena
30zł - całość
25zł - 1 trening
Kontakt
tel.: +48 605-569-323
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
2010-09-18
Prowadzący:
Marek Wójciak 2 dan
Marek nie mogę na to patrzeć. Poważnie - nie wiem kto tam u was rządzi stopniami ale to narusza zasady sprawiedliwości społecznej.
Przyjedź na egzamin do PFA i zaliczymy ci od ręki 3 dan.
ps.oczywiście, że nie stopień świadczy ale...... 8O
Napisano Ponad rok temu
Przyjedź ... do PFA [/b]
Myślę o tym i to nie w kontekście stopni... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2010-09-18
Prowadzący:
Marek Wójciak 2 dan
Marek nie mogę na to patrzeć. Poważnie - nie wiem kto tam u was rządzi stopniami ale to narusza zasady sprawiedliwości społecznej.
Przyjedź na egzamin do PFA i zaliczymy ci od ręki 3 dan.
ps.oczywiście, że nie stopień świadczy ale...... 8O
Już dawno twierdziłem, że Pan Marek się marnuje w PSA... :wink:
Osobiście znam jego uczniów, którzy mają wyższy stopień od niego.
Ale z drugiej strony podziwiam go za to, że nie ma parcia na posiadanie coraz wyższych danów. Wiem, że jest dla wielu osób ( w tym dla mnie) autorytetem w sportach walki i nie dotyczy to tylko osób zajmujących się aikido.
Napisano Ponad rok temu
ps.oczywiście, że nie stopień świadczy ale...... 8O [/b]
Zgadzam się, że stopień nie odzwierciedla umiejętności, ale w tym wypadku sam kiedyś się dziwiłem, dlaczego sensei Wójciak ma tylko 2 dan? Ale podobno to, co pokazuje na treningach i stażach jest super. Przynajmniej tak relacjonował mój kolega, który kiedyś w Legnicy ćwiczył, a teraz zmaga się ze sportami walki w Oslo. Wierzę mu bo chłop się zna na sportach walki (jest zarąbistym karateką), przekonał się do aikido tylko dzięki temu, że ćwiczył u sensei Wójciaka. Powiedział kiedyś, że gdyby trafił do innej sekcji, prowadzonej przez instruktorów jakich później spotkał na stażach, to w życiu by się na aikido nie zapisał.
Napisano Ponad rok temu
Ty też (Brutusie )...?Podobnie myślących jak Marek znajdzie się dużo więcej...
Napisano Ponad rok temu
Ty też (Brutusie )...?Podobnie myślących jak Marek znajdzie się dużo więcej...
Widzisz Voivod! Idzie ku jedności
Napisano Ponad rok temu
Niepolitycznie odpowiem: najwyższy kurwa czas!!!Widzisz Voivod! Idzie ku jedności
Napisano Ponad rok temu
kurcze...
Napisano Ponad rok temu
powaznie myslicie, ze tak nagle, ot tak sie uda
kurcze...
smailu czytaj między wierszami
Napisano Ponad rok temu
*zakaski, srodki antykoncepcyjne, popitka we wlasnym zakresie, organizator nie odpowiada za zatrucia metanolem, choroby weneryczne, AIDS i wszelkie choroby zakaźne
Napisano Ponad rok temu
To ja założe organizację...
Super, że masz takie zapędy... :wink:
-Ale w tym wypadku chodzi raczej o to, że albo ludzie żałują swoich decyzji o odejściu z PFA i wracają lub chcą wrócić. Przecież kiedyś (przed podziałami) ci wszyscy instruktorzy trenowali wspólnie. Przyjaźnili się, pomagali w organizacji i budowie ośrodków, spotykali na stażach itd. Dopiero później podzieliły ich różnego rodzaju sytuacje, aspiracje, spory, ambicje...
Może teraz są na tyle dojrzali, żeby pracować wspólnie!? :wink:
Napisano Ponad rok temu
U R Fucki'n kidd'n me? right??Może teraz są na tyle dojrzali, żeby pracować wspólnie!? :wink:
Jakie ambicje i zapędy? jak to szło w piosence, it's all bout the money, bum bum...
Napisano Ponad rok temu
U R Fucki'n kidd'n me? right??
Może teraz są na tyle dojrzali, żeby pracować wspólnie!? :wink:
Jakie ambicje i zapędy? jak to szło w piosence, it's all bout the money, bum bum...
oraz kilkadziesiat postów pisanych w ostanich miesiacach.
Randall,
swiadomy łamania przepisów ( m.in. pkt 4, 9 i 15 regulaminu) piszę te kilka słów ( wszak i tak zgłosiłem wyciszenie, wiec o bana sie nie boję).
Wybacz, ale Twoje posty w tym wątku, w wątku "Aikido na igrzyskach" i w kilku innych watkach swiadcza o tym, ze :
1. jestes zgorzkniałym i złosliwym człowiekiem
2. chamstwem przykrywasz jakieś frustracje
3. nie pasuje ci Aikido
4. nie pasuje ci organizacja Aikido
5. nie masz jakichkolwiek autorytetów, a Załozyciel jest dla Ciebie nikim
Powiedz w takim razie wszystkim otwarcie po ki h** zajmujesz sie tym działem na Vortalu?
Napisano Ponad rok temu
Czego się, kolego, czepiasz? Odpowiedź prosta jest - bo każdemu wolno. Nie zależnie od tego czy ma się coś do powiedzenia, czy nie. Ważne, aby pisać, pisać, pisać, pisać, pisać.... :wink:Powiedz w takim razie wszystkim otwarcie po ki ch** zajmujesz sie tym działem na Vortalu?
Napisano Ponad rok temu
Cokolwiek to znaczy. Jestem cynikiem i zdecydowanym nihilistą. Poza tym cechuje mnie sceptyczno-agnostycka postawa wobec poznania i wiedzy. Zgorzkniały? nie bardzo, raczej znudzony makabrycznie.1. jestes zgorzkniałym i złosliwym człowiekiem
Za dużo prasy kobiecej czytujesz. Głowologia Panie. Niczego nie przykrywam.2. chamstwem przykrywasz jakieś frustracje
Aikido może być. Sposób w jaki jest robione je dyskwalifikuje i to mi nie pasuje. Otwarcie o tym piszę.3. nie pasuje ci Aikido
Nie pasuje, bo to organizacje i ludzie w nich odpowiadają za zły stan i marazm w aikido.4. nie pasuje ci organizacja Aikido
Skoro tak mocno analizujesz moje posty, może pamiętasz ten o autorytetach? Oczywiście ze nie mam autorytetów, na takie coś nie ma miejsca w moim myśleniu. Autorytety to przeżytek. Też ich nie macie, tylko jeszcze o tym nie wiecie.5. nie masz jakichkolwiek autorytetów, a Załozyciel jest dla Ciebie nikim
No i nie może byc nikim, skoro był, był kimś, a wiemy że był bo były filmy i w ogóle. Owszem, dochodzę do wniosku że był utalentowanym człowiekiem z dużym doświadczeniem w SW, któremu gdzieś na etapie życia palemka odbiła i stał się fanatykiem religijnym, co zaważyło na produkcie finalnym. Obawiam się że to bardzo prawdopodobna spekulacja, równie prawdopodobna jak to, ze podziały były dla kasy nie dla idei.
Bo mnie to bawi, ot skrobnę jak mam czas i siedzę przed kompem kilka zdań, a tu taka burza co rusz. Wisz, gimnastyka intelektualna. Kiedyś pisałem też o tym ze fajnie by było gdyby w tym dziale ktoś rzetelnie aikido opisywał. oczywiście przeginam pałę, ale choćby FAQ i wypowiedzi niektórych fanatyków też są przegięciem pały, tyle że w drugą stronę. Ot, balans of de forsPowiedz w takim razie wszystkim otwarcie po ki h** zajmujesz sie tym działem na Vortalu?
Miłego dnia.
Ps. ch..j
Napisano Ponad rok temu
Sorry, uzywam takich słów wyjatkowo, jak mnie cos bardzo w**** , zdenerwuje, stąd ortografia.
Czołem
P.S. 1 Szukanie dobrych stron w miejsce totalnej agresji jest byc moze dobrym spsobem na rzeczowa refleksję.
P.S. 2 Wodzu, nie pytałem czy wolno. Pytałem po co?
P.S. 3 Randall, sposóbów w jaki jest robione Aikido jest tyle co gwiazd na niebie. Byc moze nie zetknąłes sie z dobrym nauczycielem - to szkoda. Poszukaj.
Napisano Ponad rok temu
Po co ma się chłop męczyć szukaniem igły w stogu siana? Podrzuć jakieś nazwiska... :wink:Randall, sposóbów w jaki jest robione Aikido jest tyle co gwiazd na niebie. Byc moze nie zetknąłes sie z dobrym nauczycielem - to szkoda. Poszukaj.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Prośba o relację z Mistrzostw w Chinach
- Ponad rok temu
-
Pij mleko - będziesz wielkim aikidoką :)
- Ponad rok temu
-
Rozwazania o robieniu video z tanto
- Ponad rok temu
-
czy warto zapisać się za combat aikido ???
- Ponad rok temu
-
czy warto zapisać się za combat aikido ???
- Ponad rok temu
-
Seiichi Sugano [*]
- Ponad rok temu
-
Aikido na igrzyskach
- Ponad rok temu
-
Czy aikido uczy ataku?
- Ponad rok temu
-
Aikido Warszawa