Przeciwnik dla Nastuli już znany!
Napisano Ponad rok temu
Dosłownie kilka minut temu organizatorzy gali FAŁ podali do publicznej wiadomości informację o przeciwniku Pawła Nastuli. Legenda polskiego judo zmierzy się z Japończykiem z teamu Hidehiko Yoshidy – Yusuke Masuda (2-8-3). Dla fightera z kraju kwitnącej wiśni nie będzie to debiut na polskiej ziemi. W 2008 roku stoczył przegraną walkę z Antonim Chmielewskim.
Zawodnik jest doskonale znany Pawłowi, który wypowiedział się dość obszernie na temat swojego nowego przeciwnika:
"Yusuke Masuda pochodzi z teamu Hidehiko Yoshidy, bardzo popularnego zawodnika MMA w Japonii, mistrza olimpijskiego w judo z 1992. W tym klubie trenuje też Koji Kanechik, z którym miałem walczyć w 2008 r. na Torwarze ale organizator tamtej Gali nagle zrezygnował z jej organizacji w niewyjaśnionych dotąd okolicznościach. Organizatorzy Gali FIGHTERS ARENA ŁÓDŹ chcieli doprowadzić do spotkania właśnie z nim. Jednak Koji jest w trakcie przygotowań do innej walki, toteż został z tego prestiżowego klubu wystawiony dla mnie – Yusuke Masuda. Jest to doświadczony zawodnik, walczył w USA, w Rosji i w Europie. Bardzo agresywny, trenował sambo i zapasy."
Jak się okazuje, Masuda ma dodatkową motywację do pojedynku z Nastulą. Marcin Jesiotr, organizator Gali zdradza te powody:
"Ze względu na to, że Paweł Nastula jest w Japonii nadal popularny domyślam się, że Yusuke będzie chciał dzięki tej walce wypromować się w swoim macierzystym kraju. Dlatego też spodziewam się mocnego ataku od samego początku. Gwarantuje to emocje na najwyższym poziomie, a przecież o to chodzi w tego rodzaju imprezach. Legendarny "Nastek" ciężko trenuje, by ten powrót do MMA a przy okazji pierwszą walkę przed Polską publicznością, przypieczętować efektywnym zwycięstwem."
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Żenua.
Choć biorąc pod uwagę rekordy obu zawodników to stosunek zwycięstw do porażek jest taki sam
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie. Niektórym nigdy nie dogodzisz.Jak zaczynal przygode w Pride od czolowki, to by?o ?le. Jak teraz po dluzszej przerwie ma przeciwnika na przetarcie, co jest bardzo sensowne, to te? nie tak.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak zaczynal przygode w Pride od czolowki, to by?o ?le. Jak teraz po dluzszej przerwie ma przeciwnika na przetarcie, co jest bardzo sensowne, to te? nie tak.
Jak by mu na pierwszą walkę, te 5 lat temu dali tego gościa co teraz, było by ok. ale nie, były złudzenia, że samym judo namiesza w MMA.
A Paweł walczy z taką częstotliwością, że po każdej walce i przerwie po niej powinien dostawać kogoś na przetarcie...
Szczerze, przestałem wierzyć w sensowny powrót Nastka.
Napisano Ponad rok temu
najwazniejsze Maksiu żeby wkomponował w matę Pudziana..Jak zaczynal przygode w Pride od czolowki, to by?o ?le. Jak teraz po dluzszej przerwie ma przeciwnika na przetarcie, co jest bardzo sensowne, to te? nie tak.
Szczerze, przestałem wierzyć w sensowny powrót Nastka.
następnie w glorii chwały mógłby przejść na emeryturę... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Również by usatysfakcjonowało i mnie.
Szczena, ja wolał bym by mu wklepał w stójce nieco, a potem gleba i jakieś efektowne duszenie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wulkan 'Rampage' znowu aktywny!
- Ponad rok temu
-
Sengoku 14 Misaki vs Santiago video.
- Ponad rok temu
-
Sengoku 14 spoiler
- Ponad rok temu
-
Strikeforce Houston (video)
- Ponad rok temu
-
Grappling w MMA - schemat
- Ponad rok temu
-
WINNER PUNCH - gala MMA i K-1 w Bydgoszczy !
- Ponad rok temu
-
Graboiwski - Barret Spoiler.
- Ponad rok temu
-
Bellator 25 Grabowski-Barret Video
- Ponad rok temu
-
Bellator 25 z Damianem Grabowskim (video)
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Polski Południowej Amatorskiego MMA- 23.10.10r.
- Ponad rok temu