Sposoby na limo / silniaki / guzy. Wolna dyskusja. Porady.
Napisano Ponad rok temu
Ja akurat mam taki organizm, że nawet po średniej sile uderzeniu już widać czerwony ślad na twarzy, a nawet limo pod okiem. Nawet jak trochę pouderzam w worek to momentalnie twarz mi się czerwieni - nie, nie zapominam o oddychaniu
Wszystkiego rodzaju maści i domowe sposoby mile widziane.
Zachęcam do dyskusji - oczywiście tylko na temat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja bym spróbował, ale nie sięgnę nim do oka.
No bo gibkosci trzeba troche potrenowac
Napisano Ponad rok temu
podobno jajko swietnie wyciaga opuchlizny krwiaki i tak dalej ale nie probowalem sam osobiscie ;p
Nie cale jajko, tylko bialko Rozbijasz, oddzielasz zoltko od bialka i smarujesz - dziala jak zloto - sprawdzone.
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Z maści to polecam Lioton1000.
Napisano Ponad rok temu
Na inne części ciała doraźnie działają również chłodziwa w sprayu, ale na twarz bym nie psikał raczej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No ale jak już ci nie wyjdzie pierwszy etap, przechodzisz do drugiego - czyli chłodzimy miejsce, ktore zostało uderzone. Etap trwa około 24 godzin, im wcześniej zaczniesz chłodzic tym mniejszy siniak. Chodzi o to, żeby krew z poniszczonych naczyń krwionośnych za bardzo się nie rozpływała.
Po 24 godzinach, zmieniasz taktykę, grzejesz. Bo już na tym etapie co mialo się rozpłynąć to się rozpłynęło. Chodzi teraz o to, żeby martwe komórki jak najszybciej zostału wchłonięte spowrotem do krwioobiegu. Bo to martwe komórki właśnie odpowiadają za kolor siniaka.
I tak się teraz zastanawiam, na jakiej zasadzie ma niby dzialać to jajko? 8)
Napisano Ponad rok temu
I tak się teraz zastanawiam, na jakiej zasadzie ma niby dzialać to jajko? 8)
Jest to metoda ktora sie stosuje u dzieci jak sobei siniaki robia prawie zawsze skuteczna a zarazem mniej lergiczna niz wszelkiego rodzaju masci.
Dokladnei trzeba by poczytac na necie dlaczego dziala ale prawdopodobnie zwiazane jest z tym ze organizma ktory malo ma w sobie bialka zwierzecego bardziej jest wrazliwy na powstawanie siniakow tu przez skore dostaje sie jego duza ilosc. Druga sprawa Bialko scina sie i tworzy skorupe ktora niepozwala rozprzestrzeniac pekajacym naczyniom.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
W Płocku rusza II edycja młodzieżowej ligi sportów walki!!!
- Ponad rok temu
-
"RING XF 2" - PEŁNA ROZPISKA
- Ponad rok temu
-
Zwalczanie smrodu z rękawic/ochraniaczy itp.
- Ponad rok temu
-
Trenuj jak Shane Carwin !
- Ponad rok temu
-
Thaing
- Ponad rok temu
-
Gdzie kupić gi do judo/bjj w Katowicach?
- Ponad rok temu
-
Nadgarstki
- Ponad rok temu
-
Shockfights
- Ponad rok temu
-
Ubezpieczenie klubów
- Ponad rok temu
-
Ciekawe badanie.