Czy używacie rękawic bokserskich w sparingach knockdown?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak znajdziesz dobrą sekcję Oyama to będziesz ćwiczył i knockdown i full contact, który wiele od formuły stosowanej w MT nie odbiega :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nawet w knockdownie, z gołymi pięściami nie tak łatwo kogoś znokautować trafieniem w korpus, a co dopiero z balonami na rękach ;] Ale nie mówie że jest to niemożliwe, bo się zdarza.
Ale też nie bardzo rozumiem czemu nie chcesz ćwiczyć w zwykłych piąstkówkach / rękawicach do mma.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tw.dziki hak na tułów w knockdownie często kończy się na łokciu i wtedy nawet przy dobrze
zaciśniętej pięści o kontuzję bardzo łatwo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiem, słyszałem takie historie. Ale osobiście nigdy nie spotkałem kogoś kto wybiłby sobie w ten sposób palec i dlatego myślę że ludzie po prostu mieli pecha, nie ma z tego sensu od razu ładować kasy w rękawice bokserskie. Lepiej już bandaże + rękawice do MMA.tw.dziki hak na tułów w knockdownie często kończy się na łokciu i wtedy nawet przy dobrze
zaciśniętej pięści o kontuzję bardzo łatwo
Napisano Ponad rok temu
Hmm, ja tam potrafię w bokserskich rękawicach nokautować uderzeniem na wątrobę lub w przeponę (12 oz ). :?
co moze oznaczac ze twoi przeciwnicy nie sa zbyt wymagajacy
U nas w sekcji walczy sie z: bandazami elastycznymi na rekach, w piastkowkach do mma, w bokserskich tez jest 1 czy 2 osoby (albo jezeli ktos ma mocno piesc rozbita) no i bez, Wedlug mnie powinno sie cwiczyc w jakiejs ochronie na piesci ze wzgledu na mniejsze prawdopdobienstwo kontuzji (twojej i partnera) co jak wiadomo na treningu jest najwazniejsze.
Napisano Ponad rok temu
Nie zmienia to faktu, że nie wyobrażam sobie sparringów w rękawicach bokserskich. Wsadzenie czystej techniki jest wtedy o wiele, wiele trudniejsze i to bynajmniej nie oznacza, że wytrenować w ten sposób można jakąś super skuteczność. Dobrze sprawdzają się rękawice od MMA, jak pisali moi przedmówcy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak nie masz co robić z kasą to pożycz mi na prawko. :wink:ja się właśnie przerzucam powoli z napięstników na sparringowe (8 oz). Zobaczymy, co z tego wyjdzie W końcu kupiłam sobie też i przyrządowe do worka, bo o ile można i bez nich, o tyle czasem gdzieś się przypadkiem nadgarstek wywinie i może być smutno.
Napisano Ponad rok temu
Jak nie masz co robić z kasą to pożycz mi na prawko. :wink:
haha, to wpadnij :-) jakieś 5 zeta jeszcze wyskrobię, ale więcej już nie mam. Wydałam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Stało się ! rozłam w IKO 1
- Ponad rok temu
-
Kontemplacja nad sztuką mawachowania
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Mistrzem YUKINOBU SHIMABUKURO 9 DAN