Ochraniacz na szczękę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie da rady w tym oddychać
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie od zawsze wszyscy odradzają mi podwójne szczeny jako niezdatne do oddychania także przekazuję Wam wiedzę mistrzów
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W innych sportach lepsza jest pojedyncza, np w MMA da się w niej oddychać podczas walki w parterze, w podwójnej jest dramat, zwłaszcza, jak się np przed duszeniem bronimy.
Przy szczęce pojedynczej trzeba tylko pamiętać,żeby trakcie wymiany uderzeń nie trzymać otwartych ust(co szczęka podwójna wymusza automatycznie). Jak uderzenie wejdzie w otwartą szczękę to niedobrze dla tej szczęki.
I raczej nie polecam tych najtańszych silikonowych, raczej słabo pochłaniają energię uderzenia. Sensowne szczęki silikonowe z wkładką żelową to koszt ok 28 PLN, a chronią już dużo lepiej. Jeszcze lepsze są całe żelowe, a te dr Shocka są najlepsze ze wszystkich z jakimi się spotkałem(najlepiej leżą i świetnie chronią).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja mam taką za 80 i jest bardzo wygodna. Ale nie mam za bardzo porównania, bo to dopiero moja druga szczęka. Co do podwójnych, to jeden gość u mnie ma i narzeka że niewygodnie się oddycha.Ja jestem ciekaw czy użyteczność tych szczęk np. shock doctora za ponad 120 zł jest jakaś wyższa? Są wygodniejsze, lepsze, korzystał ktoś? Jak się w tym oddycha?
A miał ktoś taką z osłoną warg?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Akcja odchudzanie - suplementy
- Ponad rok temu
-
pepsi max?
- Ponad rok temu
-
staw biodrowy rehabilitacja
- Ponad rok temu
-
Coś na stawy
- Ponad rok temu
-
Stanie na glowie
- Ponad rok temu
-
Pływanie kraulem
- Ponad rok temu
-
długie włosy a grappling i inne aktywności?
- Ponad rok temu
-
Długość palców a ilość testosteronu w czasie rozwoju płodu
- Ponad rok temu
-
do biegaczy - pieski
- Ponad rok temu
-
skręcona kostka?
- Ponad rok temu