za boxingnews.pl:
Nazwany przez Michaela Buffera 'Pride of Poland' Tomasz Adamek (41-1, 27 KO) może w kolejnej walce stanąć w ringu naprzeciw wielkiej bokserskiej legendy wagi ciężkiej Evandera Holyfielda (43-10, 28 KO). 48-letni Holyfield w kwietniu wrócił udanie na ring i znokautował w 9 rundzie mistrza świata federacji WBF Francoisa Botha. Wielu specjalistów ze świata boksu uważa, że Holyfield zamiast tytułu WBF w wadze ciężkiej powinien obecnie dzierżyć w dłoni pas mistrza świata federacji WBA. Popularny "Holy" w 2008 roku został okradziony ze zwycięstwa nad Nikolaiem Valuevem i tylko dzięki zabiegom promotorskim Rosjanina pas mistrzowski pozostał w Niemczech.
Menadżer Evandera Holyfielda, Ken Sanders powiedział, że menadżer Tomasza Adamka, Zyggi Rozalski kontaktował się z nim, aby zapytać, czy Holyfield nie byłby zainteresowany walką z popularnym "Góralem". Menadżerowie umówili się na konkretne rozmowy w przyszłym tygodniu i wtedy dopiero obie strony mają przedstawić swoje warunki. Bez względu na wiek Holyfielda, walka z tak utytułowanym bokserem byłaby dla Adamka oraz kibiców wielkim wydarzeniem. Walka miałaby odbyć się w hali Prudential Center w New Jersey, gdzie na walki Tomasza Adamka przychodzi tysiące kibiców.
"Jego menadżer (Ziggy Rozalski) dzwonił do mnie i ma do mnie zadzwonić jeszcze raz w tym tygodniu. (Na pytanie o walkę z Adamkiem) Odpowiedziałem mu, że wszystko jest możliwe, ale musimy dowiedzieć się ile pieniędzy będziemy mgli zarobić na tej walce, gdzie i kiedy ona miałaby się obyć." - powiedział Sanders.
Adamek vs. Holyfield?
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Boks - Łódź
- Ponad rok temu
-
Khan vs Malignaggi video
- Ponad rok temu
-
Czelewicz, Cieśliński, Makowski i Parcheta wygrywają
- Ponad rok temu
-
Włodarczyk vs Fragomeni o pas WBC
- Ponad rok temu
-
Mecz bokserski MAŁOPOLSKA- VICTORIA OSTROŁĘKA 16.05.2010.
- Ponad rok temu
-
dobra ziomy
- Ponad rok temu
-
Brutals Łódź- Klub Sportów Walki poszukuje inwestora
- Ponad rok temu
-
Obóz
- Ponad rok temu
-
Seminarium z Rafałem Simonidesem - Kraków, 16.05.2010!
- Ponad rok temu
-
ściągacz na kostkę i stopę
- Ponad rok temu