Gi do BJJ / Pomocy
Napisano Ponad rok temu
Od 3 miesięcy trenuje bjj i chciałbym kupić sobie gi (kimono), na razie tak zwykle do ok 150 PLN. Szukałem na allegro i znalazłem kimona, lecz tam pisze " kimono do judo , bjj... "
A ostatni czytałem, ze kimono do judo i bjj się różnią . Chciałbym ,abyście mi powiedzieli czy mógłbym w takim kimonie trenować bjj. A jeśli nie to proszę o link do poprawnego gi
Tutaj jest link o różnicy kimon do judo a bjj:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
tutaj jest parę linków do kimon z allegro:
Z góry za wszystko DZIĘKUJE i proszę o wyrozumiałość
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I nie "pisze" tylko "jest napisane";]
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście możesz używać gi do judo trenujac bjj. Jak nie masz kasy to najlepiej iśc na szmateks i kupic GI+spodnie za około 35-40zł. Ja tak zrobiłem zanim udało się uzbierać kase na dobre wdzianko.
popieram, dodam, że mi gi wyszło nawet taniej.
A za pas, który służy mi do dziś, zapłaciłem śmieszne 1.50 PLN
Napisano Ponad rok temu
Czy często się zdarza że Gi lub inne ubiory znajdują się w asortymencie second-handów i innych szmatexów??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak. w zaleznosci ile wazy ( ), ale gi ja kupilem ze spodniami za 35zł. Uzywałem rok, potem kupiłem Atame. Jak mi się podarły na kolanach spodnie z atamki, to użyłem starego gi na łaty. Nic się nie marnujea te szmateksy to inaczej lumpeks, sklep z odzieza uzywana??
Nie mówiąc już o tym, że czasem możesz wyszperać judoge, ktora nowa kosztuje dobre 500 stówek.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
btw ten opis na stronie rebela jest imo nie do końca przemyślany
Napisano Ponad rok temu
btw ten opis na stronie rebela jest imo nie do końca przemyślany
A mógłbyś trochę rozszerzyć?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
za pewną niewielką opłatą. a Rbl póki co nie płaci mi za konsultacje :wink:btw ten opis na stronie rebela jest imo nie do końca przemyślany
Napisano Ponad rok temu
za pewną niewielką opłatą. a Rbl póki co nie płaci mi za konsultacje :wink:btw ten opis na stronie rebela jest imo nie do końca przemyślany
Może nie wie, że powinien?
Coś dziwnie tajemniczy się zrobiłeś...
ja bym prosił opinie o rebelu.warto kupić za te 220 zł?czy lepiej dozbierać 150 i manto??różnią się jakościowo?
Ćwiczę w Rebelach od pięciu lat. Wolę cienkie gi, więc używam standardów i cóż - jestem zadowolony
Co do jakości, to zależy, co masz na myśli. Gi są robione z bawełny, a to produkt naturalny, więc czasem trafia się lepiej, a czasem gorzej. Miałem kiedyś Krugansa, który dosłownie rozpadł się po pół roku, na Mundialu dwa lata temu Roger podarł Drysdale'owi nowiutkiego Korala...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lepiej dozbierać kase. Po roku się nie zajedzie, ale dłuższej gwarancji bym nie dawałja bym prosił opinie o rebelu.warto kupić za te 220 zł?czy lepiej dozbierać 150 i manto??różnią się jakościowo?
Można też pomyśleć o judo GI w tej cenie.
Napisano Ponad rok temu
od października wyląduje na bjj raczej i się zastanawiam nad zakupem czegoś-rebel wyglądał mi na coś w normalnej cenie.
wiesz niedziel jest rebel po 200 zł i kolejne dopiero koło 400...więc przeskok jest spory.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rashguard
- Ponad rok temu
-
Rozwój grapplingu w Polce okiem Prezesa PZZ: WYWIAD
- Ponad rok temu
-