Ocenzurowany plakat UFC 111 ???
Napisano Ponad rok temu
po drugie zrob mi ta przyjemnosci i wejdz tutaj
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i zobaczysz ze wszystko co tu przekonujesz to bzdura
Napisano Ponad rok temu
te promo podaje czas i date i ze bedzie mozna ogladac na zywo na sohu ale nie ma tam nawet slowa o jakis ppv czy o innej formie platnosci, po prostu wlacz i ogladaj
wrzucili wczesniejsze ufc do ogladania tez i np caly 110 pociety na poszczegolne walki:
Napisano Ponad rok temu
To fakt ze ma jakies tybetanskie napisy.Pamietam czytalem cos o nim ze swego czasu mieszkal z jakimis mnichami ale niewiem czy to bylo w tybecie
w UFC Primetime: St. Pierre vs Hardy 2 bylo pokazane ze to bylo w Shaolinie w chinach ludowych
Napisano Ponad rok temu
Jak widac White nie chce na wszelki wypadek "dla bezpieczenstwa" denerwowac Chinczykow i dlatego tatuaz zniknal z plakatu.Tutaj wywiad.
"TORONTO -- English welterweight Dan (The Outlaw) Hardy's stomach tattoo was airbrushed out of the UFC 111 fight poster because it is "anti-Chinese government stuff," according to UFC president Dana White.
"I'm trying to get into China," he told fans at a question-and-answer session Tuesday. "I don't need anti-Chinese government stuff on my fighters."
Hardy, however, says the tattoo -- the fighter's favourite -- is a Tibetan Buddhist prayer written in Sanskrit.
"It's basically just like a prayer for focus," Hardy said. "It keeps me walking the path that I should be walking without veering off and distracting myself."
Apprised of that explanation, White said: "That's not what I heard."
"This thing popped up and I heard that it was anti-Chinese government, so I ripped that thing off it. I'm not going to put him on a poster with anti-Chinese government writing on it when we're trying to get into China. . . . I don't know what this stuff means, so I've got to be safe."
Hardy challenges Canadian Georges St-Pierre for his UFC welterweight title Saturday at UFC 111 in Newark, N.J.
---
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Taa, czyli -artur- miał rację, a tomasz po prostu się czepiał, chociaż tej racji nie miał. Też myślałem właśnie, że cenzura dotyczy tematu "nie denerwuj Chińczyków". I po co ta dyskusja była, że pismo tybetańskie jest wszędzie w Chinach? :roll: Czasami rzeczy oczywiste są oczywiste :wink: tak jak to DLACZEGO usunęli tatuaż Hardego.
Corfe a klikneles na link ktory podalem???? to jest CHinska strona i daje jego zdjecia z tym tatuazem i nikomu to nie przeszkadza - ja nie pisalem o motywach UFC tylko ze ten tatuaz nie ma nic wspolnegoz Dalejem co Artur wmawial,
w tej chwili sa wszedzie artykuly gdzie sie nabija z Dana White za ten ruch ponizej:
Hardy, however, says the tattoo -- the fighter's favourite -- is a Tibetan Buddhist prayer written in Sanskrit.
"It's basically just like a prayer for focus," Hardy said. "It keeps me walking the path that I should be walking without veering off and distracting myself."
Apprised of that explanation, White said: "That's not what I heard."
komentarz z Bloody elbow od redaktora
The UFC lacks adequate fact checking. I know this isn't the case with a company this size, especially one that is actively trying to expand it's global efforts. Is it possible that someone could tell Dana White "that's an anti-Chinese government tattoo" and White wouldn't bother to have someone check into it before going to the extreme of photoshopping it out of promotional materials?
i wiele wiecej takich w tej chwili na roznych stronach
link ktory podalem, daje jeszcze raz dla nie umiejacych klikac: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
jest na chinskiej stronie sohu - jednej z najwiekszych stron informacyjnych w Chinach Ludowych i podlegajacej cenzurze i systematycznie czyszczonej z materialow nieprawomyslnych i zdjecie Hardiego z tatuazami jego wciaz tam wisi i wisi i to chyba juz z drugi miesiac i zadnemu cenzorowi nie przeszkadza mimo ze jak kazda taka duza strona informacyjna maja przypisanych na stale paru cenzorow ktorzy dzien w dzien siedza i czyszcza
Napisano Ponad rok temu
Bardzo ciekawe jest to co piszesz (w sensie ciekawe, a nie ironicznym). Ale powiedz mi jedną rzecz: skoro nikt poza mnichami nie zna tybetańskiego, to skąd właściciele owych tattoo wiedzą co mają wydziarane i kto im to wydzierał? i skad wiadomo, ż emają to poprawnie wydziarane?może jest to wydziarane z błędem i znaczy zupełnie co innego, no no kto to sprawdzi? :wink:...
prawda jest taka tez ze tybetanskiego to nawet tybetanczycy nie potrafia juz czytac poza mnichami wiec naprawde ludzi wali to jakie masz tatuaze i mam np kolegow obcokrajowcow co maja idealnie takie same tatuaze jak hardy na ramieniu czy przedramieniu i niektore nawet mocniej wywrotowe i widac to w lato jak laza po pekinie i zaden policjant czy ktokolwiek nigdy ich o to nie zaczepil a jeden z nich mieszka juz w pekinie 12 lat
(...)
Napisano Ponad rok temu
Bardzo ciekawe jest to co piszesz (w sensie ciekawe, a nie ironicznym). Ale powiedz mi jedną rzecz: skoro nikt poza mnichami nie zna tybetańskiego, to skąd właściciele owych tattoo wiedzą co mają wydziarane i kto im to wydzierał? i skad wiadomo, ż emają to poprawnie wydziarane?może jest to wydziarane z błędem i znaczy zupełnie co innego, no no kto to sprawdzi? :wink:
wiesz mozesz miec racje ja tybetanskiego nie znam, wlasciciele tych tatuazy tez nie - tatuaze gdzies tam sobie zrobili (nie w chinach) i twierdza ze ten znaczy to a tamten tamto ale kto wie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
- Słuchaj zwróciłem uwagę na twój tatuaż, część rozpoznaję ( sam wtedy chciałem się tatuować ) ale nie na tyle żeby zrozumieć całość. Co to znaczy ?
- Wiesz, ja nie wiem, to są takie chińskie znaczki.
Napisano Ponad rok temu
Zazwyczaj w studiu tatuazy maja rozne wzorki z przetlumaczeniem.Tak samo jest z chinskimi literami na ktore Swego czasu byla moda.Wiele sie slyszalo ze zamiast ktos tam wytatuowac Sobie slowo "milosc" czy cos w tym rodzaju wytatulowal inne znaczace slowo.
jak bylem ostatnio w Tajlandii to z zona poszlismy do takiego studia tatuazu i skonczylo sie na tym ze zona (chinka) im znaki chinskie poprawiala w ich katalogu i miala przy tym taki ubaw bo naprawde tam byly takie bzdury powypisywane, czesto tez znaki do gory nogami lub z lustrzanego odbicia
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Ja osobiście nie rozumiem tautowania sobie znaków, których się nie rozumie, z kultury z którą się nie ma absolutnie nic wspólnego.
Jeżeli ktoś już się uparł na to, żeby mieć arabskie, japońskie, chińskie czy egipskie znaki to mógłby wykazać na tyle zainteresowanie, żeby sprawdzić u minimum 2 niezależnych źródeł, a nie wierzyć gościowi z salonu, który może być albo ignorantem, albo złośliwie "zamienić znaki" np. nie dodając jednej kreski, co jak wiadomo może diametralnie zmienić odbiór (np. z japońskiej wieczności można łatwo zrobić wodę).
Tatuaż robi się na całe życie, więc czy konsultacje językowe w jakimś instytucie wliczone w koszt są aż tak drogie?
Napisano Ponad rok temu
Trochę się mały OT zrobił.
Ja osobiście nie rozumiem tautowania sobie znaków, których się nie rozumie, z kultury z którą się nie ma absolutnie nic wspólnego......
Jak to nierozumiesz???A mowi Ci cos slowo "moda" ??
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej wyszedl Hardy naturalnie:)
Napisano Ponad rok temu
mozna bylo ogladac UFC 111 na sohu live za darmo, bez zadnych ppv - jedynie trzeba bylo miec chisnkiego IE i zainstalowac plugina sohowego - tak tez co Dana white belkocze o ppv w chinach pojecia nie mam - tym bardzie jak juz wspominalem z punktu widzenia prawa takiego czegos nie ma
Zatem całe Chiny będą kibicować GSP
chinski komentator tlumaczyl ze pewnie GSP wygra ale zeby Hardiemu kibicowac bo on cwiczyl w Shaolinie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Saleta o potencjale Pudziana
- Ponad rok temu
-
Poszukuję zawodnika w kategori 55 kg.
- Ponad rok temu
-
Nowy Tatuaż Paulo Filho !
- Ponad rok temu
-
UFC Vera vs Jones Countdown (video)
- Ponad rok temu
-
WEC 47 VIDEO???
- Ponad rok temu
-
Santiago vs Mamed - video
- Ponad rok temu
-
Wynik walki Santiago vs Mamed[spoiler]
- Ponad rok temu
-
Dwie nowe wiadomoscxi ze swiata MMA.(UFC/WEC)
- Ponad rok temu
-
WAZNE !!! ZGLOSZENIA NA ZAWODY W BYTOMIU 14.03.2010
- Ponad rok temu
-
My tu gadu gadu...
- Ponad rok temu