Abu Dhabi Pro UK trials - sędziowanie
Napisano Ponad rok temu
Gonzo, przepisy to ibjjf: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - kliknij rules (zakładam że w UK były takie same)
W kwestii sytuacji 0:30 wykładnię podał maciex81 (chyba tą sytuację miał na myśli, bo nie 1:16 raczej ?), a co do przejścia/nie przejścia gardy w 1:26 to zawsze tak mi trenerzy tłumaczyli, że ucieczka do żółwia ratuje przed stratą punktów, i tak też mówią przepisy:
B-) PASSING THE GUARD: Is when the athlete that is above his adversary or in between his legs, moves to his opponent’s side, establishing a perpendicular or longitudinal position over his adversary’s trunk, dominating him and leaving him no space to move or to escape the position—if even is on his side or back. 3 points NOTE: if the athlete that is underneath avoids the move by getting to his knees or standing up, the initiative will not be awarded 3 points but will be awarded an advantage.
Możemy tak cytować paragrafy w nieskończoność, z drugiej strony mogłem też coś namieszać - dlatego pytam: czy na sali jest jakiś lekarz ? .. tfu, tj. sędzia bjj z praktyką :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masz rację - popierniczyło mi sięa co do 1:26 to żółw ratuje przed przejściem gardy ale nie przed sweepem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0:31
biały: przewaga
niebieski: 2pkt
1:26
biały: 2pkt - sweep
...
może przewaga dla białego za zegar
...
2:27
biały: 2pkt sweep
3:17
niebieski: 2pkt sweep
3:58
biały: 2pkt sweep
4:35
niebieski:2pkt sweep
6:6 wygrywa biały różnicą przewag
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Marco Jara [*]
- Ponad rok temu
-
PURPUROWY DESZCZ - CZY TO JEST NORMALNE???!!!
- Ponad rok temu
-
Nowy klub BJJ w Grybowie koło Nowego Sącza
- Ponad rok temu
-
Pytanie dot. Rasha Venuma
- Ponad rok temu
-
Kodokan Shin Ryu Ju Jitsu w Bytomiu.
- Ponad rok temu
-
jak sie zmotywowac do treningow?