jak sie zmotywowac do treningow?
Napisano Ponad rok temu
Prosiłbym Was o wypowiedzi, jak staracie się tą motywację "odbudowac", o czym wtedy staracie się myślec, działaniach, które pomagają podtrzymac zapał do treningów.
Chodzi mi o wszystkie sposoby, które w Waszym odczuciu i w waszych indywidualnych przypadkach działają skutecznie.
Wiem, że niektórych pewnie motywuje coś, co na innych wpływa demotywująco, jak np. szybsze postępy u kolegi z treningów, czasowe spadki formy, sytuacja rodzinna, itp. Jestem jednak przeświadczony, że niektóre rady jakie dacie mi i innym mogą byc uniwersalne i da się poprawi frekwencje na treningach
Mnie na przykład od stycznia motywowac będzie dodatkowo Projekt Plaża 2010 (zbliżające się lato, przygotowanie formy i sylwetki ) 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
lepiej o zawodach pomyśl, to cię zmotywuje najlepiej 8) . forma na plażę? sylwetka to i owszem, ale formy nie czaję...Mnie na przykład od stycznia motywowac będzie dodatkowo Projekt Plaża 2010 (zbliżające się lato, przygotowanie formy i sylwetki ) 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zarzuc jakis srodek teraz jest duzo takich po ktorych ochota sama przychodzi i nie mowie tu o nielegalnych m-stack animala naprzyklad.
EFEDRYNA TO MEGA MOTYWACJA
Jeśli nie wkręcacie to szczere wyrazy współczucia.
Mnie motywuje 30ka na karku i widok większości ludzi w tym wieku - żeby się tak nie "stoczyć", a także widok 20latków wymiękających na treningu wcześniej ode mnie, albo oszukujących przy ćwiczeniach jak trener nie widzi no i oczywiście jak partner odklepuje (szczególnie taki któremu się kiedyś odklepywało), a czasem nawet motywuje mnie jak sam odklepię po dobrej walce, czasem że mnie ktoś pojechał i żeby się nie dać następnym razem, czasem jak nowa technika, ta przekombinowana, jednak wejdzie, a czasem samo to że dałem radę ćwiczyć cały trening, .... ogólnie takie tam drobne radości :wink:
Napisano Ponad rok temu
to ja ci współczuje bałaganu w twoim kuble
na moje mozesz słuchać swojego świergotu ptaków cieszyć sie z 30-tki czy 60-siątki
i odczuwać satysfakcje jak klepiesz
ale nie oceniaj innych i nie graj kozaka w internecie bo dopiero sie stoczysz...
Napisano Ponad rok temu
:roll:
Napisano Ponad rok temu
1. Lustro - gdzie w miarę nie chodzenia postępuje wzrost ....
2. Nie dać się młodszym, co jest coraz cięższe - ale oni też niedługo będą mieli mniej czasu na trenowanie więc jakoś się zrównamy
Napisano Ponad rok temu
ja podchodze do tego w taki sposób, ze porostu trzeba isc na trening i zrobic swoje, tak samo jak czasem trzeba sie ustawic z dupą choc niekiedy nie ma sie już na nią siły
a gorszy okres przejdzie i tak, to prznajmniej bedziesz wiedział ze nie odpuściłeś tylko dalej szedłeś do przodu i nie zostałeś w tyle
ps. ale lepszy sposób to kupienie nowego GI
Napisano Ponad rok temu
trening i zrobic swoje, tak samo jak czasem trzeba sie ustawic z dupą choc niekiedy nie ma sie już na nią siły
dobre porównanie hehe bez kitu życiowa prawda
Napisano Ponad rok temu
ogólnie musisz sam w sobie wyrobić odpowiedzialność PRZED SOBĄ za swój trening.
czuj wstyd patrząc w lustro w dniu gdy nie trenowałeś z lenistwa
chyba, że szukasz usprawiedliwienia na budo i poklepywania po plecach... "tak tak, nie peniaj, my też nie ćwiczymy tyle ile trzeba..."
weźcie się w garść żołnierzu i zapierdalać marsz.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BJJ Wodzisław Śląski -nowy nabór
- Ponad rok temu
-
2009.12.17 Strefa Walki: Braulio Estima---> wywiad
- Ponad rok temu
-
GRATULACJE DLA KAROLINY ZAWODNIK!
- Ponad rok temu
-
kielce bjj
- Ponad rok temu
-
stabilizatory stawu skokowego (poszukiwany, poszukiwana)
- Ponad rok temu
-
PAN AMERICAN JIU JITSU CHAMPIONSHIP 2009 (video)
- Ponad rok temu
-
liga bjj 2010
- Ponad rok temu
-
Eliminacje do Sportaccord Combat Games w Pekinie(Pytania)
- Ponad rok temu
-
Rio Grappling - Seminarium - Pasy
- Ponad rok temu
-
Linke Gold Team w Poznaniu
- Ponad rok temu