a wierzę, takiego to nic nie zaboli. oby nie było Minotairo vs Enson Inoue 2Mariusz powiedział, że rywal może mu zakładać dźwignię czymkolwiek, gdziekolwiek i na pewno nie odklepie.
PUDZIAN vs ?????? (kolejne walki) SPOILER
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
btw ustawianie walki? Dajcie spokój...
z wywiadu wyżej xD
"Mariusz skóry tanio na pewno nie sprzeda."
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie, albo mi sie wydaje albo strony i najblizsza ich rodzina nie moga obstawiac pieniedzy w zakladzie w ktorym biora udzial. Ot taki maly offtop
Napisano Ponad rok temu
Pudzian już pokazał, że nie czuje bólu podczas dźwigni. pamiętacie jak kiedyś się popisywał tym, że z założoną balachą wstał i wyslamował na materac współćwiczącego?Wydaje mi się że mówiąc ze nie odlepie miał na myśli ze jest tak silny że nie da mu sie założyc dzwigni i wszystko zerwie;p
Napisano Ponad rok temu
Pudzian już pokazał, że nie czuje bólu podczas dźwigni. pamiętacie jak kiedyś się popisywał tym, że z założoną balachą wstał i wyslamował na materac współćwiczącego?
Z Kawaguchim nie wstanie
z moich obserwacji wynika, ze ludzie, ktorzy nie odklepuja w walkach technik konczacych, wybierajac niejako kontuzje, to zazwyczaj ci, ktorzy juz milion razy zakladali dzwignie lub mieli ja zalozona (abstrahujac od tego, ze sa to glownie japonczycy lub brazylijczycy . kazdy moze cwaniakowac, jezeli nigdy do tej pory nie znalazl sie w podobnej sytuacji.
Ja pamiętam jak raz byłem ambitny i na Lidze BJJ nie chciałem odklepać kimury, jednak przeciwnik doszedł do takiego momentu, że czułem przezajebisty ból i nie dało rady, albo ręka albo odklepanie. Odklepałem. Dlatego takie tere fere z tym "nie klepaniem"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mowa jest o tym, że może nie klepać bo nie czuje bólu, a nie że wstanie i wyslamuje Kawaguchiego...
Przepraszam, nie doczytałem. Mimo wszystko to i tak jest abstrakcyjne twierdzenie :wink: Każdy jakiś tam ból czuje. Wszystko zależy od rodzaju dźwigni, techniki i siły przeciwnika.
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio zakładałem balache gostkowi z przeprostem z łokciu, który nie czuł bólu. A dźwignia była na 100% dobrze zapięta, jeszcze 1cm i ręka byłaby złamana, a bólu nie było. Podobnie z dźwignią na kolano. Nie czujesz nic do czasu aż będzie trach i za późno.(...)
Przepraszam, nie doczytałem. Mimo wszystko to i tak jest abstrakcyjne twierdzenie :wink: Każdy jakiś tam ból czuje. Wszystko zależy od rodzaju dźwigni, techniki i siły przeciwnika.
Napisano Ponad rok temu
no i wystarczy. po walce(...) dźwignia była na 100% dobrze zapięta, jeszcze 1cm i ręka byłaby złamana, a bólu nie było. Podobnie z dźwignią na kolano. Nie czujesz nic do czasu aż będzie trach i za późno.
Napisano Ponad rok temu
(...) dźwignia była na 100% dobrze zapięta, jeszcze 1cm i ręka byłaby złamana, a bólu nie było. Podobnie z dźwignią na kolano. Nie czujesz nic do czasu aż będzie trach i za późno.
No to chyba to jest bardziej wada niż zaleta. Sniffles miał rację, już się zaczęła "ta" dyskusja :-)
Napisano Ponad rok temu
btw. wariant z przeprostem znam z autopsji. z tym, że nie ciągnąłem wtedy do końca, tylko przeszedłem do innej dźwigni.
zresztą to jest dyskusja akademicka, Kawaguchi nie ma ani jednej dźwigni w profilu na sherdogu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sakuraj zeznal ze od 2 tyg jego trening jest pod mahmeda
a kawaguchi wyznal ze wie iz mariusz jest silny..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Polskie walki mma które chcielibyście zobaczyć
- Ponad rok temu
-
Pudzian - Najman - wynik walki SPOILER
- Ponad rok temu
-
Świeże mięso dla Fedora w Strikeforce
- Ponad rok temu
-
Pudzian - Najman - gdzie transmisja w sieci?
- Ponad rok temu
-
Najman -Pudzian - czas na cyrk :)
- Ponad rok temu
-
Fairtex vs Hayabusa-Rękawice do mma z wyższej półki
- Ponad rok temu
-
BJ vs Diego
- Ponad rok temu
-
Najbardziej ustawiane walki w mma .