Boks klasyczny, Wrocław
Napisano Ponad rok temu
Chciałem zacząć trenować boks we Wrocławiu. Trochę pogooglałem i wychodzi na to, że są tylko dwie możliwości. Klub Puncher Wrocław i KS Gwardia. O tym pierwszym coś tam wiem bo przejrzałem ich stronę i mniej więcej myślę, że wiem czego mogę się spodziewać. Natomiast o Gwardii ciężko cokolwiek znaleźć (sekcja bokserska nie ma nawet strony). Wiem tyle, że jest to klub z tradycjami, wychowujący wielu profesjonalnych bokserów. Teraz główne pytanie brzmi czy można tam w ogóle trenować rekreacyjnie czy to opcja raczej tylko dla osób wiążących swoją przyszłość z boksem?
Jeśli ktoś tam trenował/może podzielić się jakimiś informacjami to zapraszam. Jeśli ktoś trenował w Puncherze to zresztą też chętnie poznam opinię.
Z góry dziękuję,
PS. Szukałem podobnych tematów na forum i nie znalazłem. Jeśli coś dubluję to przepraszam
Napisano Ponad rok temu
Jeśli ktoś trenował w Puncherze to zresztą też chętnie poznam opinię.
czesc Gufix
samemu trenuje w puncherze i jesli chcesz sie czegokolwiek nauczyc, zmeczyc etc. to polecam grupe boksu tajskiego. Pan Janusz prowadzacy Punchera traktuje boks z poteznym przymrozeniem oka i sam twierdzi, ze to jest grupa dla czystej rekreacji i nie prowadzi tych zajec z zalozeniem ze sie chlopaki czegos naucza - tylko troche poruszaja. Na boksie w puncherze rotacja cwiczacych jest ogromna. Najlepsi zawodnicy (szacun dla Irka) przeniesli sie na boks tajski gdzie rowniez glownie pracuja nad technikami pokserskimi. Osobiscie w temacie boksu klasycznego sklanialbym sie do sprobowania swoich sil w gwardii lub klub Red Corner (tam poziom bokserski podobno jest na bardzo wysokim poziomie).
Napisano Ponad rok temu
Co do MT to nawet nad tym myślałem ale obawiam się, że za mało rozciągnięty jestem na to. Z wysokimi kopnięciami mam spore problemy Poza tym tak średnio mi terminy pasują. Niestety na uczelni mam zajęcia zwykle do późna i 17.30 to trochę za wcześnie
Napisano Ponad rok temu
Mozesz rowniez wpasc do Gladiatora gdzie ja trenuje, jutro akurat jest trening boksu z bylym bardzo utytulowanym zawodnikiem K.Kucharzewskim na godz.18 na sali na mlodych technikow jak cos to zapraszam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gołota vs Adamek VIDEO (bez spojlerów!)
- Ponad rok temu
-
Amaktorskie walki K-1 i low-kick znów w Wyszogrodzie !
- Ponad rok temu
-
Turniej Muay Thai federacji WMA z udziałem Polaków!
- Ponad rok temu
-
J.C. van Damme kontra bokserski mistrz
- Ponad rok temu
-
Paweł Jedrzejczyk i Patryk Grudniewski WALKI Z IRONFIST!
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Europy ISKA 2009
- Ponad rok temu
-
Paryz - sekcje
- Ponad rok temu
-
silniejsza ręka z przodu
- Ponad rok temu
-
pytanie MT