Dynamika technik.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dynamika w muzyce to roznica miedzy najcichszym i najglosniejszym momentem utworu. Mierzy sie w decybelach.
W tym kontekście dynamiką nazwiemy szybkość z jaką zachodzić będą zmiany głośności. Różnica między najcichszym a najgłośniejszym to raptem amplituda głośności a w decybelach mierzy się poziom natężenia dźwięku.
Napisano Ponad rok temu
Dynamika w muzyce to roznica miedzy najcichszym i najglosniejszym momentem utworu. Mierzy sie w decybelach.
W tym kontekście dynamiką nazwiemy szybkość z jaką zachodzić będą zmiany głośności. Różnica między najcichszym a najgłośniejszym to raptem amplituda głośności a w decybelach mierzy się poziom natężenia dźwięku.
w ten sposob to ja na tym forum najpierw zostane inzynierem dzwieku, a dopiero potem trenerem karate.
Napisano Ponad rok temu
Teraz trochę o dynamice.
Dla mnie to jest dynamika. Najpierw uzyskanie max prędkości, a więc z luzu, później rozładowanie z odpowiednim chwilowym napięciem mięśni i znowu luz.
odczuwam to na sedesie, hmmm
Gratuluję, doświadczasz w ten sposób izometrycznego napięcia...
Napisano Ponad rok temu
I powiem tyle, że bardzo szybko musiałem się oduczyć grania "siłowo". Grając tzw. "16stki" na werblu po kilkudziesięciu minutach triceps miałem napięty jak balon i potem to już była walka z bólem.
Tak, jak powiedział wyborowa - sekret tkwi w luźnym nadgarstku. Można grać i grać ;p
Napisano Ponad rok temu
hehe, tak się składa, że ja grałem w swoim czasie na garach..i to baaardzo szybką muzę ( trochę thrash, trochę death metalu ), więc coś tam na ten temat wiem.
I powiem tyle, że bardzo szybko musiałem się oduczyć grania "siłowo". Grając tzw. "16stki" na werblu po kilkudziesięciu minutach triceps miałem napięty jak balon i potem to już była walka z bólem.
Tak, jak powiedział wyborowa - sekret tkwi w luźnym nadgarstku. Można grać i grać ;p
hehe, ja tez troche halasowalem, ale mnie od poczatku uczyl brat, ktory byl w szkole muzycznej
Napisano Ponad rok temu
A na powaznie to trening na lapach trenerskich jest dobrym cwiczeniem techniki + szybkosci + sily uderzenia czyli dynamiki. Trezba sie jednak tego nauczyc, najlepiej zaczynac od calkiem prostych technik np mae te tsuki czyli lewy prosty.
Napisano Ponad rok temu
A ja wam panowie do tego zaspiewam i zareczam ze bardzo zyskacie wtedy na dynamice
To ja mogę jeszcze porzęźić na kultowej gitarze marki Defil i po dokoptowaniu basowego mamy całkiem zgrabny bend produkujący dynamiczną muzę o dużym natężeniu intelektualnym
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A może... [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
W razie czego to mogę służyć takowym kejbordem marszczonym
Żeby nie było że same off-topy: Temat się dynamicznie rozwija
Napisano Ponad rok temu
A może... [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
W razie czego to mogę służyć takowym kejbordem marszczonym
Żeby nie było że same off-topy: Temat się dynamicznie rozwija
taaaa.... sie rozwija, pora go zamknac
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co by było gdyby?
- Ponad rok temu
-
Wakacyjne treningi w Shido- Gym Łódź
- Ponad rok temu
-
chondromalancja kolana - nie jest wesolo
- Ponad rok temu
-
Seminarium IDOKAN EUROPA POLSKA 03 -04 10 2009r.
- Ponad rok temu
-
BUDOKAI (nie Sei-Budokai) i jego "przewaga"
- Ponad rok temu
-
temperament a karate
- Ponad rok temu
-
4 Puchar Świata Shinkyokushinkai
- Ponad rok temu
-
Seido Karate - wizyta w Honbu