Ból bioder :/
Napisano Ponad rok temu
Więc już długi czas odczuwam ból właśnie w biodrach teraz mam dwu miesięczna przerwę raz zdaję się że jest lepiej raz że nic się niezmieniło, niepotrafie powiedzieć dokładnie ile czasu to już trwa ani jak się zaczęło. Objawia się mocnym bólem w sumie nie potrafie zlokalizować gdzie przez pewien czas myślałem że to może jakieś wiązadła ale czuję że chyba bardziej coś kostnego, największy ból towarzyszy podczas rozciągania szczególnie pod turka czyli nogi wszerz, w sumie nietak bardzo przy wymachach i rozciąganiu dynamicznym (umiem tak się ustawic żeby nie bolało, tylko nie wiem czy jest prawidłowo), no i kopnięciach angażujących biodra czyli okrężne, boczne (niby tak samo jak przy wymachach czasem się ustawie że nieboli ale to już chyba nie dokońca jest poprawnie technicznie). Podczas biegania chodzenia itp. praktycznie nic nieboli. Gdy rozgrzeję biodra statycznie nawet po kilku minutach jest wiele lepiej ale co najgorsze po jakimś czasie po zakończeniu treningu ból od holery zwiększa intensywność. Boli już spory czas były przerwy że trochę się polepszało. Początkowo myślałem że to zasłabe rozciągnięcie i stąd słaba mobilność bioder. Dodam jeszcze że czasami biodra cichutko strzelają (w sumie jak reszta stawów) , trochę jakby kość opierała się o coś. Sam niewiem czy to wina budowy czy czego innego. Co robić żeby to holerstwo ustało, bo nie daję rady trenować, a marze sobie żeby wreszcie móc normalnie pokopać bez żadnych póżniejszych konsekwencji, pozatym chcę zrobić szpagat, a dół jak ja piernicze.
więc pomocy... :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może być stan zapalny, zrób badania krwi (lekarz Ci doradzi). Kilka dni spokoju też mogą pomóc.
Nie lekceważ (ja to zrobiłem), konsekwencje na całe życie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
BTW jak się czegoś dowiesz to napisz koniecznie na forum bo temat bioder wraca regularnie.
Napisano Ponad rok temu
Wcześniej po rozciąganiu miałem kilka dni bóle nawet podczas chodzenia. Obecnie na treningach w ogóle nie rozciągam bioder i nie ma problemu. Unikam tez kopania middle a highkicków w ogóle nie trenuje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak będę miał nowe informacje to na bieżąco zrelacjonuję.
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
nie, a co w tym chodzi?nedohin, z ciekawosci, widziales magnificent mobility?
Napisano Ponad rok temu
nie, a co w tym chodzi?nedohin, z ciekawosci, widziales magnificent mobility?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
dvd i ksiazka skupiajaca sie na
-mobilnosci bioder
-stabilizacji dolnego odcinka plecow
-poprawie sylwetki
-aktywacji posladkowych
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
WPC 80-ostrovia- jak zamawiac
- Ponad rok temu
-
COD LIVER OIL
- Ponad rok temu
-
bieganie i SW
- Ponad rok temu
-
Batling Rope- Cwiczenie.
- Ponad rok temu
-
sklep rowerowy we Wroclawiu - ktory polecacie?
- Ponad rok temu
-
Zlamana kichawa?
- Ponad rok temu
-
Golenie facjaty raz jeszcze
- Ponad rok temu
-
Pytanie o wiosło hantlą
- Ponad rok temu
-
propozycje cwiczen do treningu HIIT