Czesc.
Trenuję 2 razy w tygodniu Tajski Boks, do tego zdarza mi się zawadzić o Karate Shidokan. od czerwca mam zamiar chodzić regularnie 1 w tygodniu na to Karate.
Nigdy za dużo nie biegałem więc postanowiłem zacząć plan 10-tygodniowy (wiecie chyba o co chodzi) ale żeby były widoczne efekty i nie zrobić z tego planu 20-tygodniowego trzeba biegać 3-4 razy w tygodniu. To wychodzi 6 dni w tygodniu (2 x trening SW 4 razy bieg, względnie 3 x trening SW 3 x bieg) i zastanawiam się czy to nie za dużo?? Dziś na boksie myślałem że mi rozerwie łydki :? Może jeden bieg przenieść na ten sam dzień co trening??
bieganie i SW
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: bieganie i SW
może to kwestia przyzwyczajenia. jak ja zaczynałem biegać to tez mi przez pierwsze 3 tyg. nogi na tajskim wysiadały, ale po czasie organizm sie przyzwyczaił i do tego kondycja poprawiła, a wtedy robiłem 3 razy MT raz judo i biegałem 4 razy w tyg. czasami mi sie pokrywało bieganie z innym treningiem, ale po jakims miesiącu nie był to zaden problem. potrenuj dalej tak jak robisz i za jakis miesiąc bedzie to dla ciebie rutyna, tak podejrzewam, chyba, ze robisz juz to dość długo i dalej masz kłopoty z wytrzymaniem takiego planu, to sproboj moze jakiejs suplementacji.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Batling Rope- Cwiczenie.
- Ponad rok temu
-
sklep rowerowy we Wroclawiu - ktory polecacie?
- Ponad rok temu
-
Zlamana kichawa?
- Ponad rok temu
-
Golenie facjaty raz jeszcze
- Ponad rok temu
-
Pytanie o wiosło hantlą
- Ponad rok temu
-
propozycje cwiczen do treningu HIIT