Projekt nowej ustawy o sporcie
Napisano Ponad rok temu
Powinien obejmować swoim działaniem wszystkich chętnych karateków z kraju i umożliwiać im starty niezależnie z jakiego są stylu i organizacji, bo głównym celem powinny być wyniki sportowe na arenie między narodowej czyli wyszukiwanie zdolnych zawodników w całym kraju a nie własne interesy.
W przeciwnym wypadku istnienie związku sportowego nie ma sensu.
Związek powinien rozpowszechniać dyscyplinę, reklamować ją, Widzi ktoś takie działania?
Jedyne co widzę, i co jest bardzo pozytywne to pojawianie się senseia Bajkowskiego w filmach i serialach od czas do czasu. Coś takiego jest promocją karate.
Nigdy do żadnego związku nie należałem, bo mi to nie potrzebne, ale mamy w Polsce bardzo dużo świetnych zawodników w Oyama i innych pochodnych kyokushin, to samo z pochodnymi shotokanu. Cie zawodnicy jednak nie mogą startować w swoich formułach w turniejach organizowanych przez związki, nie mogą zająć się tym zawodowo.
Diety w amatorskim sporcie sa całkiem wysokie, ciekawym jest ilu zawodników karate może z nich korzystać.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na szkoleniu instruktorskim ludzie ze świata sportu "normalnego" mówili że to około 4 tysiaki jest.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niedawno usłyszałem zdanie z ust Prezesa PZK Pana Wacława Antoniaka ..." karate WKF i karate shotokan to w zasadzie to samo"...
Szczęka opada jak słyszy się podobne deklaracje. Zgodziłbym się z tym twierdzeniem gdyby Prezez powiedział, że karate WKF i karate shotokan uprawiane w PZK to w zasadzie to samo. Pisałem o tym kilka lat temu twierdząc, że shotokan w PZK cierpi na kryzys tożsamości... ale to już inna zupełnie sprawa.
Napisano Ponad rok temu
Większość zadań zawartych w statucie PZK i tak jest realizowana na poziomie klubu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Stypendium dla członka kadry narodowej WKF to 300 pln miesięcznie, przez rok. Zajebista kasa
ta, rozmawiałam z chłopakiem z WKF, który ma trzy stypendia. Z samych stypendiów ma 1000zł miesięcznie (czy nawet więcej). Student ostatniego roku, nikogo na utrzymaniu. Żyć nie umierać, nie? :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
a jakie imprezy międzynarodowe organizują i jeszcze potrafią oficjalnie rozliczać się z wydatków.
Napisano Ponad rok temu
ten Ktoś zamiast przygotowywać się pod kątem sportowym, musi zdobywać stypendia różnorakie. Sytuacja dość "niestabilna" życiowo.
Czekaj, co masz dokładnie na myśli, bo nie nadążam :-)
Napisano Ponad rok temu
ale, 1000 zł, jeśli masz trenować dla wyników to ciut mało prawda?
W sportach bardziej normalnych ludzie trenują i startują.
W karate pracują, trenują i startują.
Napisano Ponad rok temu
-trzy różne stypendia, dające w sumie 1000 pln. Gdyby miał jedno podstawowe to 300pln.ten Ktoś zamiast przygotowywać się pod kątem sportowym, musi zdobywać stypendia różnorakie. Sytuacja dość "niestabilna" życiowo.
Czekaj, co masz dokładnie na myśli, bo nie nadążam :-)
Musiał zdobyć trzy? Jak któreś straci to raczej "kiszka". :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co kadrowicz może kupić za 300zł miesięcznie?
Gdyby sam musiał się wyżywić i ubrać bezpomocy finansowej rodziny (jak sportowcy na zachodzie a i nawet ostatnio na wschodzie też) to czy 1000zł by mu starczyło?A gdzie sprzęt, suplementacja, dojazdy...? Lepiej nie być kadrowiczem
Napisano Ponad rok temu
Nie znam się na tym czymś i nie mam zamiaru się poznawać (choć próbowano mnie tam zwerbować ), dla mnie to po prostu dziwna ekipa biegająca w Adidasach. Jakoś nie mogę połączyć karate ze sportem. :roll:
Dobrej nocy! :-)
Napisano Ponad rok temu
-na przykład tutaj
-dobranoc
Teraz ja pilnuje świata
Napisano Ponad rok temu
[w tym miejscu czytam]
Trochę o coś innego mi jednak chodziło. Ale w zasadzie to jest mało ważne, nie chce mi się teraz rozwodzić nad definicją "kadry narodowej", bo podejrzewam, że szybko byśmy nie skończyli konstruując definicje ;-)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Potrzebuję pomocy
- Ponad rok temu
-
SEMI KNOCK-DOWN dla dorosłych, szukam informacji
- Ponad rok temu
-
Turniej Enshin Karate - Sabaki Challenge
- Ponad rok temu
-
sosai,kancho, renshi itd
- Ponad rok temu
-
Jaka formuła zawodów w okinawskim GoJu-ryu?
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Polsce są kluby Karate dla osób po 30-ce
- Ponad rok temu
-
IKO 1 Kyokushin Kaikan będzie IKO Ichigeki
- Ponad rok temu
-
gdzie w Kakowie karate rekreacyjne dla ludzi po 30-stce
- Ponad rok temu
-
Shinbudo Karate