Badanie próbki B potwierdziło obecność niedozwolonego środka w organizmie Jakuba Wawrzyniaka. Polski obrońca Panathinaikosu Ateny zażył środek wspomagający spalanie tkanki tłuszczowej, czyli tzw. "fatburner".
Wawrzyniak nie chce wymienić nazwy feralnego specyfiku, w którym znajdowała się substancja uznawana za doping. Obrońca reprezentacji Polski środek zakupił jeszcze w Warszawie, gdy był zawodnikiem Legii.
- Kupując go postawiłem sprawę jasno. Jestem piłkarzem i nie mogę używać żadnych środków wspomagających. Zapewniono mnie, że tak jest - mówi Wawrzyniak. - Do dziś zastanawiam się, po co ja to wo ogóle kupiłem - dodaje.
- Wiem, że to co mówię może brzmieć banalnie, ale ja mam bardzo duże kłopoty. Ale podkreślam, że jedynym celem, jaki mi przyświecał była redukcja tkanki tłuszczowej. I nic więcej - zapewnia były zawodnik Legii.
Na razie nie wiadomo jeszcze, jak długa dyskwalifikacja czeka Wawrzyniaka. Zadecyduje o tym posiedzenie sądu piłkarskiego, które odbędzie się w przyszłym tygodniu.
fatburner - środek dopingujący ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą, to szkoda, że autor tekstu nie pokwapił się zdobyć informacji, który spalacz kupił i zażywał Wawrzyniak.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zresztą - nawet kofeina jest na liście środków dopingujących.
Facet sprzedający suple dał trochę ciała - skoro niby wiedział, że to piłkarz to błędem było polecenie mu środka "z bonusem".
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Nie jest: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Zresztą - nawet kofeina jest na liście środków dopingujących.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sibutramina w venomie rzeczywiscie jest raczej niedostepna ogolem, ale zdziwil bym sie gdyby to o to chodzilo, bo ta substancja jako taka nie poprawia osiagow sportowych, raczej by je pogarszala. a efedryna ma dzialanie ogolne i z cala pewnoscia pomogla by mu jeszcze sportowo, wiec byla by duzo logiczniejsza.
Napisano Ponad rok temu
Sprzedający chce sprzedać, to kupujący dał ciała, że brał i nie wiedział co.Efedryna jest składnikiem często obecnym w wielu spalaczach sprowadzanych zza oceanów. U nas ich obecnośc w suplach nie jest zgodna z prawem, ale przez rozmaite luki jest dostępna w nich na rynku.
Zresztą - nawet kofeina jest na liście środków dopingujących.
Facet sprzedający suple dał trochę ciała - skoro niby wiedział, że to piłkarz to błędem było polecenie mu środka "z bonusem".
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Pisałem na ten temat prace - o wpływie ,,modyfikowanej,, żywności na ludzki organizm z naciskiem na środki stymulujące.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sprzedający chce sprzedać, to kupujący dał ciała, że brał i nie wiedział co.
Jestem zdania, że porządny sprzedawca poza chęcią sprzedaży samą w sobie powinien doradzac, dzielic sie wiedzą tak by klient był zadowolony, a nie tylko wpychac to co ma pod ręką.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sklep też się gdzieś zaopatruje ... skąd sprzedawca ma wiedzieć, że akurat kurczaki z jego sklepu są akurat na nandrolonie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ksiazki Ross`a ;)
- Ponad rok temu
-
stabilizator
- Ponad rok temu
-
stłuczone konkretnie udo, help...
- Ponad rok temu