W jaki punkt ciała przeciwnika kierować wzrok podczas walki?
Napisano Ponad rok temu
Temat może troche nie fortunnie sformułowany ale nie wiedzialem dokładnie jak go nazwać
Mam takie przewrotne pytanie. Gdzie patrzeć/kierować wzrok podczas walki i chodzi mi o to w sensie w które "miejsce"/pukt ciała przeciwnika. Czy należy patrzeć w oczy, spot słoneczny, jakiś inny wybrany punkt?
Kiedyś byłem na treningu kravki to usłyszałem, że nie powinno się patrzeć w oczy przeciwnika bo on może odczytać z nich nasze ruchy, a ostatnio na kicku uslyszałem od kolesia z którym ćwiczyłem, że mam mu patrzeć w oczy a nie na nogi i miejsce gdzie kopie.
Jak to w końcu z tym jest?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najważniejsze, żeby nie patrzeć tylko na nogi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a od kiedy to w oczach pisze, co chcesz zrobić?Witam. ]Kiedyś byłem na treningu kravki to usłyszałem, że nie powinno się patrzeć w oczy przeciwnika bo on może odczytać z nich nasze ruchy
wielu ludzi sygnalizuje swoje ruchy moredrczym grymasem, bohaterskim dociśnięciem szczęk czy okrutnym zmarszeniem brwi . i jest to łatwe do odczytania, bez względu na to, gdzie taki delikwent patrzy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Patrzyc nalezy w trojkat, ktorego punktami sa barki i glowa :wink:
Dokładnie.
Gdy tylko przeciwnik będzie przygotowywał uderzenie bądź kopnięcie to zmieni się geometria tego trójkąta. Do tego dochodzi kwestia wprawy w odczytywaniu w jaki spos. zmienia się ten trójkąt w zależności od techniki (do wypracowania na sparingach).
P.S. Jeżeli już koniecznie chcesz jeden dokładny punkt to masz go w górnej części mostka (znaczy kilka cm pod szyją).
Napisano Ponad rok temu
W oczach widać nie konkretne techniki ale ogólne zamiary walczącego, jego emocje, strach lub inne. ma to wartość informacyjna ale czasami rozprasza. Jak już ktoś sygnalizuje techniki to nie robi tego oczami ani mimika tylko całym ciałem wyraźnie się przygotowuje do czegoś co widać, ale wraz z doświadczeniem takie sygnalizowanie przechodzi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
-czy mógłbyś rozwinąć tę myśl?najlepiej kontrolowac jego zachowania i patrzec co zamierza zrobić
Napisano Ponad rok temu
ty wez sie juz na temat kravki nie udzielaj bo niemasz po raz kolejny pojecia o czym piszesz a sie wychylasz tylko niestety ci to nie wychodzi. Byles chlopie na jakims treningu KM ze co drugi twoj post to anty kraverskie teksty ? czy spuscili ci kiedys takie lanie ze po dzis dzien sie trzesiesz ?idx do tych kraverów, może oni mają w oczach lasery i cię tego nauczą
Nie wiesz ! Nie pisz ! Bo robisz z siebie zenade.
Napisano Ponad rok temu
ty wez sie juz na temat kravki nie udzielaj bo niemasz po raz kolejny pojecia o czym piszesz a sie wychylasz tylko niestety ci to nie wychodzi. Byles chlopie na jakims treningu KM ze co drugi twoj post to anty kraverskie teksty ? czy spuscili ci kiedys takie lanie ze po dzis dzien sie trzesiesz ?idx do tych kraverów, może oni mają w oczach lasery i cię tego nauczą
Nie wiesz ! Nie pisz ! Bo robisz z siebie zenade.
nic sie tu nie zmieniło:D
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zwiekszenie sily kopniec i udzerzen
- Ponad rok temu
-
Jak dbacie o ochraniacz na zęby.
- Ponad rok temu
-
Czy to ten Piotr?
- Ponad rok temu
-
Kurs Samoobrony
- Ponad rok temu
-
Jak zabezpieczyć lustra?
- Ponad rok temu
-
Metodyka nauczania MMA a nauka gry w szachy.
- Ponad rok temu
-
gry/zabawy z elementami SW
- Ponad rok temu
-
ANKIETA
- Ponad rok temu
-
podziemny krąg - real?
- Ponad rok temu
-
Odziez w Trojmiescie