Kupno worka
Napisano Ponad rok temu
Chcę kupić worek do kopania. Częstotliwość używania max 6 godzin / tydzień przez jedną osobę (ale zapewne będzie mniej). Najlepiej niedrogi, myślę, że nie potrzebuję skórzanego biorąc pod uwagę ilość treningów.
Z jakiego materiału najlepiej brać, plawil, skaden, może jeszcze coś innego ? Mocowanie na łańcuchach czy taśmach ? Mam 175 wzrostu, worek chciałbym 150 (chyba, że sugerujecie inną długość, może nie potrzebuję takiego a może lepiej jeszcze dłuższy) Jaką powinien mieć wytrzymałość w kg (jednocześnie pytanie ile w niego wepchać?). Jakiej średnicy worek proponujecie.
Poniżej wybrane aukcje. Jeżeli możecie polecić coś sprawdzonego co jest akurat dostępne to bym prosił, jeżeli nie to pomocne będą odpowiedzi na powyższe pytania.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Są też tańsze :
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Worek zrobiony z plawilu (masters też robi z tego materiału). Jest bardzo tani w porównaniu do innych, a jednak te wyglądają dość przekonująco i w miarę profesjonalnie (jak na tani worek z tworzyw sztucznych oczywiście).
Do dużych marketów mi nie po drodze nigdy, ale jak będę w trójmieście to zajrzę co jest dostępne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Właściwie po co one są? Ja w worek bije w owijkach i jest mi z tym dobrze.Tylko nie kup takich rękawic przyrządowych (pseudo graplerskich)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trzeba dobrze zawijać, wtedy "zużycie" knykci jest bardzo powolne. A użycie amortyzacji chyba się mija z celem, ale mogę się mylić.W owijkach też jest git, ale skóra na palcach (zewnętrzna część dłoni) goi się bardzo długi i niezbyt higienicznie jest uderzać w brudny worek z ranami na rękach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To jak już mowa o rękawiczkach, co powiecie o czymś takim jak [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ?
Napisano Ponad rok temu
Żadne profesjonalne ochraniacze - to zwykłe "skarpetki" używane na wielu sekcjach karate. Niska amortyzacja, niska trwałość i cena też niska. W sumie nadają się do wszystkiego i do niczego.Nie ma tu chyba opcji edycji posta więc napiszę kolejny.
To jak już mowa o rękawiczkach, co powiecie o czymś takim jak [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ?
Napisano Ponad rok temu
Wypraktykowałem , że najlepsze są jednak takie (bardzo tradycyjne)
Nie zapomnij o obklejeniu worka (przydaje się)
Napisano Ponad rok temu
Nie zapomnij o obklejeniu worka (przydaje się)
A czym okleić ? No i w jakim celu ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Worki zrobione z plavilu lub skaju mają to do siebie, że są dość śliskie (pot,krew,łzy).
Taśma spełnia też rolę jak okrągłe kółeczka na tarczach treningowych, jest celem (umownie określa gdzie głowa, gdzie korpus). No i najważniejsze to to, że worki z tworzyw sztucznych (skórzane póżniej) przecierają się i pękają, więc lepiej to zabezpieczyć (środek). Ja używam taśm do podklejania brzegów wykładziny, ale mogą być zwykłe pakunkowe. Uważam, że lepiej zabezpieczać niż łatać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pracha Somchan z Tajalndii
- Ponad rok temu
-
Wywiad z Rafałem Simonidesem - propozycje pytań !
- Ponad rok temu
-
Michał Głogowski wygrywa walkę Muay Thai w Tajlandii!
- Ponad rok temu
-
Gracie Barra Łódź - grupy początkujące - kwiecień 2009
- Ponad rok temu
-
Muay thai: klasyczne? czy uniki rotacyjne i garda bokserska
- Ponad rok temu
-
K-1 WGP Yokohama 2009 - Video(Bez Spojlerów!!!)
- Ponad rok temu
-
"Champions": 10 maj 2009
- Ponad rok temu
-
potrzebuje ktoś rękawic shoguna??
- Ponad rok temu
-
Zawodowe walki, kickboxing
- Ponad rok temu
-
Siła kopnięcia