Po dobrej wódzie lepszy jestem w dżudzie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co Ty, Szczepan. Wystarczy wyjąć czyjś cytat z jakiejś dyskusji, wstawić w nowy temat i gotowe To "metoda na O"Moda" :wink:Nie jest latwo byc zalozycielem tematu, nieprawdaz? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Stad, nie mozesz klasyfikowac aikido uzywajac tej przestarzalej i jakze mylacej nazwy.
Dzis, nasza wiedza jest inna i mozemy z duza dokladnoscia okreslic do jakiej kategorii nalezy aikido. Aikido to po prostu nowoczesne Budo. Oczywiscie zeby zrozumiec dlaczego nalezy poglebic swoja wiedze na temat co to jest Budo i dlaczego akurat nowoczesne....ale to juz calkiem inna historia.
ale to ciekawa historia. moze napiszesz, co rozumiesz pod pojeciem "nowoczesne budo".
Napisano Ponad rok temu
...Nie kumam, po co te "zaczepki"? :roll: Mnie nie musisz uświadamiać czy oświecać, aikido NIE ćwiczę dla lepszego prania lumpów, pojedynków czy innych konfrontacji, do tego są inne ...że tak powiem "metody". A i żeby nie było to zdaję sobie sprawę, że dobrze wykonany glan-kick w dupie bardziej przemawia do wyobraźni niż ikkyo. :wink:
Nie napinaj się tak!
Poza "dobrze wykonanym glan-kickiem w dupę" musisz umieć wyczuć żart... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Rany, żebym wtedy wiedział po co ci te książki z Milanem słaliśmy, to bym się trzy razy zastanowił.... A tak mam dług i wyrzuty sumienia wobec społeczności internetowej i całej ludzkości 8)A wielu ludzi dopiero dzisiaj zaczyna sie zastanawiac nad nimi, niestety, nie zadajac sobie trudu wykonania podstawowych lektur. Stad mnostwo nieporozumien.
P R Z E P R A S Z A M !!! 8) :wink: :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sensei Krzysztof Górnicki - Opole
- Ponad rok temu
-
Czym powinno być ATEMI?...
- Ponad rok temu
-
Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.
- Ponad rok temu
-
8 Dan dla instruktora Ki Aikido
- Ponad rok temu
-
Staż z Jean-Marie Milleville 4 dan - Poznań 21 - 22.03.09
- Ponad rok temu
-
XX-lecie Uczelnianej Sekcji Aikido Politechniki Gdańskiej
- Ponad rok temu
-
fukushidoin / shidoin