Skocz do zawartości

Zdjęcie

LIGA BJJ 2009

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
185 odpowiedzi w tym temacie

budo_shannar
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 685 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

Re: LIGA BJJ 2009
Może ktoś pamięta jak wyglądało pudło w obu kategoriach wagowych elity?
  • 0

budo_mibek
  • Użytkownik
  • Pip
  • 27 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

do 82kg
1. Vagner Guimares
2. Maciej Polok
3. Marcin Held
3.?

+82
1. Bagi
2. Różański Maciej
3. Warchoł Łukasz
3. ?

z tego co pamiętam :-)
  • 0

budo_shannar
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 685 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dzięki!
  • 0

budo_gonzo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 434 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

siemka.
w kat. do 82kg drugie trzecie miejsce miałem ja.
pzdr gnz
  • 0

budo_mags
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2359 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

gratulacje!
  • 0

budo_charly
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2742 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

do 82kg
1. Vagner Guimares
2. Maciej Polok
3. Marcin Held

Mam nadzieje ze ktos nagral final i wrzuci na youtube.
Held ladnie jak na swieza purpure, chlopak jeszcze namiesza w elicie. Z kim Marcin mial polfinal?
  • 0

budo_kita
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 243 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:JJ

Napisano Ponad rok temu

bardzo dobre widowisko tylko sędziowie.. co niektórzy muszą jeszcze popracować. Szkoda tylko że impreza o dużej wadze a sędziowie "świezy"

Pozdrawiam
  • 0

budo_nstif
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 155 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

bardzo dobre widowisko tylko sędziowie.. co niektórzy muszą jeszcze popracować. Szkoda tylko że impreza o dużej wadze a sędziowie "świezy"

Pozdrawiam

Jakieś przykłady? bo chyba tylko 1 sędzie był "świeży", za to sporo osób próbowało się domagać punktów za coś takiego jak "sweep z bocznej", czy z dosiadu albo wpięcie za plecy trójkątem (+jeden wypadek, który widziałem - za wpięcie sie nogami jak przy "plecach, ale na szyi przeciwnika.."), narzekając jacy to sędziowie niedobrzy i paskudni, bo nie chą za to punktów dawać :wink:

Również pozdrawiam
  • 0

budo_nstif
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 155 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

do 82kg
1. Vagner Guimares
2. Maciej Polok
3. Marcin Held

Mam nadzieje ze ktos nagral final i wrzuci na youtube.
Held ladnie jak na swieza purpure, chlopak jeszcze namiesza w elicie. Z kim Marcin mial polfinal?

Marcin miał pólfinał z Bocą i prpzegrał zdaje się przez dyskwalifikację za balachę na kolano.

Przepraszam za 2 posty pod rząd. Jeśli można prosić któregoś z modów o scalenie.
  • 0

budo_dudu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 680 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wyniki i statystykę z zawodów wrzuce w poniedzialek ponieważ listy walk zostawiłm na hali.

Odnośnie sędziowania to proponował bym publiczności i niekórym zawodnikom aby się ich nauczyli i dopiero komentowali decyzje sędziowskie.
Ręce opadają jak zawodnik robi dzwignie prostą na nogę (taktarow) w niedozwolony sposób i później się kłóci, że w shooto przecież tak można.
  • 0

budo_gonzo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 434 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Siemka.

Jeśli o mnie chodzi to tylko jeden sędzia wykazywał pewne niezrozumienie zasad i w ogóle nie reagował jak jeden z walczących notorycznie robił drugiemu tzw. "kaptur".
Chociaż faktycznie czasami pytania padające w stronę sędziego mogły załamać:
zawodnik będąc w półgardzie sam się kładzie na plecy, przeciwnik dostaje dwa punkty za przetoczenie a trener pyta: za co te dwa punkty skoro to nasz się przekręcił na plecy?

Ogólnie zawody dobrze zorganizowane, mieliśmy swoją szatnię, poślizg niewielki.

Jak będę na następnej lidze, chętnie pomogę w sędziowaniu.

pzdr gnz
  • 0

budo_tomek_m
  • Użytkownik
  • 1 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] są walki, dzisiaj powinno być większość walk elity, plus trochę innych w poszczególnych kategoriach, na dniach pojawią się też zdjęcia

Pozdrawiam
  • 0

budo_lechonn
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 53 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ogólnie to mam jedno pytanie. Co to za sędzia który pyta się swojego kolegi czy za dane przetoczenie są punkty. Albo podczas mojej walki była dwukrotna przerwa i sędzia nawet nie wiedział z jakiej pozycji ma się na nowo zacząć walka.
i jestem ciekaw jeszcze jednej rzeczy. Jeżeli zawodnik jest przez całą walkę jest bardziej aktywny nie ma żadnej przewagi punktowej ani dużych ani małych punktów i na sam koniec zakłada kimure swojemu przeciwnikowi ale nie udaje mu się jej wykończyć z powodu braku czasu, to proszę mi powiedzieć jaki powinien być wynik sędziowski.
  • 0

budo_grace
  • Użytkownik
  • Pip
  • 14 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ogólnie to mam jedno pytanie. Co to za sędzia który pyta się swojego kolegi czy za dane przetoczenie są punkty. Albo podczas mojej walki była dwukrotna przerwa i sędzia nawet nie wiedział z jakiej pozycji ma się na nowo zacząć walka.
i jestem ciekaw jeszcze jednej rzeczy. Jeżeli zawodnik jest przez całą walkę jest bardziej aktywny nie ma żadnej przewagi punktowej ani dużych ani małych punktów i na sam koniec zakłada kimure swojemu przeciwnikowi ale nie udaje mu się jej wykończyć z powodu braku czasu, to proszę mi powiedzieć jaki powinien być wynik sędziowski.

To chyba dobrze ze sedzia konsultuje sie z drugim jesli nie jest pewny swojego werdyktu, co do drugiego pytania to jesli walka konczy sie przez koniec czasu i punktacja jest na zero w malych i duzych punktach do walke rozstrzyga dogrywka. Trzeba zauwazyc ze czesto walki koncza sie przy probie robienia techniki ale musi byc przerwana spowodu konca czasu.
  • 0

budo_dudu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 680 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ogólnie to mam jedno pytanie. Co to za sędzia który pyta się swojego kolegi czy za dane przetoczenie są punkty.

Dziwne pytanie. Po to było dwóch sędziów na macie żeby konsultować swoje decyzje.

Jeżeli zawodnik jest przez całą walkę jest bardziej aktywny nie ma żadnej przewagi punktowej ani dużych ani małych punktów i na sam koniec zakłada kimure swojemu przeciwnikowi ale nie udaje mu się jej wykończyć z powodu braku czasu, to proszę mi powiedzieć jaki powinien być wynik sędziowski.

Rozumiem, że ten zawodnik "bardziej aktywny" to pewnie Ty lub Twój kolega. Ciekawe czy koledzy tej drugiej walczącej osoby tak samo uważali :wink:
  • 0

budo_kirdoski
  • Użytkownik
  • Pip
  • 37 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Bardzo fajne i dobrze zorganizowane zawody. Lekki poślizg czasowy był, ale w granicach normy - wiadomo, takie rzeczy sie zdarzają.

Sedziowanie rowniez ok. zmienilbym tylko jedna rzecz - zegar ze sotlika sedziowskiego moglby byc odwrocony w strone maty

Aha... i fajne koszulki :)

Pozdrawiam
  • 0

budo_misiek2
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 233 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ogólnie to mam jedno pytanie. Co to za sędzia który pyta się swojego kolegi czy za dane przetoczenie są punkty.

Dziwne pytanie. Po to było dwóch sędziów na macie żeby konsultować swoje decyzje.

Jeżeli zawodnik jest przez całą walkę jest bardziej aktywny nie ma żadnej przewagi punktowej ani dużych ani małych punktów i na sam koniec zakłada kimure swojemu przeciwnikowi ale nie udaje mu się jej wykończyć z powodu braku czasu, to proszę mi powiedzieć jaki powinien być wynik sędziowski.

Rozumiem, że ten zawodnik "bardziej aktywny" to pewnie Ty lub Twój kolega. Ciekawe czy koledzy tej drugiej walczącej osoby tak samo uważali :wink:

Dudu, po cholerę się tłumaczyć.
Jak długo żyję nie widziałem żadnych zawodów tak w kraju, jak i poza, w których wszyscy byliby zadowoleni z pracy sędziów.
Często jest tak, że sami trenerzy źle interpretują przepisy i tym samym podgrzewają atmosferę.
Widocznie niektórzy zadając te pytania nie orientują się dlaczego zawody sędziuje dwóch - trzech sędziów może myślą, że Ci dwaj pozostali to są do towarzystwa temu na macie
:lol:
  • 0

budo_mags
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2359 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jesli walka konczy sie przez koniec czasu i punktacja jest na zero w malych i duzych punktach do walke rozstrzyga dogrywka.

wg IBJJF raczej nie ma dogrywek...
  • 0

budo_kita
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 243 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pozdrawiam

Jakieś przykłady? bo chyba tylko 1 sędzie był "świeży", za to sporo osób próbowało się domagać punktów za coś takiego jak "sweep z bocznej", czy z dosiadu albo wpięcie za plecy trójkątem (+jeden wypadek, który widziałem - za wpięcie sie nogami jak przy "plecach, ale na szyi przeciwnika.."), narzekając jacy to sędziowie niedobrzy i paskudni, bo nie chą za to punktów dawać :wink:

Również pozdrawiam

Na zasadach Bjj znam sie mniej niż średnio, jestem sędzią jj IBF. Chodzi mi bardziej o to, że jak sędzia już chwile sedziuje to:
- nie zaczyna walki jak mata jest rozbita (Pierwsza walka na macie D)
- nie siada na macie jak dwuch gości walczy w taki sposób żeby nie wdzieć co robią zawodnicy (Wogóle nigdy nie siedzę :| )
- w czasie walki nie obraca sie plecami do zawodników w celu konsultacji z sedzią stolikowym, oczywiescie nie przerywając walki..

Ogólnie zawody mi się podobały tylko to nie :)
mowa o sedziach z mat C i D.

Pozdrawiam

ps jak ktoś chce to mam zdjęcia :P
  • 0

budo_kita
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 243 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a i ręce w kieszeni trzymane w czasie walki przez sędziego odebrałbym jako brak szacunku ale to juz czepianie sie, może komus gra w bilarda w czasie walki pomaga :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024