Egzamin na stopnie w kickboxingu Kraków
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
edit: zaraz zaraz jak to z taekwondo są uznawane ?? jestes tego pewien? ITF?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam na myśli trenerów (którzy prowadza rózne kursy egzaminy w związku)a nie klubyA co do jedynego który się zna na MTw PZKb. Obrazasz takie kluby jak : Fighter Wrocław z Cieślińskim, szczeciński Nak Muay, warszawskie kluby przynajmniej trzy ( np. Prakong), I jeszcze przynajmniej kilka, które się specjalizują.
płacąc za wszystkie po kolei czy tylko za 3?Oczywiście jeśli masz np 3 kup to możesz dawać odrazu na 3 stopien u Nas.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moźedx slr musisz wtedy pokolei zaliczać i zdawać na stopnie od 10. Przyznasz że koszty są o wiele wyższe.
nie rozumiem tej odpowiedzi.
Czy skoro ktos ma 3 kup w TKD to moze zdawać na 3 w PZKB i zapłaci tylko za ten stopień (jakies 50, czy 60 zł) ? czy tez musi zapłacić za wszystkie od 10 do 3?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pare lat temu tego nie było. Niestety faktycznie ITF karze za starty w kb. Jesteśmy największą organizacją i boją się że podporządkujemy sobie ich. A szkoda bo naprawde jest tam wiele dobrych lightowców. Np dla mnie WTF jest nieporozumieniem że jest na Olimpiadzie gdyż ITF ma o wiele bardziej wyraziste przepisy.
Napisano Ponad rok temu
Ale zachowanie związku itf to absurd za który sami zapłaca (już zapłacili) drastycznym spadkiem poziomu, TKD polskie sie nie liczy.A przydaliby się ITF owcy zeby kickboxerzy podciągneli nogi a oni ręce- wyszło by to wszystkim na dobre i by się ujednoliciła formuła bez bałaganu, bo to jest to samo tylko jedni dobrze uderzają a drudzy w miare dobrze kopią.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie WTF to piękny sport trochę dla samobójców bo tam walczą bez gardy na wytrzymałość ile kto kopnięć na głowę przyjmie i przezyje. ITF mnie nie zachwyca bo dla mnie light contactowe formuły to tylko wstęp do walki a nie walka sama w sobie.
W każdym razie izolacja która robi ITF to duży bład na którym sami tracą.Mnożenie ilości ograniczeń, opłat monopolizacja dyscyplin to debilizm, akurat tu się PZKB zaprezentował rozsądnie akceptując ich stopnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A dlatego żenującego (bo nawet zdzierstwo może być w lepszej lub gorszej oprawie) ze nawet nikt tyle lat nie zadbał o opracowanie sensownych kryteriów na te stopnie wklejajc w regulamin jakis totalny bełkot typu: uczymy się ciosu a trzy stopnie dalej uczymy sie obrony przed nim
Jak ma to miec sens to powinno się to uszeregować w sensowne kryteria umiejetności tak zeby ktos sie z tego mógł czegoś dowiedziec a nie odpierdalac działalność biznesową.
Stąd własnie moje kryteria, bardzo luźno oparte na tych w oficjalnym regulaminie ale moim zdaniem przynajmniej sensowne.
Napisano Ponad rok temu
A co do kolejności. Uważasz że najpierw powinien nauczyć się bloku a potem uderzenie.
Najpierw naucz sie poprawnie uderzać by potem poprawnie nauczyć się blokować. Dla mnie to proste.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gala Kickboxingu - walka o tytuł MŚ - Milicz 15.02
- Ponad rok temu
-
GORLICE Fight Night - 07.02.2009 : Wyniki
- Ponad rok temu
-