Jeszcze karate, czy juz herezja kickbokserska...
Napisano Ponad rok temu
aha odnosnie sparingow tekko. techniki nie roznia sie od technik gola reka. jedyna roznica jest taka ze bardziej opieramy sie na uderzeniach mniej na chwytach.
odnosnie sparingu to nie ma problemu. zakladamy np. rekawice wkf i ustalamy ze to kastet. za wszelka cena blokujemy i nie dajemy sie trafic bo mamy swiadomosc ze to nie jest gola piesc. to tak samo jak sparing nozownikow na wibratory
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
aha odnosnie sparingow tekko. techniki nie roznia sie od technik gola reka. jedyna roznica jest taka ze bardziej opieramy sie na uderzeniach mniej na chwytach....
sądząc z opisu i fimiku K_P
u mnie podobną rolę spełniają tonfy - jako przedłużenie ręki
natomiast co do nunchaku
wykorzystując dystans i długi zasięg tej broni można nieźle szachować przeciwnika
np. nun w tylnej ręce za barkiem, przednia otwarta, wyciągnięta do przodu, kontroluje dystans...
Napisano Ponad rok temu
to herezja w calej rozciaglosci. zarazem dotyczy karate jak i kick boxingu
możesz rozwinąć temat?
Napisano Ponad rok temu
to herezja w calej rozciaglosci. zarazem dotyczy karate jak i kick boxingu
możesz rozwinąć temat?
tu nie ma co rozwijac.
Napisano Ponad rok temu
sądząc z opisu i fimiku K_P
filmiku nie widzialem. w firmie mam youtube'a zablokowanego (musze z szefem pogadac ) a po pracy włączam kompa tylko kiedy musze. lookne wieczorem
Pozdr
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Nie wiem, skąd wziąłem ten pomysł. To samo było z kopnięciem zahaczającym. Nigdy przedtem nie widziałem zawodników koreańskich czy innych." (wywiad z B. Wallace).
Niewątpliwie "Superfoot" był człowiekiem, który wprowadził kopnięcia nogą wykroczną na kickbokserskie ringi, jednak kopnięcia takie istniały już w tym czasie w taekwondo.
Przypomina mi się historyjka, która wspominał kiedyś mój instruktor, jak to w szczenięcych latach poszedł do swojego trenera i mówi mu "trener zobaczy, ja sobie wymyśliłem takie fajne kopnięcie..." i pokazuje mu. A na to jego trener - "rzeczywiście fajne, bituro chagi się nazywa..."
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
stylowych oczywiście. Ale może się mylę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Uwazam, ze jedyne nad czym można pracować we własnym zakresie, wymyślac, eksperymentować są kombinacje technik, metodyka itp.
To co miało być wymyślone - zostało już wymyślone.
Mam dostęp do ogromnej biblioteki (vide [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - dostepna baza jest duzo mniejsza - zawiera tylko ksiązki współczesne), gdzie w ksiązkach sprzed stu i wiecej lat znajduję techniki, które rzekomo wymyslili brazylijczycy, polacy etc.
Napisano Ponad rok temu
bardzo dawno temu cwiczylem tez torchew sekcji Nogalskiego
z tymze ja kopania po tajsku uczylem sie w tajlandii a nie w Polsce gdzie (nie obrazajac nikogo ale taka prawda) 95% instruktorow thai boxingu uczy kopniec karate lub kickboxerskich a uczy "taja" bo to modne ale o muay thai pojecia nie ma...
jakies pare miechow temu na forum ktos pytal kolesia co sie reklamowal ze taja teraz uczy o jego background i on odpowiedzial ze 10 lat kontaktowego karate... i jakos nikt nie byl zdziwiony co to ma do taja
naprawde ludzie muay thai to nie karate/kickboxing + lokcie i kolana
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pewnie jakimiś "super" ważnymi szczegółami, które o niczym nie decydują, jeżeli technika jest skuteczna.
A teraz pora na śniadanie,dziękuję.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Shidokan Pułtusk
- Ponad rok temu
-
Shidokan Warszawa
- Ponad rok temu
-