Astma oskrzelowa a trening
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciągła kontrola oddechu, niestety nie możesz sobie pozwolić na to, żeby płuca oddychały sobie tak jak im się podoba. Bieganie i pływanie bardzo pomaga. Spokojnie, bez sprintów, długie dystanse. Poza tym w życiu też nastawienie długodystansowe, bez sprintów.chciałem się dowiedzieć od was jak to z wami wyglądało, czy też się tak męczyliście, czy podczas astmy da się wrócić do wcześniejszej formy? Może macie jakieś wskazówki?
Z tych trzech tylko budesonid jest sterydem.A i jeszcze pytanie odnośnie leków, które są sterydami, w sumie mam 3 inhalatory(leki wziewne): ventolin(subs.czyn. salbutamol), oxodil(subs.czyn. Formoteroli fumaras), miflonide(subs.czyn. budesonidum).
Salbutamol jest na rynku od 40 lat. I pewnie już wtedy kulturyści stosowali go jako wspomaganie spalania tłuszczu.Są to dosyć małe dawki które działają miejscowo, a moje pytanie odnośnie tych leków, tyje się po nich?
Tycie lub chudnięcie nie jest największym problemem w astmie.Są to niby małe dawki ale bierze się je bez przerwy. No i spotkałem się z kilkoma opiniami, że niektórzy przytyli po nich dosyć znacznie, tylko nie wiem czy to było bardziej związane z lekami czy może bardziej ze zmianą trybu życia...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Astma oskrzelowa a trening
- Ponad rok temu
-
Intermitten fasting
- Ponad rok temu
-
Stepper.
- Ponad rok temu