UFC 92 SPOILER !!!
Napisano Ponad rok temu
Wand tez juz sie skonczyl.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mino chyba bierze to samo co Paulinho.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Główna akcja fajna, fajne bloki i sierp.
A Vand jest cep i nigdy nie trzyma PZU (prawa z uchem).
Zresztą trafiając dwa sierpy na blok mógł chociaż podbródkowy uderzyć a nie kolejnego sierpa. Walił bezmyślnie jak w worek- tyle że worek nie oddaje.
Mir vs Nog
Nog sztywny jak by szpadel połknął. Nie miał pomysłu w walce z mańkutem.
Zresztą jego ostatnie walki pokazywały że w stójce już nic nie ma do zaoferowania.
Ratował go parter, czemu tym razem się tam nie pchał?...
Zmierzch gwiazd PRIDE, ale one się nie rozwijały...
Napisano Ponad rok temu
no wez mnie nawet nie wkurzajNog sztywny jak by szpadel połknął. Nie miał pomysłu w walce z mańkutem.
Zresztą jego ostatnie walki pokazywały że w stójce już nic nie ma do zaoferowania. Ratował go parter, czemu tym razem się tam nie pchał?...
ogladnij sobie jego ostatnie wygrane 3 walki
- wygrana stojka z Barnettem
- totalna dominacja w stojce z Herringiem
- dobra stojka z Sylvia ( pod koniec 2 i w 3 rundzie )
sam Nog powiedzial ze ma powazna kontuzje nogi i nie byl przygotowany do tej walki
ja tam licze na to, ze wroci i jeszcze nie jednego zawodnika z czolowki pojedzie
Napisano Ponad rok temu
dodatkowo, na miłośc boską, kiedy sie nauczycie, nie ma słowa oglądnij ani pochodnych (przeglądnij, zaglądnij, wyglądnij) poprawna forma to zajrzyj, nie jestem zadnym purustą jezykowym, jestem w stanie zrozumiec gwary, nalecialosci i pozostalosci po nich, ale tego nieznosze, szczegolnie w jezyku pisanym
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Barnnett przegrywał w stójce z Nastuląogladnij sobie jego ostatnie wygrane 3 walki
Herring początkowo posyłał na deski Mino, a wbitnym uderzaczem oczywiście nie jest
Sylvia lał Mino aż było szkoda. A poziom stójki Tima ukazał w ostatniej walce Fedor.
Napisano Ponad rok temu
no wez mnie nawet nie wkurzaj
ogladnij sobie jego ostatnie wygrane 3 walki
aaaahaaa...
knockdown w walce z barnettem
prawie ko w walce z herringiem
totalny wperdol od sylvi na nogach
no wymarzenie sobie radzil..
ja bym zwalil na problemy z okiem jednak i moze te kontuzje bo to nie byl nog jakiego znamy i kochamy
Napisano Ponad rok temu
w koncu zaliczyl prawie KO od zapasiora
a Herring wyprowadzil w calej walce 1 znaczacy cios
no to naprawde wiele zdzialal z Nogiem :0
Napisano Ponad rok temu
1. generalnie widac iz Nog i Wando odchodzac od swoich macierzystych szkol wiele stracili.. nie wiem czy to wina nowych trenerow... ale obie gwiazdy Pride nie chce mi sie wierzyc, ze wlasnie w UFC zaczeli przegrywac. w naroznikach widac nowe osoby a nie specjalistow z Chute Boxe czy tez BBT...
2. szczegolowo - walka Wando - wg mnie to jednak lucky punch. obserwujac jego kariere jak zmienil trenerow, mimo nowatorskich metod itd zaczal przegrywac. widac jakas prawidlowosc. nie chce mi sie wierzyc, ze sam z siebie zmienil taktyke. wiele osob pisze, ze to juz nie ten sam zawodnik. ja natomiast widze ewidentnie ze odejscie z CB spowodowalo iz narzucono mu inny rytm walki..
3. Nog - podobnie... przecieciez 2 lata trenowal z kadra olimpijska bokserow. wiec skad tak slaba dynamika i beznadziejna taktyka walki z Mirem?
reasumujac... mimo wszystko przegrane tlumacze odejscie obu gwiazd od swoich team'ow. nowi trenerzy i otoczenie robia swoje.
co do Rashada... mysle ze mimo szybkosci i dobrego boksu jak nie poprawi koordynacji - boks plus kopniecia - ktos b szybko to wykorzysta. potencjal ma - rosnie nowa gwiazda. zalezy jak go poprowadza trenerzy
gala b dobra... ale daje do myslenia w kwestii konfrontacji ex zawodnikow Pride i UFC. poza zmiana zasad, zmienili sie trenerzy.. i w tym widze glowny powod porazek.
ps. znajac walki Nog'a dalby rade dalej walczyc. w UFC bardzo zwracaja na bezpieczenstwo i sedziowe czesto szybko przerywaja walki. przy takim sedziowaniu pare walk Noga w galach Pride byloby zakonczonych na niekorzysc Minotoro....
Napisano Ponad rok temu
Rampage też trenuje w nowym teamie, ba! - w nowym kraju, a jednak wychodzi mu to na zdrowie.reasumujac... mimo wszystko przegrane tlumacze odejscie obu gwiazd od swoich team'ow. nowi trenerzy i otoczenie robia swoje.
Napisano Ponad rok temu
Wand w sumie trenuje w jednym z lepszych teamow w USA-Extreme Couture.Trenuje z Randym,Forrestem ,Ray Sefo i wielu innymi ,powinno mu to tylko pomuc.Mino z kolei jest na etapie gdzie moze sam trenowac a w Usa zawsze znajdzie dobrych sparingpartnerow etc .Zlosliwi czesto twierdza,ze poprostu w Pride mozna bylo koksowac a w UFC jest z tym o wiele trudniej :? .Tak jak mowie mozemy Sobie gdybac bez konca.Fakt faktem ze walcza jak walcza.
Napisano Ponad rok temu
w ogole swietna walka.
Napisano Ponad rok temu
Wand powinien używać podbródkowych.
Wracają do Noga w walce z Mirem. Z tego co mi wiadomo w walce z mańkutem próbuje się go trafić prawą ręką, bo lewą to nie ma za bardzo jak.
Nog zadawał jeden lub dwa lewe i koniec.
Nog walce z Silvą też był bezradny w stójce ale przecież przeszedł do parteru.
Zagadką jest dla mnie czemu poza jedną próbą nie schodził mu do nóg.
Coś było z nim nie tak.
Napisano Ponad rok temu
Z kolei Mir mial kontuzje dysku.
Napisano Ponad rok temu
Zmierzch gwiazd PRIDE, ale one się nie rozwijały...
ja jestem przekonany ze to Gayna im coś do picia dodał żeby pokazać ze jego stajnia byla jednak mocnijsza
Napisano Ponad rok temu
wszystko kwestia formy i miliona innych czynnikow. zastanowil bym sie trzy razy przed wyglaszaniem takich ogolnych i jednoznacznych twierdzen
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MISTRZOSTWA POLSKI PÓŁNOCNEJ AMATORSKIEGO MMA
- Ponad rok temu
-
Dream rozpiska(Sapp'a ciąg dalszy...)
- Ponad rok temu
-
Chwile poeazji z Wanderlei Silva
- Ponad rok temu