bjj poznań
Napisano Ponad rok temu
Jestes z Poznania? zapraszam na mate do mutanta.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdro,
Zbychu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wydaje mi sie tylko, ze trener judo nie nauczy parteru jednak tak jak bjj`owiec
Napisano Ponad rok temu
od 1o lat trenuje judo 7 lat temu zainteresowalem sie bjj...
nie spotkalem w poznaniu lepszego trenera parteru!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bjj`owiec - trener bjj z doswiadczeniem, o to mi chodzilonie wiem kim dla ciebie jest bjj-owiec ale mucek kulal sie na macie i zglebial bjj jak cie pewnie na swiecie jeszcze nie bylo, uwierz mi...
na swiecie napewno bylem jak sie bjj zaczol interesowac;)
ja nie chce byc zlosliwy czy cos, nic z tych rzeczy, nie mowie, ze Twoj trener jest zlym trenerem...ale Twoj trener ma jakies osiagniecia w bjj, jakis stopien czy "tylko" judo
Fiodor: Masz ogromne doświadczenie w judo i na pewno sparowałeś z Macaco, w jakim stopniu mogłeś je wykorzystać?
Jako ciekawostkę podam fakt, że Macaco też trenował judo. Sparowałem z nim dwa razy po ok. 30 min. W czasie pierwszej walki rzuciłem go na ippon seoi-nage, ale po tym było tylko moje klepanie i to kilkakrotne. Za drugim razem walka przeniosła się do parteru bez rzutów, ale niestety dla mnie też musiałem odklepać. - M. Linke 2003r.
jako ciekawostke
Napisano Ponad rok temu
Ja cenie judo, z judo mozna przejac dobra stojke i przygotowanie atletyczno-kondycyjne, ale parter jest (ze wzgledu na historie judo jako dyscypliny olimpijskiej), jest ograniczny i ubogi w stosunku do parteru bjj.
W Poznaniu zdaje sie jest Matuszczak, jeden z prekursorow bjj w Polsce. Trenerzy od niego i on sam - maja naprawde dobra technike i metodyke nauczania.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
PS. A te filmiki obejrze sobie spokojnie, jest tam pare fajnych rozwiazan taktycznych.
Napisano Ponad rok temu
2:58 z drugiego linka jak dla mnie poezjaZeby nie prowadzic jalowego sporu - bjj moze sie nauczyc kazdy:). Moi trenerzy bjj w Londynie, prawie wszyscy maja takze czarne pasy w judo.
Pozdrawiam
K_P
PS. A te filmiki obejrze sobie spokojnie, jest tam pare fajnych rozwiazan taktycznych.
Napisano Ponad rok temu
nie wiem kim dla ciebie jest bjj-owiec ale mucek kulal sie na macie i zglebial bjj jak cie pewnie na swiecie jeszcze nie bylo, uwierz mi...
z tym przesadziłeś, że nie spotkałeś lepszego trenera parteru w poznaniu i pewnie kilka osób obraziłeś...ale reklama dźwignią handlu..a umiejętności parterowe były weryfikowane przy Waszych startach na copa posnani i chyba sam wiesz, że wyglądało to średnio..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mikael Merfy o ile sie nie myle spotkal sie z polskimi zawodnikami bjj raz wygrał a raz niestety przegrał hehe a propo skutecznosci judo w walce z bjj przydaje sie ale na wyzszym poziomie czarnych pasów gdzie walki sie wygrywa minimalnie na nizszym poziomie wygrywaja ci ktorzy na zawodach bjj walcza bjj czyli w parterze!!!
Stary, na wyższym poziomie to bardziej niż czarny pasek judo przydatna jest znajomość interpunkcji.
Napisano Ponad rok temu
a umiejętności parterowe były weryfikowane przy Waszych startach na copa posnani i chyba sam wiesz, że wyglądało to średnio..
1.walczyles ze mna czy z Pawlem majewskim, bo nie przypominam soebie by ktos z nas srednio wypadl w parterze. jestes z poznania to przyjdz w czwartek na randori porzucamy sie i pokulamy po co te nerwy, jezykiem sie nie walczy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dobra stojka moze zawazyc chociazby na pozycji po obaleniu kogos
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Który klub BJJ ? - Wrocław
- Ponad rok temu
-
Który klub BJJ ? - Wrocław
- Ponad rok temu
-
Kto z was o tym wiedział ?? (ciekawostka)
- Ponad rok temu
-
Obóz sparingowy przed Mistrzostwami Europy
- Ponad rok temu
-
Dyskusja do: Harmonogram zawodów BJJ i SF na rok 2009
- Ponad rok temu
-
Obalenie
- Ponad rok temu
-
Harmonogram zawodów BJJ i SF na rok 2009
- Ponad rok temu
-
Roger Gracie
- Ponad rok temu
-
Marcos Neves Flexa seminarium we Wroclawiu 13 i 14 grudnia!
- Ponad rok temu
-
Po seminarium z Boca
- Ponad rok temu