Mistrzostwa Świata Grapplingu FILA
Napisano Ponad rok temu
Oficjalna strona:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
FILA nie jest konkurencja do ADCC, tylko raczej kontynuacją. ADCC jest prywatne, FILA jest swiatowa organizacja zapasow i bez niej nie da sie wejsc na Olimpiade co ADCC by bardzo chcialo.
O wiele bardziej interesujaca jest informacja o tych zawodach w Polsce. Lesnie dziadki ze zwiazku kontra młodzi preżni z BJJ i spółki. Pewnie lada chwila kluby zapasnicze otwarza sekcje graplerskie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PZZ przyjmuje na siebie organizację zawodów w gi? świat się kończy. ale to i dobrze, jedne zawody więcej. a jak zrobią okręgówkę z regularnymi rozgrywkami, to ja im te 100 dolców na licencję odżałuję :wink:W listopadzie 2009 mają się odbyć Mistrzostwa Polski w Grapplingu organizowane przez Polski Związek Zapaśniczy
Mi to wygląda na konkurencję dla ADCC. formuła okazała się medialna, więc czemu by FILA nie miała dopchac się do korytka ze smacznym siankiem do wzięcia?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe moze natomiast sie okazac zderzenie wychowankow klubow BJJ z tymi z klubow zapasniczych. Bedzie to nieatpliwie spradzian jakosci dla obu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I np zakaża tym co startuja w MMA wystepów w zawodach grapplingu.
Wciąż nie wiem co dziadkom mogłoby przeszkadzać, że ktoś wcześniej walczył w MMA skoro na zawodach wedle zasad grapplingowych walczyłby według przepisów na te konkretne zawody. Jeśli dopuścili by ludzi z "zewnątrz" za wykupieniem licencji to nic im do tego, kto sobie gdzie walczy oprócz tego. Natomiast jeśli prawo startu miałyby tylko typowe kluby zrzeszone w PZZ to problem z głowy, bo Ci i tak raczej nie startują w MMA poza sporadycznymi przypadkami a obecne przepisy nie zabraniają tego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pomyślałem tak sobie, że Polski Związek Judo mógłby wziąć pod swoje skrzydła BJJ.
Może wreszcie skończyłaby się prowizorka w wykonaniu niektórych sekcji (treningi w piwnicach etc.) ...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gracie barra poznań "MMA poznań"
- Ponad rok temu
-
Judoga/Gi do Bjj ?
- Ponad rok temu
-
Ceny w BJJ Wroclaw
- Ponad rok temu
-
BJJ w gi w Londynie (północny i środkowy)
- Ponad rok temu
-
BJJ na Olimpiadzie 1012 w Londynie
- Ponad rok temu
-
Po seminarium z Bruno Carvalho w Gdańsku
- Ponad rok temu
-
Treningi w godzinach porannych...
- Ponad rok temu
-
judo+mma