judo-gi
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
możecie coś polecić?jakiś sklep w Przemyślu
Napisano Ponad rok temu
bo firme espada wiele osób mi odradza
Napisano Ponad rok temu
podobne pytanie -> co sądzicie o takiej judodze:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ?
14 oz to wystarczająco do rzutów ? swoją wage mam a nie chciałbym żeby coś sie podarło przy pierwszym rzucie
ew. jeśli to oceniacie jako kiepski wybór to co lepszego ? (najlepiej czarne.. choć z tego co sie naczytałem to niewiele takich judog jest w obrocie )
jestem otwarty na wszystkie sugestie w rozsądnej cenie
pozdr
Napisano Ponad rok temu
podbijam temat
podobne pytanie -> co sądzicie o takiej judodze:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ?
14 oz to wystarczająco do rzutów ? swoją wage mam a nie chciałbym żeby coś sie podarło przy pierwszym rzucie
ew. jeśli to oceniacie jako kiepski wybór to co lepszego ? (najlepiej czarne.. choć z tego co sie naczytałem to niewiele takich judog jest w obrocie )
jestem otwarty na wszystkie sugestie w rozsądnej cenie
pozdr
Nie powiem Ci nic o gi spod podanego linka, ale mogę Ci polecić czarne plecionki z Kwona([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - szukaj w sekcji judo) -nie ma dużej róznicy w cenie w stosunku do powyższego, a białe znaczki łatwo się odpruwa . Mam takie od kilku lat , takie same ma jeszcze co najmniej 2 moich znajomych - na razie z tego co wiem nie narzekali. Myslę, że jesli chcesz sie więcej rzucać i szarpać to raczej plecionka, a takie jak powyzej to bardziej jako reprezentacyjne np. na seminaria lub do treningu innych technik. Powodzenia w zakupach
Napisano Ponad rok temu
Z doświadczenia wiem, że czasem zależy to nie tylko od modelu gi , ale od konkretnego egzemplarza - trafiłem kiedyś plecionkę, którą udało mi się porwać na 3 treningu(a nie była to plecionka z tych cienkich).
Miałem gi nie-plecionki z grubego materiału(chyba podobne do tego co podałeś) i swoje wytrzymywały, więc może jednak warto.
Osobiście teraz używam Green Hilla - niebiesko-białego gi(coś takiego: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ). W teorii jest ono dwustronne - dzięki temu, że składa się z dwóch naszytych na siebie gi jest mocne. Minusem jest to, że jest grubsze oraz cięższe, więc łatwiej się spocić. No ale coś za coś :wink:
Napisano Ponad rok temu
no no Cien po 4 latach znowu na forum
No cóż Martius, ja lubię obserwować, a tylko czasem coś powiedzieć lub napisać (nawet jeśli tylko raz na 4 lata). Tak to już jest z cien(i)ami - pojawiają się i znikają :wink:
Napisano Ponad rok temu
Trener też mocno doradzał plecionke, a do tego w pierwszym sklepie zamówienie byłoby dopiero pod koniec miesiąca... jakiś znak ?
zobaczymy jak się sprawdzi
dzięki wszystkim za odzew
Napisano Ponad rok temu
mierzyłem i przyglądałem się z bliska - zdaje się wytrzymałe, a na pewno dobrze wygląda;)
stokrotne dzięki Cien za namiar na ten sklepik
mam nadzieję ze jak tylko pojawię się znów na treningach to kimonko sprawi się doskonale
jakbyś był w okolicy to masz u mnie duże piwo
pozdr i jeszcze raz dzięki za dobrą rade
Napisano Ponad rok temu
To mój pierwszy post także witam wszystkich na forum!
Mam taką sytuację,że niedługo do moich treningów Aikido chce dorzucić Judo,ale będę obie sztuki trenował do lipca a niedługo potem planuje na poważnie zacząć Ju-Jitsu. Na chwile obecną warunki treningu JJ za bardzo kłóciłyby się z moimi czasochłonnymi badaniami na magisterke a Aikido i Judo mam bardzo blisko w jednym budynku,poza tym Judo dla studentów jest ZA DARMO także grzech nie skorzystać .Muszę tylko mieć judogę ,bo Aikido trenuje w kimonie w którym kiedyś trenowałem Karate Mam więc do Was pytanie jaką judogę dobrać by sprawdziła się DOCELOWO w JJ ,a i żeby przy krótkiej przygodzie z Judo się nie podarła szybko. Sekcja jaką mam na oku to JJ modern ,przynajmniej tak wnioskuje bo są w niej sparingi a uczestnicy startują w zawodach. Także czy do takich treningów potrzebna jest jakaś super gruba judoga ?
Myślałem o takim Green Hillu ,jest chyba w miarę grube (750 g/m2):
A poza tym jak to w koncu jest ,że podobno powinno się kupować większe judogi ,bo się w praniu niby kurczą…Mam 191 cm wzrostu ale jestem szczupły (84 kg) i nie chciałbym mieć na sobie wiszącego wora po ziemniakach.
Licze na Waszą pomoc.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
poza tym nie jest to zła judoga dla początkującego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Fara
- Ponad rok temu
-
zawody kata ju jitsu parami w Slupsku 2008-wolne refleksje
- Ponad rok temu
-
koszty sali - pytanie do prowadzących
- Ponad rok temu
-
soke A.Garcia i S.P.Rovigatti w Szczecinie (sobota 11.10.08)
- Ponad rok temu
-
jiu-jitsu, tai-jutsu, czym to sie rozni?
- Ponad rok temu
-
jiu-jitsu w Tomaszowie Mazowieckim
- Ponad rok temu
-
MIĘDZYNARODOWE SEMINARIUM JU JITSU - ŁODYGOWICE
- Ponad rok temu
-
przedstawicielami japońskiego wolontariatu JIKA????
- Ponad rok temu
-
seminarium z shihan J.Bernaschewice
- Ponad rok temu
-
Hakkoryu Jujutsu w Bydgoszczy, sezon 2008/2009
- Ponad rok temu