Tak jak pisałem, drugi wywiad jest w najnowszym numerze "Sztuki Walki", dostępny w kioskach od 2 tygodni. Poniżej nowy wywiad, który zrobiłem dzisiaj o 9.00 rano z okazji walki Krzysztofa Soszyńskiego z Brianem Stann, 19 kwietnia na UFC 97.
Takedown: Cześć Krzysztof, jak przebiega twój proces przygotowawczy do nadchodzącej walki na UFC 97?[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Cześć, przygotowania przebiegają po prostu świetnie.
Takedown: Nad jakimi aspektami twojej gry jesteś obecnie najbardziej skoncentrowany?Krzysztof: Jestem skupiony na każdym aspekcie, wciąż mam sporo do nauczenia się. Trenuję więc naprawdę ciężko, aby powiększyć arsenał swoich możliwości.
Takedown: Jak wyglądają przygotowania w Team Quest, czy jest ktoś odpowiedzialny za zebranie materiałów video o twoim przeciwniku? Siadacie wtedy wspólnie, oglądacie jego walki, szukacie słabych stron i ustalacie strategię?Krzysztof: Zdecydowanie tak, studiujemy taśmy i szukamy słabości, które można by wykorzystać.
Takedown: Kto obecnie pomaga ci w treningach?Krzysztof: Cały Team Quest.
Takedown: Z historii walk twojego przeciwnika wnioskuję że Brian jest zawodnikiem wyznającym zasadę: „wygraj lub zgiń”. Wszystkie jego walki kończą się nokautami lub nokautami technicznymi, żadna z nich nigdy nie skończyła się decyzją sędziów. Czy zamierzasz wcześnie zakończyć pojedynek?Krzysztof: Mamy ustalony plan walki i jeżeli w trakcie jego wykonywania pojawi się szansa na jej szybkie skończenie, to będę bardzo szczęśliwy. Mocno wierzę że będzie to twarda i nieustępliwa walka.
Takedown: Głośno jest ostatnio o skandalu z nieprawidłowo użytą wazeliną podczas walki GSP vs BJ Penn. Co ty o tym myślisz? Czy możesz coś powiedzieć z osobistego doświadczenia, czy może nie dbasz o to i po prostu robisz to, co do ciebie należy?Krzysztof: Osobiście wydaje mi się że cała ta historia została po prostu rozdmuchana do niebotycznych rozmiarów. To wszystko co mam na ten temat do powiedzenia.
Takedown: Mówiąc o osobistych doświadczeniach... jak do tej pory MMA wpłynęło na twoje zdrowie i co robisz aby utrzymać je w jak najlepszym stanie?Krzysztof: Czuję że jestem w życiowej formie. Może nie jestem tak silny i muskularny jak byłem w przeszłości ( ok. 310 funtów = 141 kg czystej masy mięśniowej), ale mimo to czuję się fantastycznie. Za każdym razem kiedy mam badania, lekarz mówi że jestem w świetnej formie.
Takedown: Obecnie kręcona jest dziewiąta seria ”The Ultimate Fighter – Hendo vs Bisping”? Czy zobaczymy cię w roli jednego z trenerów drużyny amerykańskiej (jeżeli wolno tobie o tym mówić)?Krzysztof: Nie będę trenerem w TUF 9. Byłem w tym czasie w Korei, odwiedzić bazę żołnierzy amerykańskich a później w Kanadzie, aby spędzić trochę czasu z synem.
Takedown: A co myślisz o walce pomiędzy trenerami na zakończenie nowej edycji TUF?Krzysztof: To będzie świetny pojedynek, Bisping bardzo się poprawił ostatnimi czasy. Myślę jednak że doświadczenie i zapasy Dana Hendersona zapewnią my zwycięstwo w tej walce. Chciałbym jednak zobaczyć Hendo w lepszej formie niż był w walce z Franklinem.
Takedown: Dziękuję i powodzenia w kwietniowej walce z Brianem Stann.Krzysztof: Dziękuję również i do usłyszenia wkrótce...[/b]