Książki na temat treningu siłowego
Napisano Ponad rok temu
P.S. Nie jestem do końca pewny, czy to na pewno dobry dział, więc nie obrażę się, jeśli mod przeniesie temat.
P.S. 2. "Starting Strength" jest już na mojej liście.
Napisano Ponad rok temu
dangJak w temacie. Zna ktoś jakieś książki na temat trójboju siłowego, podnoszenia ciężarów i/lub innych form treningu siłowego? Najlepiej po polsku, ale angielskimi też nie pogardzę (szukałem już na amazon.com i mam już kilka upatrzonych tytułów). Mile widziane pozycje fachowe nie pisane dla laików.
P.S. Nie jestem do końca pewny, czy to na pewno dobry dział, więc nie obrażę się, jeśli mod przeniesie temat.
P.S. 2. "Starting Strength" jest już na mojej liście.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
gdzies od polowy sa ksiazki.
artykuly online
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] w polowie
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ksiazki za darmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poszukałem trochę po necie, popytałem ludzi z AWF i udało mi się jeszcze znaleźć kilka tytułów.
Jakby kogoś interesowało, do tej pory udało mi się znaleźć to:
Po polsku:
Metody treningu i podstawy żywienia w sportach siłowych: trójbój siłowy, kulturystyka, fitness, podnoszenie ciężarów. Marek Kruszewski; Centralny Ośrodek Sportu. - Warszawa : COS. Dział Wydawnictw, 2007
Podnoszenie ciężarów i kulturystyka. Marek Kruszewski ; Centralny Ośrodek Sportu. - Warszawa : COS, 2005
Siła: charakterystyka ogólna, przykłady rozwiązań treningowych. M. Brylski [i in.] ; pod red. Jana Mulaka. - Warszawa : Polski Komitet Olimpijski. Wydaw. "Biblioteka Trenera", 1971
Monografia treningu siły mięśniowej. Janusz Orzech. - Tarnów : "Sport i Rehabilitacja", 1997-2000 T. 2,
Trening siłowy. Edgar Ugner ; [konsult. meryt. Tadeusz Bober]. - [Żórawina] : Marszałek & Marszałek, 2002
Trening siły mięśniowej. Zenon Ważny. - Warszawa : "Sport i Turystyka", 1977
Wybrane aspekty teorii i praktyki podnoszenia ciężarów. pod red. Jarosława Sacharuka. - Warszawa : Polski Związek Podnoszenia Ciężarów, 2006
Kodeks Międzynarodowej Federacji Podnoszenia Ciężarów 2005-2008: statut, regulaminy, przepisy techniczne, przepisy antydopingowe / red. wyd. Tamas Ajan ; konsult. sport. Waldemar Baszanowski ; Międzynarodowa Federacja Podnoszenia Ciężarów. - Red. wyd. pol. Maria Przedpełska. - Warszawa : Polski Związek Podnoszenia Ciężarów, 2005
Atlas treningu siłowego. Frederic Delavier ; z fr. przetł. Ryszard Jasiński, Urszula Zemełko. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, cop. 2007
Trening siłowy: przewodnik dla początkujących . Oliver Roberts ; przekł. Jakub Klingofer. - Warszawa : "Bellona", cop. 2008
Sztanga, hantle i sztangielki: wszystko na temat sprzętu, techniki, treningu i zdrowia. Wolfgang Miessner ; tł. Barbara Floriańczyk. - Warszawa : Oficyna Wydawnicza "Alma-Press", cop. 2005
Anatomia w treningu siłowym i fitness. Mark Vella ; [il. James Berrange ; tł. Dorota Borzykowska-Skotnicka]. - Warszawa : "Muza", 2007
Trening siłowy bez sprzętu: ćwicz w domu! Olivier Lafay ; il. Herve Audouy ; przeł. Agnieszka Wojciechowska. - Łódź : "Aha!" [właśc. "JK"], 2007
Fitness - ćwiczenia siłowe: podręcznik dla instruktorów rekreacji ruchowej. Tadeusz Ambroży, Krzysztof Kaganek; Towarzystwo Krzewienia Kultury Fizycznej. Zarząd Główny. - Warszawa : [TKKF.ZG], 2002
I po angielsku:
Science and Practice of Strength Training, Second Edition. Vladimir M. Zatsiorsky, William J. Kraemer, 2006
Starting Strength (2nd edition). Mark Rippetoe, Lon Kilgore, 2007
Practical Programming for Strength Training. Mark Rippetoe, Lon Kilgore, Glenn Pendlay, 2006
Essentials of Strength Training and Conditioning. Thomas R. Baechle, Roger W. Earle, 2008
Encyclopedia of Muscle & Strength. Jim Stoppani, 2006
Strength Training. Lee E. Brown, 2006
Essentials of Weightlifting and Strength Training. Mohamed F. El-Hewie, 2006
The Weightlifting Encyclopedia: A Guide to World Class Performance. Arthur J. Drechsler, 1998
A Practical Approach to Powerlifting. Larry Sheppard, Bill Jamison, Larry Sheppard, 2007
Optimizing Strength Training: Designing Nonlinear Periodization Workouts. William J. Kraemer, Steven J. Fleck, 2007
Jakby ktoś jeszcze coś znał, to proszę o info.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Red bull cola
- Ponad rok temu
-
Trening za treningiem
- Ponad rok temu
-
Jak najefektywniej wykorzystać 45min na basenie?
- Ponad rok temu
-
To wszystko przez kreatyne
- Ponad rok temu
-
Suplementy firmy GNC
- Ponad rok temu
-
bol plecow
- Ponad rok temu
-
pomoc z planem