... A i tytulu shihana Aikikai tez chyba na targu kupic nie mozna.
Jak obserwuję niektórych shihanów, to wydaje mi się, że faktycznie można ten tytuł kupić na targu.
Napisano Ponad rok temu
... A i tytulu shihana Aikikai tez chyba na targu kupic nie mozna.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2. Czy ktos z Was ćwiczyl z shihanem Watanabe albo widział jego trening? Nie? No to na jakiej podstawie piszecie te oceny?
Napisano Ponad rok temu
1. Czy nikt z was nie zwrocil uwagi na to co napisal Prorock?
Pokaz w Budokanie rzadzi sie swoimi prawami (bylem, widzialem i potwierdzam).
2. Czy ktos z Was ćwiczyl z shihanem Watanabe albo widział jego trening? Nie?
No to na jakiej podstawie piszecie te oceny?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem zatem, że oceniłeś tylko ten filmik, a nie pana Watanabe i jego aikido w całości, na podstawie 30 sekund?dokladnie, oceniamy to co widzimy. Widzimy kupe wiec mowimy ze to kupa. Proste nie ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rozumiem zatem, że oceniłeś tylko ten filmik, a nie pana Watanabe i jego aikido w całości, na podstawie 30 sekund?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po co wiec ta hipokryzja? Bawimy sie w sztuki walki, jedni na serio drudzy dla zabawy jak pan Watanabe.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. Czy nikt z was nie zwrocil uwagi na to co napisal Prorock?
Pokaz w Budokanie rzadzi sie swoimi prawami (bylem, widzialem i potwierdzam).
2. Czy ktos z Was ćwiczyl z shihanem Watanabe albo widział jego trening? Nie?
No to na jakiej podstawie piszecie te oceny?
Ad2.
A na jakiej podstawie, ty piszesz swoje, ja piszę na podstawie tego co widziałem
w internecie, widzę zagubionego człowieka, który przekazuje swoje zagubienie
innym, to widzę. Pokaz, pokazem, youtube, youtubem, ale to widzę i to oceniam,
a ty co możesz nam zaoferować, oprócz tego, że przypuszczasz, że Szycha, to
naprawdę dobry nauczyciel i wojownik.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sebolu, jest całkiem dla obojętne czy pan Watanabe rzuca ludzi oddechem czy kiwnięciem ręki lubo samym spojrzeniem. Ja nie lubię oceniać ludzi na podstawie pierwszego spotkania. Stąd moje pytanie. Jest jednak faktem, że wskazany film ukazuje nam pana Watanabe w niezbyt korzystnym świetle, jeśli chodzi o nasze rozumienie aikido. Ale może w jego pojęciu to jest właśnie to? Napisz do niego, zapytaj, sam spróbuj, a potem z pełną świadomością powiedz: ściema. Ja to tak widzę.Wodzu, jeśli Watanabe pokazuje coś takiego na tak ważnej imprezie aikido, o której wspomniał Prorock to raczej demonstruje właśnie esencję swojego "mistrzostwa". Łatwo więc ocenić jakie jest jego aikido, nie uważasz?
Napisano Ponad rok temu
Powiem bardziej brutalnie: nie mieści mi sie w glowie, aby nie znając bardziej szczególowo osiągnięć i umiejetnosci jakiegoś człowieka wyrażać sie o nim tak, jak to zostało przez niektórych uczynione w tym wątku. Powiedzenie o kimś , ze jest " nikim" w tym kontekście uwazam za szczyt arogancji nie mówiąc juz o szacunku dla osoby starszej i bądż co bądż 8 dana.
Napisano Ponad rok temu
Szanowni Koledzy,
Ten film pokazuje także, że różnice kulturowe pomiędzy wschodem i zachodem to Wielki Kanion Kolorado - nie do zasypania. Parafrazując naszego Gościa - to co widzimy na tych filmach to relacje między katem i ofiarą. (...)
Dziesięć lat temu też zachwycałem się japońskimi nauczycielami. Cieszyłem się jeżeli udało mi się podpatrzyć jakiś detal, jakiś techniczny "myk". Aż okazało się, że to wszystko jest puste jak bębny Rolling Stones'ów.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu