Capo Gdańsk
Napisano Ponad rok temu
Zdecydowalem sie na camangule, wczoraj bylem na pierwszym treningu jako cwiczacy, i bardzo mi sie podoba. swietny klimacik, przyjaznie nastawieni ludzie itp
Ps. moze to tylko moje wrazenie ale jak na 1 trening to zalapalem troche ;] (ginga/zinga sam sie w domu wczesniej nauczylem, dlatego mialem latwiej ;p)
Napisano Ponad rok temu
Wiesz sou, to posty w stylu "jakbym miał do abada w gdyni jeździć, to bym przepisał się na dojenie krów"... tymbardziej, że Abada faktycznie jest alternatywą, ale wcale nie lepszą czy gorszą. Weź na wstrzymanie i nie obrażajmy się nawzajem (ja to tak przynajmniej odbieram).Jk bym mial miedzy mundo a camangula wybierac to bym do Gdynii do ABADA jezdzil : p
Napisano Ponad rok temu
mega bol w lydkach rozumiem, ale w czasie treningu (jak robilem ginge np) bol plecow normalnie mnie paralizowal, musialem sie zatrzymywac czasami bo nie mialem sily byc w lekkim pochyleniu.
(sam trening by mnie tak nie zrobil, ale przed nim mialem 4 godziny zajec teatralnych a to tez niezle meczy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieje, ze nie bede pozniej biegal garbaty ;pprostowniki grzbietu trochę dostają podczas ginga, cóż, nie na darmo tak nam plecy rosną od capoeira
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(ja to tak przynajmniej odbieram).
To zle to odbierasz ; )
Co do koncowki tematu, garba itd to z tego co sie orientuje wad mozna sie nabawic jak sie wykonuje techniki zle lub same techniki sa niezdrowe *o*
Napisano Ponad rok temu
Jakby nie off topy to forum zmarloby smiercia naturalna lata temu
Napisano Ponad rok temu
Takie malutkie pytanko tu jeszcze do expertow wcisne ;p
Jezeli chodzi o podstawy capo to jestem leszcz bo trenuje naprawde niedlugo, ale sam z siebie potrafie chodzic na rekach, pol salto do przodu, gwiazde, i inne ktore sa wliczane do popisowek.
i teraz nie wiem czy cwiczyc sobie to na treningach (zawsze z 15 minut po treningu ci lepsi sobie saltuja itp) czy narazie zostawic to w spokoju, i uczyc sie pokornie od podstaw ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o!nie wiem skąd się to wzięło, ale dużo ludzi "pół saltem" nazywa wychwyt z rąk, czyli tak jakby "fiflaka" do przodu
ale jak by byc dokladnym to to chyba bardziej cwierc salto xD
dzis na wf rozpedzilem sie, zrobilem gwiazde i dalej dalem sie poniesc rozpedzeniu... trudno powiedziec co zrobilem ale napewno cos fajnego
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kij w mrowisko - O co chodzi w Capoeira :)
- Ponad rok temu
-
Grupo Gatas Brancas - Capoeira XXL
- Ponad rok temu
-
capoeira Kraków
- Ponad rok temu
-
Nasze filmy
- Ponad rok temu
-
Wasze wypowiedzi