znacie tego pana?
Napisano Ponad rok temu
poniewaz nie orientuje sie zupelnie kto jest kto w srodowisku mieczowym chcialbym sie Was zapytac czy znacie "soke Mariusza Blaszkiewicza" i co o nim sadzicie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to wszystko jasne, pytam bo po pokazie tego pana dosyc szeroko sie usmiechalem powtarzajac co jakis czas "to sie nie dzialo napawde" ale ze sie nie znam to postanowilem napisac tutaj :wink:
Zenujace ale "to dzieje sie naprawde" 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Shouryu w słowie zenujące nie chodzi mi o ubiory po prostu bedac "Mistrzem" dla dzieci co niektorzy musza sie disneyowo ubierac.Czy ja wiem, czy żenujące? Dziwne na pewno, ale bez przesady. Z tego co oglądałem w dokumencie o M. Blaszkiewiczu wnioskuję, że nie jest taki straszny "jak go zdięcia przedstawiają". Każdy ma jakieś odchyły (np. różowe hakamy).
Ale w gruncie rzeczy nie o to chodzi nie szata cwiczy.
Zenujace jest ze sa w sztukach walki osoby ktore co chwila zmieniaja style, organizacje, za lapowki chca aby im nadano stopnie. Zenujace jeszcze bardziej jest to ze uwazaja to za normalne i nie widza w tym nic dziwnego a to jest ze szkoda dla calego srodowiska SW.
Jeszcze bardziej jest zenujace to ze sa organizacje ktore to toleruja i przygarniaja takie osoby ktore i tak po otrzymaniu wiekszego stopnia sie na nie wypna
Zenujace jest to ze taki tok myslenia przekazuja dalej dzieciom ktore chlona wszystko - dzieciom bo ich zazwyczaj tylko maja za uczniow. Umysly takich ludzi wypaczaja sie sie juz w dziecinstwie a potem dla nich to jest normalne i skala sie powieksza.
Ja z takimi osobami moge wypic wodke, nieraz uczestnicze na jednej gali czy seminarium ale nigdy nie zdecydowal bym sie byc w jednej organizacji bo po prostu mi wstyd ze cwicze sztuki walki kiedy na ich postepowanie sie patrze i chyba balbym sie stracic powazania wsrod swoich uczniow, przyjaciol a tym bardziej wrogow.
Napisano Ponad rok temu
A co do techniki to no comment, bo jej po prostu nie ma. Są za to dzieci i małolaty jako uczniowie, bo tych można łatwo bajerować.
Napisano Ponad rok temu
To Mariusz Błaszkiewicz jest już soke?
Utworzyl wlasna szkole chyba kindai ryu czy cos takiego.
Napisano Ponad rok temu
ale najlepiej go podsumowuje okreslenie " to taki odpowiednik Ryszarda M. tyle ze w kenjutsu"
acha ja w przeciwienstwie do Martiusa juz sie z tym panem nie zamierzam nigdy wiecej wódki napic
Napisano Ponad rok temu
Utworzyl wlasna szkole chyba kindai ryu czy cos takiego.
A czy jak ja utworzę własną szkołę i nazwę ją Kvakvoondo coś tam, to mogę się podpiąć, ze się u Ciebie uczyłem?
Bo wiesz tak naprawdę to nie potrzeba, ale od przybytku to jedynie brzuszek czasem boli.
A tak na serio to Mariusz się pewnie obraził na resztki organizacji pana takeuchiego - niech diabełki i aniołki zatańczą nad jego duszą - i pewnie dlatego już ma własną i jest soke.
Ja też chce być soke.
Napisano Ponad rok temu
A czy jak ja utworzę własną szkołę i nazwę ją Kvakvoondo coś tam, to mogę się podpiąć, ze się u Ciebie uczyłem?
Po wiem tak ja odrozniam powiedzenie ze uczylo sie u kogos (np jakies seminarium) a bylo sie czyims uczniem
Bylem na jednej gali gdzie byl Mariusz i Krzysiek Jankowiak - nie rozmawiali ze soba wiec tez tak uwazam ale to nie moja sprawa 8)A tak na serio to Mariusz się pewnie obraził na resztki organizacji pana takeuchiego - i pewnie dlatego już ma własną i jest soke.
Ja też chce być soke.
A na zdrowie mozesz sobie nadac i uzywac taki tytul
Napisano Ponad rok temu
Po wiem tak ja odrozniam powiedzenie ze uczylo sie u kogos (np jakies seminarium) a bylo sie czyims uczniem
Eeee tam komplikujesz
Jak będę soke to będę mógł wszystko Jak będę soke to powiem że to ty się uczyłeś u mnie. A co se będę żałował...
Musze jeszcze potrenować robienie poważnych min i iść do lumpexu kupić jakieś kolorowe fatałaszki. Tylko z hakamą będzie problem bo nie wiem gdzie się kupuje kolorowe, muszę chyba do ameryki jechać...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
XXVII Indywidualne Mistrzostwa Polski w Kendo
- Ponad rok temu
-
Spotkanie Miłośników Dawnego Fechtunku 2008
- Ponad rok temu
-
Kendo na Ursynowie nowy klub
- Ponad rok temu