Kimono do karate
Napisano Ponad rok temu
Moje stare (kolo 8 letnie) karategi Student od Huntera, właśnie poszło w totalną rozsypkę. Stąd pytanie do Was - jakie kimona polecacie ?
Osobiście myślałem o Karate Gi Master Orient Huntera [14oz], ale w jednym ze sklepów poinformowano mnie, że firma się ostatnimi czasy popsuła i to już nie te kimona co kiedyś [mniejsza gramatura niż nominalna i nie ta jakość - ale to tylko opinia jednej osoby]. Zastanawiałem się też nad karategi Masters z firmy Maturo [14oz] - ale przyznam, że nie znam w ogóle tej firmy - nie wiem czy warto , jaka jest jakość.
Fajne kimona ma też Tokkaido - KATA MASTER (12oz), ale cena ... poza moim zasięgiem
Stąd pytanie do osób, które są bardziej na bieżąco ode mnie - co polecacie za rozsądną cenę ?
Pozdrawiam wszystkich
Patryk
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No ale cena nie jest niska ja zapłaciłem 220zł
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zdecydowałem się na Maturo Masters 14oz. i dlatego mam pytanie do Łyby - jak bardzo skurczyło Ci się kimono po praniu? I czy polecasz kupować na swój rozmiar czy większe (aby mieć zapas na stępowanie się kimona) - bo z tego co wiem to różnie u różnych producentów to wygląda (niektórzy producenci poddają materiał wstępnej obróbce termicznej przez co jest mniej podatny na stępowanie).
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Patryk
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poszedłem do sklepu mierzę na 190cm i normalnie tonąłem w nim było przeogromne, sprzedawca powiedział że to jest na +190cm. Więc wziąłem na 180cm, miałem trochę stresu przy praniu (prałem w 40 stopniach) ale skurczyło się minimalnie i jest na mnie w sam raz;) Sensei z miejscowej sekcji Kyokushin słyszałem że kupuje o 20cm za duże po czym od razu je wygotowywuje i ponoć jest w sam raz.
Ale ja polecam dobrać dokładnie do swojego wzrostu;)
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze raz dzięki za pomoc w rozeznaniu tematu - teraz to pozostaje tylko odwiedzić stronkę producenta i.. cierpliwie czekać na przesyłkę
Pozdrawiam
Patryk
Napisano Ponad rok temu
Judogi Maturo sie troche kurczą.Dzięki za info. W sumie to co producent to inaczej. W Hunterze na moje 176cm to radzili mi kimono 190 kupić , ale czytałem na forum, że judogi Maturo się mało kurczą, stąd było moje pytanie o karategi - pewnie już coś robią z tkaniną, żeby potem była mało kurczliwa.
Jeszcze raz dzięki za pomoc w rozeznaniu tematu - teraz to pozostaje tylko odwiedzić stronkę producenta i.. cierpliwie czekać na przesyłkę
Pozdrawiam
Patryk
Ja mam 176cm wzrostu a bralem na 180. I przydaloby sie pare cm wiecej juz.
Pare razy trzeba i tak wygotowac w 90st. bo czasem sie usyfi tak ze nie chce puscic. Wiec lepiej kupic wieksze. No chyba zechcesz wygladac jak ludzi od soke Murata i nie prac wogole :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Kurczą się i to nawet w kolejnych praniach więc może lepiej kupić większe. W końcu wypierzesz w gorącej wodzie i się skurczy tak czy inaczej. Ja używam tylko maturo. Lepsze niż hunter....pytanie o karategi ...
Napisano Ponad rok temu
Wielkie dzięki wszystkim za pomoc w wyborze karategi.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
I Mistrzostwa Świata Shidokan Juniorów - Japonia 2008
- Ponad rok temu
-
Treningi z dziećmi
- Ponad rok temu
-
Seminarium " bezpieczeństwo i ubezpieczenie" na tr
- Ponad rok temu