Seminarium Sei Budokai 04 10
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym potrzebował nocleg na piątek i sobotę 3-4 października .
Jeśli uda mi się przyjechać .
Napisz coś w tej kwestii dla tych z drugiego końca Polski .
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Kędzierzynie Koźlu - będę około godz. 15.00 - 16.00 w piątek 3 października .
W niedzielę wracam spowrotem .
Napisano Ponad rok temu
Hotel juz zarezerwowany, koszt 43 pln za dobe. Zadzwon na nr trenera z Kedzierzyna-Kozla gdy bedziesz dojezdzal, ktos zabierze Cie/Pana z dworca do hotelu. Pozdrowienia!
Napisano Ponad rok temu
Miło będzie spotkać i poćwiczyć z Shihan Leonardo Vinescu z Tobą - Jan 111 i chłopakami z Sei Budokai - Polska .
Pozdrawiam i do zobaczenia na seminarium
Napisano Ponad rok temu
swoją drogą jest strasznie mało informacji w internecie o tym wydaje mi się ciekawym stylu karate
Napisano Ponad rok temu
chętnie bym wzioł udział w jakimś seminarium sei budokai al bo kudo ale jakoś galaktyka mi nie sprzyja
Napisano Ponad rok temu
W Kędzierzynie Koźlu w dniu 4 października 2008 r. odbyło się Seminarium Sei Budokai Karate .
Wzięło w nim udział kilkudziesięciu uczestników z kilku ośrodków budo .
Wśród uczestników były prezes Polskiej Organizacji Ashihara Karate ( POAK ) - Sensei Dariusz Winiarski z Darłowa .
Zajęcia na seminarium prowadził przedstawiciel krajowy Sei Budokai International Karate Organization w Polsce - Sensei Jan Sznajder 3 Dan , asystował mu Sensei Mirosław Iwon 3 Dan .
Niestety na seminarium z przyczyn rodzinnych nie mógł przyjechać dyrektor - BUDOKAI INTERNATIONAL KARATE ORGANIZATION (BIKO) - Shihan Leonardo Voinescu 8 Dan z Niemiec .
Mimo nie obecności Shihan Voinescu , seminarium było ciekawe .
Program seminarium obejmowało trening Full Contact - Karate .
Sensei Jan Sznajder - wiele czasu poświecił także na trening technik w parterze oraz nauce prawidłowego skracania dystansu , wykorzystaniu uników i łączeniu technik uderzeniowych z rzutami .
POAK - dziękuje Kolegom z SEI BUDOKAI - Polska - za możliwość udziału przedstawiciela Ashihara Karate w seminarium .
Relacja z seminarium Sei Budokai - jest także zamieszczona od kilku dni pod tematem ASHIHARA KARATE - POLSKA .
info.POAK
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Mimo to po (dluzszym) namysle postanowilem cos napisac, tym bardziej ze pojawily sie glosy zainteresowania 8O
W seminarium wzielo udzial kilkadziesiat osob z kilku osrodkow Sei Budokai. Zrobilismy dwa treningi, pierwszy poswiecony byl poruszaniu sie i umiejetnosci zachowywania dystansu, jest z tym zwykle sporo klopotow, w systemie takim jak nasz dobre poruszanie sie jest niezwykle wazne,( ludzie ktorzy chodza w walce jak kaczki sa narazeni na wieksza ilosc trafien!) Zrobilismy pare cwiczen wyrabiajacych umiejetnosc poruszania sie w okol przeciwnika itd. Przecwiczylismy tez pare kombibacji typu reka-reka i noga-noga. Wyjasnione zostaly podstawy uderzen na tarcze: zadady ich trzymania, wlasciwego wystawiania ich przeciwnikowi itd, brzmi banalnie, wiem, ale te podstawowe umiejetnosci oszczedza czas i nerwy na treningach.
Czas jak zwykle minal zbyt szybko i po krotkiej przerwie przeszlismy na sale z mata zeby pocwiczyc elementy zwarcia: postawe, zasady trzymania (zawsze mozna wydlubac cos nowego ), troche uderzen i unikow, potem rzuty. Tutaj chodzilo mi przede wszystkim o wykorzystanie przedniej reki przeciwnika do wlasnego rzutu i prowokowanie reakcji przeciwnika na zasadzie: "moja akcja- jego reakcja-moj rzut" Kilka technik w parterze stanowilo wstep do kilkunastu parterowych walk :wink: Mysle ze sprawily one sporo radosci cwiczacym :wink:
Poziom walk byl ogolnie mowiac zadowalajacy, no ale coz w koncu wszyscy sie uczymy podazajac fascynujaca droga Budo - albo dokladniej Sei Budo Pozdrawiam serdecznie! Osu!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Otwarte Mistrzostwa Polski Shinkyokushin listopad 2008
- Ponad rok temu
-
SŁYNNY SEM SCHILT Z ASHIHARA KARATE
- Ponad rok temu
-
Co dalej z tzw. karate tradycyjnym ?
- Ponad rok temu