Londyn, bieganie i wyścigi na muflonach.
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze: na ile można ufać wynikom osiąganym na takiej bieżni? Jakie mają przełożenie na wyniki osiągane na zwykłej bieżni?
Po drugie: spotkał się ktoś z bieżnią z większą prędkością maksymalną niż 20 km/h?
Dalej: wiele osób poleca biegi interwałowe. Czy do ćwiczenia czysto pod określony dystans, załóżmy te 1500 m, interwały też się sprawdzają?
Kolejne: mając do wykorzystania bieżnię o regulowanym kącie nachylenia do 15 stopni i maksymalnej prędkości 20km/h, można się mimo wszystko zajechać. Czy progres w takim bieganiu pod górkę będzie miał przełożenie na polepszenie wyników w bieganiu po płaskim? I czy lepiej zwiększyć nachylenie czy jednak prędkość?
I na koniec: będę wdzięczy za wszelkie sugestie odnośnie treningu na 1500m, pomocnym dobrym duszom postawię piwo jak tylko wrócę z medalem do kraju :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I na koniec: będę wdzięczy za wszelkie sugestie odnośnie treningu na 1500m, pomocnym dobrym duszom postawię piwo jak tylko wrócę z medalem do kraju :wink:
Zanim ktoś pospieszy z dobrem słowem, daj nam znać jakie są Twoje szanse na tle konkurencji? Bo my tu się będziem wysilać a Ty bez medalu wrócisz bo albo "przeciwnicy trenowali mocno" albo "strój był źle dopasowany" albo "młot nie chciał współpracować" ("tego żeś jest kobietą nie cytuję boś sądząc po strzałce nią nie jest).
Ze swej strony mogę tylko dodać, że możesz się zapoznać z dwoma pozycjami: Maciantowicz "Biegi wytrzymałościowe" (powinna być dostępna) i Zaremba "Nowoczesny trening biegów średnich i długich" (stara rzecz ale warta uwagi). Pozdroofka i wytrwałości bo trening ten do najnudniejszych należy.
Napisano Ponad rok temu
Fartlek - bawienie się szybkościąZ tego co zauwazylem to zajebiscie rosnie progres jak sie biega w gorzystym terenie. Robilem tak ze bieglem na maksa pod gorke a z gorki wolniej i odpoczywalem tym samym. Pozniej na plaskim zajebiscie mi sie czasy poprawily. Az za lekko mi sie biegalo
Napisano Ponad rok temu
Yoda, dzięki za linka. Musiałbym sobie sprawić pulsometr, ale pojęcia nie mam czym się kierować w wyborze. Oprócz tego, że ceny niektórych są odstraszające.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możesz wyjaśnić o co chodzi z tą bieżnią i czasem? Nie zejdę poniżej 4:30 bo... ? Mam rozumieć, że ta liczba, która się wyświetla na prędkościomierzu na bieżni to jakaś bujda? Pojęcia nie mam jak to sprawdzić.
Jeśli chodzi o mój wiek, to fakt, sędziwy jestem ale ponoć dobrze się trzymam.
A żeby nie było, że w ogóle nie biegam, to lubię czasem przebiec się do sklepu po piwo. :wink:
Napisano Ponad rok temu
wyjdz i zacznij biegac (nalepiej gdzies w parku po trawce i/lub uphill'e). polecam bieganie na boso :twisted:
Napisano Ponad rok temu
No chyba, że tak wytrenowany jestes, ale jak tylko po piwo...
Napisano Ponad rok temu
Niczego nie musisz pomijać, aż TAK stary nie jestem, poza tym nie spytałeś jak daleko mam do sklepu i jak bardzo spieszy mi się po to piwo. Tak czy owak dzięki za konstruktywne uwagi. Nie, czekaj. Nic konstruktywnego nie napisałeś. :?
Novocaine, u mnie w parku to ja bym gorąco odradzał bieganie na boso. Chyba, że ktoś lubi wyciągać sobie ze stopy kawałki szkła z potłuczonych butelek po wódce. Poza tym lubię też asfalt a bieganie po ulicy bez butów przerabiałem tylko raz, dawno temu i średnio to wspominam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
u mnie w parku to ja bym gorąco odradzał bieganie na boso. Chyba, że ktoś lubi wyciągać sobie ze stopy kawałki szkła z potłuczonych butelek po wódce. Poza tym lubię też asfalt a bieganie po ulicy bez butów przerabiałem tylko raz, dawno temu i średnio to wspominam.
Patrz kurcze a był taki co chodził po wodzie, a podobno i teraz jogini po szkle chodzą i się nie kaleczą.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Suplementacja!
- Ponad rok temu
-
Maślanka
- Ponad rok temu
-
Czy BCAA to jest to samo co l-glutamina ?
- Ponad rok temu
-
Ból w barku
- Ponad rok temu
-
Stymulator hormonu wzrostu - kupować czy nie?
- Ponad rok temu
-
Przećwiczenie, czy wpływ antybiotyków?
- Ponad rok temu
-
jak połączyc drązek i pompki?
- Ponad rok temu
-
Spalacze tłuszczu
- Ponad rok temu
-
Sprzęt treningowy do pływania