[SPOILER] WYNIK I PRZEBIEG WALKI P. NASTULI
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gołota po pierwsze ma bardzo porządny rekord, a po drugie startuje w dużo popularniejszym sporcie ...
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Chyba nie w tej kolejności :wink: .Wiesz z rekordem 4-1
Napisano Ponad rok temu
dzika cepeliada, jak to ktoś wcześniej ujął.
myślałem, że w tych narożnikach będzie typa z klamry rzucał, a on nic. tylko sporadyczne kolana umiał wsadzać. w ogóle zapomniał co to sa techniki nożne, z klamry chciał jak klasyk przewracać?
w parterze się za pierwszym razem zgubił jak dziecko, co on chciał z tą reką zrobić?
widac, że dawno nie walczył. asekurował się, gubił itd.
co on, dziecko? zapomniał wszystko? przecież w judo jest zasada, że jeśli sygnalizujesz kontuzję wyłączającą cię z walki, automatycznie ją oddajesz bez względu na dotychczasowy wynik. moim zdaniem przecwanił, chciał zyskać na czasie albo i doprowadzić do dyskwalifikacji Koreańczyka. po werdykcie jakoś nie miał problemów z wstaniem.Oglądalem tą walke powtórnie i gdy Nastula sie podnosił , ktoś z jego narożnika krzyczał " Powoli Powoli !!"
a ten jego z narożnika to był kto?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ymm nie.Do momentu przerwania napewno przegrywał walkę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale Pawel w tej walce nic nie pokazal, jedynie proby kolanka i balaszki byly jakims przeblyskiem. Kurde stojka byla baaardzo slaba, do tego nie potrafil obalic przeciwnika, mial dobry uchwyt, wystarczylo chociazby podciecie, co wiecej to Koreanczyk dwa razy obalil Nastule. Ogolnie walka nudna, obaj walczyli pasywnie. Co do decyzji to nie dziwie sie sedziemu, zawodnik nie wstaje po komendzie podniesienia do stojki, czyli jest niezdolny do dalszej walki, TKO. Nie mozna mowic ze to przez faule bo faule byly runde wczesniej. To byl blad ze strony Pawla, przekombinowal, chcial zyskac troche czasu na zlapanie oddechu, braki w kondycji nadal decyduja o wyniku walki, tak jak to bylo we wczesniejszych walkach. Szkoda
Napisano Ponad rok temu
zupełnie jak bokser po knockdownie, czekający ze wstaniem aż sędzia doliczy do 7 czy 8. żeby sobie odsapnąć :roll:
Napisano Ponad rok temu
to Kosedowski stał w narożniku?
Nie. W narożniku Nastuli stał jego manager i chyba Jocz ale nie jestem pewny. Kosedowski wogóle nie pojechał bo miał tam jakieś swoje sprawy.
Napisano Ponad rok temu
Nie mozna mowic ze to przez faule bo faule byly runde wczesniej. To byl
Uważasz, że jak dostaniesz kolanem w krocze w pierwszej rundzie to w drugiej już nie boli? :wink:
Paweł walczył kiepsko to fakt.
Yang też niczego lepszego nie pokazał.
Jednak biorąc pod uwagę faule Japończyka i ból wywołany faulem z jakim się musiał borykać Nastula wcale nie doszedłbym do wniosku, że na zwycięstwo zasługuje Yang.
Wg mnie właśnie w takich sytuacjach walka powinna się kończyć jako nierozstrzygnięta.
Tyle ode mnie bo chyba się powtarzam
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Prawda boli...Nie podnosił się z ziemi po tym, jak sam sobie ugniótł krocze, nie wiem skąd to zdziwienie decyzją. Sprawa jest prosta - nie mógł dalej walczyć, co nie było spowodowane faulem - TKO.
To było spowodowane faulem. Po kolanie w krocze ból nie trwa 10s tylko znając życie Paweł i do tej pory cierpi :wink: Gdyby nie wcześniejszy faul to próba założenia dźwigni nie wywołała by u Nastka bólu uniemożliwiającego szybki powrót do walki.
Nie mówiąc już o tym jak takie uderzenie wpływa na wytrzymałość, mentalność itp :wink:
Po uderzeniu w krocze Japończykowi powinno ubyć na koncie sporo punktów wg mnie - a wtedy przewaga punktowa Pawła była by wyraźna.
PZDR
Zauwazyles moze ile PN mial nieudanych takedownow? Przeciez on jest mistrzem judo, ktos tam wyzej napsial ze powinen znokautowac go w pierwszej rundzie a tymczasem nie potrafil sprowadzic go do parteru, dajac samemu sie sprowadzic...
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie ze moze bolec (choc jak sedzia przerwal, to Pawel nie mial powodow z wstaniem, jakos nagle przestalo bolec). Faktem jest ze Koreanczyk zostal ukarany kartka za faule, a sedzia pozwolil walczyc dalej, w drugiej rundzie Pawel nie byl w stanie walczyc, a faulu nie bylo, wiec jest to rownoczesne z poddaniem walki, lub TKO spowodowanym niemozliwoscia kontynuowania walki przez zawodnika. Jako ze nie mialo to miejsca bezposrednio w wyniku faulu zwyciestwo dostal Koreanczyk. Gdzyby Pawel w pierwszej rundzie po tym kolanku w krocze powiedzial ze nie moze dalej walczyc, wowczas werdykt bylby inny.Uważasz, że jak dostaniesz kolanem w krocze w pierwszej rundzie to w drugiej już nie boli? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Brzydka walka, z brzydkim zakonczeniem.
Szkoda.
Napisano Ponad rok temu
Prawda boli...
Zauwazyles moze ile PN mial nieudanych takedownow? Przeciez on jest mistrzem judo, ktos tam wyzej napsial ze powinen znokautowac go w pierwszej rundzie a tymczasem nie potrafil sprowadzic go do parteru, dajac samemu sie sprowadzic...
Nie jestem nieobiektywny i nie mam wiele wspólnego z lokalnym patriotyzmem :wink: Więc żadna "prawda" mnie nie boli - gdyby w mojej opinii Paweł rzeczywiście zasłużył na przegraną nie zrobiłoby to na mnie szczególnego wrażenia.
Analizowałem przed chwilą ponownie całą walkę i nadal obstaje przy swoim. Pierwszą rundę dałbym Pawłowi - poszło jedno kolanko, trochę cepów weszło, Yang dopiero w końcówce "coś" pokazał (chociaż i tak nie wiele), ale biorąc pod uwagę jego 2 faule powinno to się odbić na jego punktach. Pierwsza runda dla Pawła.
Druga runda - fakt, pomijając młóckę w stójce Japończykowi chyba udało się dwa razy obalić Polaka. Tyle, że sam tego nie wykorzystał. Paweł przynajmniej pokazał próbę dźwigni na nogę, potem prawie wyciągnął balachę (jestem pewien, że w poprawnej technice przeszkadzał mu ból krocza). Mimo wszystko, tą rundę dałbym Yangowi, ale z niewielką przewagą.
Oczywiscie ze moze bolec (choc jak sedzia przerwal, to Pawel nie mial powodow z wstaniem, jakos nagle przestalo bolec). Faktem jest ze Koreanczyk zostal ukarany kartka za faule, a sedzia pozwolil walczyc dalej, w drugiej rundzie Pawel nie byl w stanie walczyc, a faulu nie bylo, wiec jest to rownoczesne z poddaniem walki, lub TKO spowodowanym niemozliwoscia kontynuowania walki przez zawodnika. Jako ze nie mialo to miejsca bezposrednio w wyniku faulu zwyciestwo dostal Koreanczyk. Gdzyby Pawel w pierwszej rundzie po tym kolanku w krocze powiedzial ze nie moze dalej walczyc, wowczas werdykt bylby inny.
Jestem zdania, że sędzią jest dlatego człowiek, a nie maszyna by poza stosowaniem się do regulaminu nieco myślał. W tym wypadku powinien wziąć pod uwagę fakt, że skutki faulu będą odczuwalne przez całą walką.
Podobne sytuacje można zobaczyć przy rozcięciach. Nieczęsto jest TKO - w większości wypadków rana jest opatrywana wtedy kiedy jest taka potrzeba, nie jedynie po uderzeniu wywołującym rozcięcie.
To czy Paweł ociągał się ze wstaniem z ringu z powodu chęci zrobienia krótkiego odpoczynku czy nie - to już domysły, które ciężko udowodnić :wink:
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Pierwsza runda nudna. Praktycznie zaden nie pokazal na co go stac i bardziej badali siebie niz chcieli walczyc. Oczywiscie po za strzalami w krocze. Gdyby nie zolta kartka to jak dla mnie byl remis.
Druga runda ciekawsza. Yang Dong Yi atakowal, Pawel sie bronil i probowal kontrowac, ale jak ktos wspomnial - praca nog slabiutka. Kilka cepow poszlo, ale nic czystego.
Zakonczenie walki dziwne conajmniej, nie mniej jednak sedzia taka decyzje podjal a nie inna. Pawel sie dlugo bardzo podnosil, z tego co mi sie wydaje po haslach "Powoli" zaczal sie lapac na krocze i byc moze odczuwac bol, niewiadomo.
Spodziewalem sie wiecej po Nastuli, ale chyba jednak wiek i stres(?) robia swoje i pozostaje mi czekac na kolejnego Polaka w MMA. Mam nadzieje ze sie kiedys doczekam:)
Napisano Ponad rok temu
matuzalemowyNie czarujmy sie - jesli chodzi o zawodowy sport to on wchodzi już w wiek matuzalemowy...
Randy Couture - 7 lat starszy ? - mistrz ciezkiej w UFC
Chuck Liddell - 1 rok starszy - ostatnia walka to wygrana z Wandem, po kolejnej wygranej
najprawdopodobniej bedzie walczyl o pas
Dan Henderson - chyba ten sam wiek - troche ponad rok temu mial 2 pasy w Pride
nie ma co zwalac na wiek, bo to nie jest przyczyna
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Doping w Elite XC i Affliction
- Ponad rok temu
-
Wrzesień i Październik jako miesiące MMA :)
- Ponad rok temu
-
The Olympic Crossover
- Ponad rok temu
-
IV Polska Liga Shooto 27 września - Sochaczew
- Ponad rok temu
-
K-1 GP Hawaii - Video(Bez Spojlerów!!!)
- Ponad rok temu
-
UFC 87 - wrażenia po walkach