Sprzęt treningowy do pływania
Napisano Ponad rok temu
czy takie:
Na ile taki w ogóle taki właśnie sprzęt jak łąpki lub także płetwy treningowe pomagają rozwijać mięśnie? Opłaca się to kupować przy dwóch basenach w tygodniu? Można w tym pływać wszystkimi stylami?
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Polecam inwestowanie w konretne, z mocowaniem do kostki(takie gumowe szelki), bo sam bucik jak dobrze pasuje to ok ale jednak nie jest to najwygodniejsze i będąc nad morzem czy jeziorem chodzi ci po głowie czy ci nie spadnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pływanie pod wodą żabką w płetwach też wygląda nieco inaczej niż bez nich. W tym wypadku jest to tzw. zmodyfikowana żabka, gdy kolana są ugięte. Jeszcze inna wersja pływania żabką pod wodą ogranicza ruch w zasadzie tylko do stawów skokowych.
Generalnie chodzi o to, żeby płynąc w płetwach jak najmniej się napracować i wyłączyć ręce w ogóle.
Same płetwy dzielimy na kaloszowe wkładane na bosą stopę lub stopę w neoprenowej skarpecie i paskowe, czyli zakładane na buty. Paski warto zamienić na proste i niezawodne sprężyny, ale to już inna historia.
Pływając w płetwach najbardziej czuję łydki i czasem niestety pewien dyskomfort w okolicach achillesa :?
Pozdrawiam :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie da się ukryć :-)Ale sprzęt który kolega pokazał poza tym że też służy do pływania płetwami o których mówisz nie jest.
Płetwy pojawiły się w 1. i 2. poście, więc o nich napisałem, chyba, że są jakieś specjalne płetwy treningowe, o których nie wiem.
W łapkach ze zdjęć nigdy nie pływałem.
Imho przydatnym sprzętem treningowym może być deska wyłączająca ręce podczas pływania i takie coś w przekroju jak ósemka, co trzyma się nogami i pracują wtedy tylko ręce.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
wzrost
- Ponad rok temu
-
ATLAS TYTAN 3
- Ponad rok temu
-
Animal tanio czy to podróbki?
- Ponad rok temu
-
Pompki na masę
- Ponad rok temu
-
Crossfit.
- Ponad rok temu
-
nos-krwawienie
- Ponad rok temu
-
Hmm...przejmować się czy nie przejmować o to jest pytanie...
- Ponad rok temu
-
Zapalenie sciegien?
- Ponad rok temu
-
Suplementacja w trakcie rehabilitacji.
- Ponad rok temu
-
Mleko. Czym zastąpić
- Ponad rok temu