Olimpiada boks
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do sędziowania
Ten system faworyzuje pojedyncze ciosy, w czasie wymiany nie ma szans żeby w tym samym momencie wcisnęli odpowiedni guzik, więc na wszelki wypadek wogole nie wciskają. Ja myślę ze należałoby zastanowić się czy to sędziowanie tak powinno wyglądać.
Ktos mi ostatnio zasugerował ze rozsądnym rozwiązaniem by była ocena walki z paru kamer wideo, po zakończeniu walki, a werdykt ogłoszony byłby po następnej walce Może psuło by to troche widowiskowość, ale za to nie psuło by dyscypliny, bo widze ze punktują głównie wtedy jeżeli reakcja przeciwnika na cios jest wyraźna, ale nie zawsze to widać, a co za tym idzie na przykład ciosy na korpus sa mało doceniane, bo patrząc z zewnątrz cięzko ocenić ich siłe, wymianach poprostu ich aparat poznwczo- mięśniowy nie wyrabia, więc każda seria może skończyć się co najwyżej jednym punktem. A tak wogole bada ktoś tych sędziów na czas reakcji prostej, przecież to nie jest tak ze wszyscy naturalnie szybko wciskają guzik,zrobienie tego w odpowiednim momencie też wymaga pewnych zdolności..
Napisano Ponad rok temu
Nic dodać, nic ująć.ale czemu oni wogóle gardy nie trzymają, ten poprzedni który przegrał w pierwszej walce to samo. Tylko balans ciałem, uniki. fajnie ładna praca na nogach, ale już na poprzedniej walce rozkładał sie przez to przy kontrach i zmarnował pare dobrych okazji. jeżeli nie blokuje się ciosów bardzo ciężko skontrować wbijając sie w tempo.
co do sędziowania
Ten system faworyzuje pojedyncze ciosy, w czasie wymiany nie ma szans żeby w tym samym momencie wcisnęli odpowiedni guzik, więc na wszelki wypadek wogole nie wciskają. Ja myślę ze należałoby zastanowić się czy to sędziowanie tak powinno wyglądać.
Ktos mi ostatnio zasugerował ze rozsądnym rozwiązaniem by była ocena walki z paru kamer wideo, po zakończeniu walki, a werdykt ogłoszony byłby po następnej walce Może psuło by to troche widowiskowość, ale za to nie psuło by dyscypliny, bo widze ze punktują głównie wtedy jeżeli reakcja przeciwnika na cios jest wyraźna, ale nie zawsze to widać, a co za tym idzie na przykład ciosy na korpus sa mało doceniane, bo patrząc z zewnątrz cięzko ocenić ich siłe, wymianach poprostu ich aparat poznwczo- mięśniowy nie wyrabia, więc każda seria może skończyć się co najwyżej jednym punktem. A tak wogole bada ktoś tych sędziów na czas reakcji prostej, przecież to nie jest tak ze wszyscy naturalnie szybko wciskają guzik,zrobienie tego w odpowiednim momencie też wymaga pewnych zdolności..
Napisano Ponad rok temu
Wszyscy chca być jak Prince Naseem Hamed... Tylko niewielu może być takich jak on.ale czemu oni wogóle gardy nie trzymają, ten poprzedni który przegrał w pierwszej walce to samo. Tylko balans ciałem, uniki. fajnie ładna praca na nogach, ale już na poprzedniej walce rozkładał sie przez to przy kontrach i zmarnował pare dobrych okazji. jeżeli nie blokuje się ciosów bardzo ciężko skontrować wbijając sie w tempo.
co do sędziowania
(...)
To tyle co do sędziowania - wydaje mi się, ze punktowe sędziwoanie takie jakie było zanim wprowadzili maszynki tudziez takie jakie jest w zawodowym jest zdecydowanie lepsze. Tłumaczy się, ze maszynki wprowadzono po to by szwindle zlikwidować ale jesli ktoś chce oszukiwać to i przy maszynkach nie będzie widział akcji jednego z zawodników i na jedno wyjdzie :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale to tylko moje odczucia, bo fachowcem nie jestem, może ktoś kto zajmuje się boksem przeanalizuje tę walkę
pzdr
Matti
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moja opinia jest nieco nieobiektywna, z uwagi na fakt, że wielokrotnie widziałem w wielu dyscyplinach "grę" Pakistańczyków. Jeśli są lepsi od przeciwnika, to robią show, kocie ruchy itp. W sytuacji, gdy przeciwnik okazuje się być lepszy, to zaczynają się faule i znika jakakolwiek kultura sportu.
Przy okazji, też się na bokse nie znam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Boks w Gdańsku
- Ponad rok temu
-
udzial w turnieju pierwszego kopa
- Ponad rok temu
-
Turniej pierwszego kopa, jakie kategorie wagowe ?
- Ponad rok temu
-
RACZADAM vs F C K
- Ponad rok temu
-
Krakowska sekcja kick boxingu i muay thai "kombat"
- Ponad rok temu
-
trening bokserski
- Ponad rok temu
-
Mariusz Cieśliński( pytania)