czy instruktor sportu ju jitsu z 1 kyu jest gorszy od dan?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Liczy sie u kogo cwiczyl i ile czasu.
Napisano Ponad rok temu
+ indywidualne doswiadczenia zyciowe + otwartosc na inowacje.
Napisano Ponad rok temu
Są ludzie z 8 danami co nie potrafią nauczyć i asystenci z końcowych stopni kyu, ktorzy robią świetne treningi.
Poza tym stopień nie świadczy o umiejętnościach(tak, wiem że powinien, ale to jest sytuacja idealna). Za to co w jednej organizacji dadzą drugiego dana w innej "wycenią" to na trzecie kyu.
Jeżeli koleś ma pojęcie co robi to treningi są ok. Zwlaszcza, że ostatecznie jego praca jest weryfikowana przez osoby z "góry".
Napisano Ponad rok temu
I chyba jak cwiczyli tez
+ indywidualne doswiadczenia zyciowe + otwartosc na inowacje.
Wystarczy u kogo
Nawet juz i czas nie jest potrzebny jesli instruktor prowadzacy wysylal na kurs i gwarantuje to swoim nazwiskiem to byle idioty nie posle. No chyba ze od instruktora Xksinskiego ktory robi przemial ale to tez po nazwisku szybko mozna poznac
No ale ogolnie trener, czas i przykladanie sie do treningow wazne jest w ocenie uczniow danej sekcji - mozna cwiczyc (przychodzic 10 lat u dobrego instruktora i tak nic nie potrafic
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
posłanie na kurs instruktora samoobrony nie świadczy o niczym. takie kursy zaliczają czasem dosłownie kompletni idioci z klapkami na oczach pt "nie mogę sparować z tobą, bo mogę cię niechcący zabić" (autentyk).
Przeczytaj to uwaznie
Nawet juz i czas nie jest potrzebny jesli instruktor prowadzacy wysylal na kurs i gwarantuje to swoim nazwiskiem to byle idioty nie posle. No chyba ze od instruktora Xksinskiego ktory robi przemial ale to tez po nazwisku szybko mozna poznac
Idioci wsrod instruktorow trafiaja sie wszedzie - tak samo jak uczniom dobrych instruktorow moze tez odbic palma w pozniejszym okresie.
moze byc absolwent Politechniki Warszawskiej wydzialu informatyki i wyzszej szkoly informatycznej im kuby smolucha. Nie przecze ze absolwent tej drugiej szkoly nie moze byc na wysokim poziomie wyksztalcony ani ze absolwent polibudy byc tepakiem ale ukonczenie tej pierwszej uczelni daje wieksze gwarancje niz drugiej. Tak samo jest z nazwiskiem nauczyciela to jest jak nazwa uczelni daje pewnego rodzaju gwarancje ale wiadomo nie 100 %.
Co do Twojego przykladu i slow tamtej osoby - przyszedl kilka lat temu do nas pocwiczyc wyzszy stopien jj chyba nawet instruktor i podczas wykonywania padow tak to robil ze chyba sobie z plucami cos zrobil bo trzeba go bylo wyslac na obserwacje do szpitala - od razu mowie nikt nie kazal robic jakiejs ilosci padow na tempo a osoby mialy na wlasne tempo sobie pady powtorzyc
Kiedys na kursie instruktorow rekreacji kung-fu byla osoba (bardzo znany prekursor kf) ktora twierdzila ze potrafi tak sie skupic ze mozna ja po jadrach kopac i nawet tego nie poczuje. Poproszono ja zeby sie skupila bo beda testowac - osoba zaczela sie wykrecac zmeczeniem, dekoncentracja itp .... do testu nie doszlo
Napisano Ponad rok temu
Ja pamietam nauke kopniecia "otwarcie drogi" jako odpowiedz na lewy prosty oraz "zbicie broni" jak nazwa wskazuje tez przez znanego instruktora i prekursora .
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Martius kuzwa ksiazke wydaj .
Ja pamietam nauke kopniecia "otwarcie drogi" jako odpowiedz na lewy prosty oraz "zbicie broni" jak nazwa wskazuje tez przez znanego instruktora i prekursora .
Pozdrawiam
Oho, widzę Warhead, że przewinęliśmy się przez więcej, niż jedną "wspólną" sekcję
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko zauwaz ze wiekszosc z tych wekendowych mistrzow na stazach/seminariach/zgrupowaniach stoi w wyprasowanych kimonkach z madrymi minami pod sciana, kreci mlynki nadgarstkami, albo dla niepoznaki filmuje staz, nie wypuszczajac bron boze kamerki z lapek ani na minutke, zeby przypadkiem ktos im nie zaproponowal wspolnego treningu....
wiec odpowiedz sobie sam jaki moga poziom prezentowac...
Napisano Ponad rok temu
witam was ! czy posiadacz 1kyu mający uprawnienia -prowadzący własny klub od niespełna roku ,naucza adeptów z programu stopni kyu -a egzaminy przeprowadzają jego sensei-e którzy werfikuja poziom nauczania .czy jest on gorszy od innych ??
To zależy, czy chodzi o doświadczenie techniczne, czy "formalności".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tradycyjnie - trzeba przyjść, poćwiczyć - najlepsza weryfikacja
Napisano Ponad rok temu
Pytanie pasuje do mnie Jestem instruktorem sportu ju-jitsu od 4 lat i posiadam stopień 1 kyu (jak robiłem kurs miałem 2 kyu) od tylu też lat prowadzę treningi i przeprowadzam egzaminy na stopnie kyu - oczywiście w skład komisji wchodzą stopnie dan. Przygotowuję również swoich podopiecznych do startów w zawodach sportowych. To czy mam 1 kyu czy 1 dan nie ma dla mnie większej różnicy. Liczy się człowiek :wink:
Napisano Ponad rok temu
...a najbardziej ten, który 8O datę poprzedniego postu......Liczy się człowiek :wink:
...i :roll: zanim coś napisze.
pozdrawiam :wink:
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam :wink:
Napisano Ponad rok temu
ja słyszałem o bloku tsuki za pomocą obrotówki i kontrze lowemMartius kuzwa ksiazke wydaj .
różne wesołe historie krążą po ludziach
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wakacyjne treningi JJ w Łodzi?
- Ponad rok temu
-
konkurs mfestiwal- ju jitsu
- Ponad rok temu
-