W rogu jest jak w ringu
O swoich przeżyciach na trwających właśnie mistrzostwach Europy w tajskim boksie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] opowiada gwiazda MMA - Jan Błachowicz.
Daniel E. Groszewski: Jak podobają ci się mistrzostwa?
Jan Błachowicz: - To już trzeci dzień. Byłem na wielu dużych imprezach i stwierdzam, że jest naprawdę fajnie. Sporo dobrych walk, choć niestety Polacy nieco zawodzą. Przeszkadzają też upały. Gdyby było chłodniej walczyłoby się lepiej. Ale warunki są takie same dla wszystkich.
Daniel E. Groszewski: Która walka była najlepsza?
Jan Błachowicz: Do tej pory bardzo podobała mi się walka Daniela najbardziej podobała mi się walka Daniela Sołtysiaka z Yauhenem Anhalewiczem z Białorusi. To był rewanż za walkę na mistrzostwach świata z Bangkoku. Daniel walczył świetnie, ale sędziowie wskazali na Białorusina. Szkoda. Myślę, że powinien złożyć odwołanie. Podobały mi się też walki moich kolegów Marka Matuły i Leonarda Pociaska. Chociaż obaj przegrali to pokazali, że nie brakuje im ducha do walki.
Daniel E. Groszewski: W tych walkach stałeś w narożniku kolegów. Jak z takiej perspektywy wygląda walka?
Jan Błachowicz: Przeżywam co najmniej tak, jakbym sam był w ringu. I tak samo byłem zmęczony.
Daniel E. Groszewski: Kto jest dla Ciebie faworytem?
Jan Błachowicz: W mojej kategorii, 91 kg mistrzem będzie obecny mistrz świata z Białorusi. Poza tym liczę Polaków Joasię Jędrzejczyk, Marcina Tomczyka i reprezentanta gospodarzy Sebastiana Bartkowiaka. No i oczywiście wygra Paweł Słowiński.
Daniel E. Groszewski: A Ciebie kiedy zobaczymy w ringu?
Jan Błachowicz: - 13 września wystąpię na gali KSW w Dąbrowie Górniczej.
btw. walkę Pawła Słowińskiego i finały ME muay thai będzie można oglądać w tą sobotę na żywo na stronie telewizji RingPro - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Szczegółowe informacje na temat trwających mistrzostw Europy można znaleźć na oficjalnej stronie imprezy ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]) oraz w sąsiednim dziale na tym forum ("boks, muaythai, kickboxing").
Jan Błachowicz - wywiad - ME muay thai w Zgorzelcu /22-28.06
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
Brak odpowiedzi do tego tematu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Tomasz Drwal na UFC 87
- Ponad rok temu
-
Kim Couture
- Ponad rok temu
-
TUF 7 Finale Video(bez spojlerów!!!)
- Ponad rok temu
-
TUF 7 Finale Wyniki
- Ponad rok temu
-
dobra, coś na dobry humorek :)
- Ponad rok temu
-
Fajny wywiad z łysym
- Ponad rok temu
-
Wanderlei Silva - Thiago Silva prawdopodobnie w październiku
- Ponad rok temu
-
Szorty do MMA
- Ponad rok temu
-
capoeira w mma
- Ponad rok temu
-
Ufc chce odbic Affliction widzow-19 lipiec Silva vs Irvin.
- Ponad rok temu