I co wy na to
Napisano Ponad rok temu
Chyba wodzu włożył ci to w usta Clint ;-)
ojoj....to się narobiło
Napisano Ponad rok temu
Choć narodowość brazylijska bywa mile widziana :wink:w stylach nietradycyjnych gdzie najwazniejszym kryterium jest sparing kolor skory przestaje juz odgrywac talka role..
Napisano Ponad rok temu
.... ale o co kuźwa mać chodzi ... z tym dopisywaniem bzdur. Ja tego nie napisałem więc proszę nie cytować czegoś czego nie napisałem .... :twisted:
Nie, ja to napisałem:
Cytat z 3 posta od góry, strona pierwsza:
zalogowałem się "od święta", bo większych pierdół dawno nie czytałem. Jak p.Jerzy P. jest wybitnym polskim nauczycielem to ja nazywam się Sokaku Takeda8O . Chyba nie widziałaś nigdy w życiu "wybitnego nauczyciela" niekoniecznie w tym kraju bo polskich tutaj nie ma. :? Wybitny + polski + nauczyciel + Polska to wykluczające się łowa w przypadku Aikido. :? :? :? :? Nie nadużywajmy pewnych słów wytrychów bo niedługo dojdziemy do wniosku, że właściwie czemu japończycy nie przyjeżdzają do nas uczyć się Aikido. Człowiek jest dobrym nauczycielem BUDO jak jest dobry technicznie i ma równo pod sufitem a środek głowy nie jest zrobiony z tego samego materiału co środek kapusty Ważne jest też czy wkłada serce w to co robi.
Na dany nie patrz bo egzaminy można "kupić" .... w Polsce też zarówno w PFA jak i PSA. Jedynym kryterium zdania jest posiadanie przez egzaminowanego gotówki na opłacenie egzaminu a sam egzamin jest formalnością - czytaj jest mierny
Jak ktoś doprowadza do takiej sytuacji i robi fabrykę danów to jego sprawa ale gloryfikowanie takich ludzi mija się kompletnie z celem.
Pozdrawiam
Ps.
Są w Japonii sekcje (niekoniecznie Aikido) gdzie człowiek z 4/5 DAN'em robi za ścierkę na macie a jego wybitność sprowadza się do troski czy wyjdzie cały z zajęć.
Wszystkie wyróżnienia w tekście są moje. Za pierwszy razem nie chciało mi się cytować całości, ale skoro się upierałeś/upierałaś, że nie było kubełka wspomnianych pomyj to ci je wskazuję
Chyba wodzu włożył ci to w usta Clint :wink:
Ech, gdybyż był to Clint ... :wink:
Napisano Ponad rok temu
To są fakty i nic na to nie poradzę .... Piszę to z prawdziwym smutkiem i żalem Smutna prawda zawsze w oczy kole. Lubię Jerzego. P. bo to sympatyczny i wesoły człowiek a przy tym doskonały polityk niewątpliwie wybijający się wśród tej hałastry z PFA tylko za bardzo struga z siebie kogoś kim nie jest a to już jest wciskanie kitu i megalomania .......... zaraz zresztą odezwą się jego studenciaki i poplecznicy i mnie zjedzą ale trudno
Napisano Ponad rok temu
Przejrzalem twoje posty clintgengar, same smutki piszesz Napisz cos wesolego o aikido 8)Masz inne zdanie na ten temat 8O Może do działu "20 lat emerytury w polskim Aikido" bym się nie załapał ale do działu "18 lat aktywnego ćwiczenia, obserwacji i nauki tak" :-)
To są fakty i nic na to nie poradzę .... Piszę to z prawdziwym smutkiem i żalem Smutna prawda zawsze w oczy kole. Lubię Jerzego. P. bo to sympatyczny i wesoły człowiek a przy tym doskonały polityk niewątpliwie wybijający się wśród tej hałastry z PFA tylko za bardzo struga z siebie kogoś kim nie jest a to już jest wciskanie kitu i megalomania .......... zaraz zresztą odezwą się jego studenciaki i poplecznicy i mnie zjedzą ale trudno
Moze uda ci sie podniesc troche poziom na forum, kto wie?
Napisano Ponad rok temu
Przejrzalem twoje posty clintgengar, same smutki piszesz Napisz cos wesolego o aikido 8)Masz inne zdanie na ten temat 8O Może do działu "20 lat emerytury w polskim Aikido" bym się nie załapał ale do działu "18 lat aktywnego ćwiczenia, obserwacji i nauki tak" :-)
Moze uda ci sie podniesc troche poziom na forum, kto wie?
.... a bo już taki ze mnie pesymista i malkontent :wink:
Napisano Ponad rok temu
Obserwujemy więc polskie aikido prawie tyle samo lat.Może do działu "20 lat emerytury w polskim Aikido" bym się nie załapał ale do działu "18 lat aktywnego ćwiczenia, obserwacji i nauki tak" :-)
Zaś poniższe stwierdzenie:
w kontekście tego:Lubię Jerzego. P. bo to sympatyczny i wesoły człowiek a przy tym doskonały polityk niewątpliwie wybijający się wśród tej hałastry z PFA(...)
i tego:(...)tylko za bardzo struga z siebie kogoś kim nie jest a to już jest wciskanie kitu i megalomania)(...)
brzmi doprawdy ciekawie. Sądzę, że zdecydowanie różnimy się w sposobie wyrażania sympatii do innych osób. Powiedziałeś może osobiście Jerzemu P. co sądzisz o nim i jego nauczaniu aikido?(...)bo większych pierdół dawno nie czytałem. Jak p.Jerzy P. jest wybitnym polskim nauczycielem to ja nazywam się Sokaku Takeda. Wybitny + polski + nauczyciel + Polska to wykluczające się łowa w przypadku Aikido.
A teraz już EOT z mojej strony, ponieważ czasu miał nie będę przez jakiś, hehehe, czas, by prowadzić dyskusje na jakikolwiek temat.
Tak czy siak, pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
udział poczatkujacych w stażach itp.
- Ponad rok temu
-
Szczypiacy Tohei
- Ponad rok temu
-
takie tam przemyslenia...
- Ponad rok temu
-
Wzrok Tori
- Ponad rok temu
-
jade do USA. jakiego mistrza warto odwiedzic?
- Ponad rok temu
-
Po co trenować Aikido skoro i tak jest nieskuteczne?
- Ponad rok temu
-
Egzamin pod kątem bycia UKE.
- Ponad rok temu
-
Dwa razy TAK
- Ponad rok temu
-
Shihan Seizo Takimoto 7 dan w Ożarowicach 7-8 czerwca 2008
- Ponad rok temu
-
WCZASY RODZINNE I KOLONIA Z AIKIDO!