I co wy na to
Napisano Ponad rok temu
Chyba wodzu włożył ci to w usta Clint ;-)
ojoj....to się narobiło

Napisano Ponad rok temu
Choć narodowość brazylijska bywa mile widziana :wink:w stylach nietradycyjnych gdzie najwazniejszym kryterium jest sparing kolor skory przestaje juz odgrywac talka role..
Napisano Ponad rok temu
.... ale o co kuźwa mać chodzi
... z tym dopisywaniem bzdur. Ja tego nie napisałem więc proszę nie cytować czegoś czego nie napisałem .... :twisted:
Nie, ja to napisałem:

Cytat z 3 posta od góry, strona pierwsza:
zalogowałem się "od święta", bo większych pierdół dawno nie czytałem. Jak p.Jerzy P. jest wybitnym polskim nauczycielem to ja nazywam się Sokaku Takeda8O . Chyba nie widziałaś nigdy w życiu "wybitnego nauczyciela" niekoniecznie w tym kraju bo polskich tutaj nie ma. :? Wybitny + polski + nauczyciel + Polska to wykluczające się łowa w przypadku Aikido. :? :? :? :? Nie nadużywajmy pewnych słów wytrychów bo niedługo dojdziemy do wniosku, że właściwie czemu japończycy nie przyjeżdzają do nas uczyć się Aikido. Człowiek jest dobrym nauczycielem BUDO jak jest dobry technicznie i ma równo pod sufitem a środek głowy nie jest zrobiony z tego samego materiału co środek kapusty
Ważne jest też czy wkłada serce w to co robi.
Na dany nie patrz bo egzaminy można "kupić" .... w Polsce też zarówno w PFA jak i PSA. Jedynym kryterium zdania jest posiadanie przez egzaminowanego gotówki na opłacenie egzaminu a sam egzamin jest formalnością - czytaj jest mierny
Jak ktoś doprowadza do takiej sytuacji i robi fabrykę danów to jego sprawa ale gloryfikowanie takich ludzi mija się kompletnie z celem.
Pozdrawiam
Ps.
Są w Japonii sekcje (niekoniecznie Aikido) gdzie człowiek z 4/5 DAN'em robi za ścierkę na macie a jego wybitność sprowadza się do troski czy wyjdzie cały z zajęć.
Wszystkie wyróżnienia w tekście są moje. Za pierwszy razem nie chciało mi się cytować całości, ale skoro się upierałeś/upierałaś, że nie było kubełka wspomnianych pomyj to ci je wskazuję

Chyba wodzu włożył ci to w usta Clint :wink:
Ech, gdybyż był to Clint ...

Napisano Ponad rok temu
To są fakty i nic na to nie poradzę .... Piszę to z prawdziwym smutkiem i żalem

Napisano Ponad rok temu
Przejrzalem twoje posty clintgengar, same smutki piszeszMasz inne zdanie na ten temat 8O Może do działu "20 lat emerytury w polskim Aikido" bym się nie załapał ale do działu "18 lat aktywnego ćwiczenia, obserwacji i nauki tak" :-)
To są fakty i nic na to nie poradzę .... Piszę to z prawdziwym smutkiem i żalemSmutna prawda zawsze w oczy kole. Lubię Jerzego. P. bo to sympatyczny i wesoły człowiek a przy tym doskonały polityk niewątpliwie wybijający się wśród tej hałastry z PFA tylko za bardzo struga z siebie kogoś kim nie jest a to już jest wciskanie kitu i megalomania .......... zaraz zresztą odezwą się jego studenciaki i poplecznicy i mnie zjedzą ale trudno

Moze uda ci sie podniesc troche poziom na forum, kto wie?

Napisano Ponad rok temu
Przejrzalem twoje posty clintgengar, same smutki piszeszMasz inne zdanie na ten temat 8O Może do działu "20 lat emerytury w polskim Aikido" bym się nie załapał ale do działu "18 lat aktywnego ćwiczenia, obserwacji i nauki tak" :-)
To są fakty i nic na to nie poradzę .... Piszę to z prawdziwym smutkiem i żalemSmutna prawda zawsze w oczy kole. Lubię Jerzego. P. bo to sympatyczny i wesoły człowiek a przy tym doskonały polityk niewątpliwie wybijający się wśród tej hałastry z PFA tylko za bardzo struga z siebie kogoś kim nie jest a to już jest wciskanie kitu i megalomania .......... zaraz zresztą odezwą się jego studenciaki i poplecznicy i mnie zjedzą ale trudno
Napisz cos wesolego o aikido 8)
Moze uda ci sie podniesc troche poziom na forum, kto wie?![]()
.... a bo już taki ze mnie pesymista i malkontent

Napisano Ponad rok temu
Obserwujemy więc polskie aikido prawie tyle samo lat.Może do działu "20 lat emerytury w polskim Aikido" bym się nie załapał ale do działu "18 lat aktywnego ćwiczenia, obserwacji i nauki tak" :-)
Zaś poniższe stwierdzenie:
w kontekście tego:Lubię Jerzego. P. bo to sympatyczny i wesoły człowiek a przy tym doskonały polityk niewątpliwie wybijający się wśród tej hałastry z PFA(...)
i tego:(...)tylko za bardzo struga z siebie kogoś kim nie jest a to już jest wciskanie kitu i megalomania)(...)
brzmi doprawdy ciekawie. Sądzę, że zdecydowanie różnimy się w sposobie wyrażania sympatii do innych osób. Powiedziałeś może osobiście Jerzemu P. co sądzisz o nim i jego nauczaniu aikido?(...)bo większych pierdół dawno nie czytałem. Jak p.Jerzy P. jest wybitnym polskim nauczycielem to ja nazywam się Sokaku Takeda. Wybitny + polski + nauczyciel + Polska to wykluczające się łowa w przypadku Aikido.
A teraz już EOT z mojej strony, ponieważ czasu miał nie będę przez jakiś, hehehe, czas, by prowadzić dyskusje na jakikolwiek temat.
Tak czy siak, pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
udział poczatkujacych w stażach itp.
- Ponad rok temu
-
Szczypiacy Tohei
- Ponad rok temu
-
takie tam przemyslenia...
- Ponad rok temu
-
Wzrok Tori
- Ponad rok temu
-
jade do USA. jakiego mistrza warto odwiedzic?
- Ponad rok temu
-
Po co trenować Aikido skoro i tak jest nieskuteczne?
- Ponad rok temu
-
Egzamin pod kątem bycia UKE.
- Ponad rok temu
-
Dwa razy TAK
- Ponad rok temu
-
Shihan Seizo Takimoto 7 dan w Ożarowicach 7-8 czerwca 2008
- Ponad rok temu
-
WCZASY RODZINNE I KOLONIA Z AIKIDO!