Nadmierna potliwość
Napisano Ponad rok temu
Prosze powiedzcie mi ze jestem przewrazliwiony. Moj znajomy lekarz jak sie go o to zapytalem podniosl swoja pache do gory pokazal ogormna plame potu i powiedzial ze to norma teraz ale ja sie pytam co z ludzmi ktorzy sie opakuja 10 bluzami i jest ok ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
myc sie czesto i bedzie ok
Myć się? Co to za jakaś nowomodna brednia?!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
spróbujcie to, podobną nieźle działa, a cena nie jest porażająca więc możecie sprwadzić jak na was działa.
A tak nawiasem mówiąc, nadmierna potliwość, pomijając możliwe problemy zdrowotne jest po prostu nie przyjemna, dziwnie czuje się człowiek, kiedy pod pachą ma mokrą plamę, a tym bardziej jak jest np. na jakimś oficjalnym spotkaniu w eleganckim stroju, warto popróbować jakiś specyfików nawet tylko dla własnego komfortu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na treningach karate pot zawsze się ze mnie dosłownie lał. Po jakimkoliwek ćwiczeniu wykona\ywanym w leżeniu na parkiecie zostawała mokra plama. W czasach kiedy jeszcze ćwiczyłem w zwykłej koszulce, byłem tak mokry, że przy robieniu brzuszków potrafiłem plecami zassać powietrze, czego skutkiem były dość głośne "pierdy".
Trzeba się pogodzić z losem. Latem ubieram się w luźne, kraciaste koszule. Nie przylegają do skóry, a na kracie (zwłaszcza drobnej) nie widać aż tak bardzo plam. Trzeba się jeszcze nauczyć zajmować strategiczne miejsca w autobusie, tzn. takie, które przez większą część jazdy będą zacienione.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niekiedy w czasie duzego goraca, ciezkiej pracy fizycznej lub przezyc emocjonalnych czlowiek jest w stanie wytworzyc 10 litrow dziennie potu i jest to jest uwazane za normalne,.
Najczesciej powodem zbyt duzego pocenia jest stres, medycznie okreslane jako hiperhydroza i prawdopodobnie wystepuje rodzinnie.
W przypadku nadmiernego pocenia w okolicy pachowej najskuteczniejszym srodkiem jest 20 - procentowy roztwor chlorku glinu i alkoholu etylowego. Smaruje sie nim na noc sucha skore dolow pachowych, a nastepnie przykrywa cienka plastikowa folia. Rano usuwa sie folie i myje posmarowane miejsca. Po zastosowaniu tego srodka przez olejne 2-3 noce nie zachodzi zwykle potrzeba uzywania go czesciej niz 1-2 razy w tygodniu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poczytyajcie sobie Stronka wg mnie troche za mocno ukierunkowana w strone terapii botoxem ale coz ... I w sumie czesto sami napedzamy mechanizmy potu gdy mamy pierwsza kropelke stresujemy sie co wyzwala kaskade kolejnych zjawisk powodujacych jescze bardziej obfity pot = jescze wieksz stres = rzeka splywajaca z czola ... niestety
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
szukam taniej acz dobrej siłowni (Gdańsk/Sopot/Gdynia)
- Ponad rok temu
-
Trening a la Tyson
- Ponad rok temu
-
TRENING WALKI WRĘCZ - SCHEMATY
- Ponad rok temu
-
Tigery i Redbull
- Ponad rok temu
-
POMOCY DIETA dal osoby 58kg
- Ponad rok temu
-
urazy głowy
- Ponad rok temu
-
Chcialbym byc zawodowym sportowcem
- Ponad rok temu
-
Jak rozbudować dłonie, przedramiona, barki i bicepsy?
- Ponad rok temu
-
obciążniki na nadgarski i nogi
- Ponad rok temu
-
Spustoszenia w organizmie w wyniku zazywania anabolikow
- Ponad rok temu