Nos w SW
Napisano Ponad rok temu
Od jakiegoś czasu mam problem z nosem w MMA , mianowicie po lekkim uderzeniu zaraz leci mi krew z nosa , czasami zdarza sie to nawet po naciśnięciu na nos , bylem u laryngologa robił mi "wypalanie" tzn zamykanie czerwonych krwinek czy coś takiego ale to nie pomogło , i ostatnio kumpel coś mówił mi o usunięciu przegrody ( bo mam krzywa i to prawdopodobnie przez to te krwotoki) albo jej prostowaniu .Pisze bo chciałem sięgnąć o poradę czy może ktoś z was miał podobny problem i jak sobie z nim poradził.
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Krew po lekkim uderzeniu, kichnięciu itp
Zwłaszcza uciążliwie gdy ma się alergię.
Wypalania naczynek miałem po kilka razy - dawało radę tylko na krótszą metę.
Powodem była właśnie krzywa przegroda nosowa - utrudniało to także oddychanie w pewnym stopniu
Kilka miechów temu miałem operację prostowania tej przegrody. Od tamtej pory krew praktycznie nie leciała (co prawda zawiesiłem czasowo SW i lanie po mordach). Chociaż oddycha się dalej kiepsko :wink:
Operacja przeprowadzona było pod narkozą. Potem od 5 do 7 dni w szpitalu. Najgorsze pierwsze 24-48 godzin - gdy nos boli, ropieje, na dodatek masz opatrunek, oddychać możesz tylko ustami. Ale w ogólnym rozrachunku opłaca się.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gdzie w Wejherowie znajdę szkółki sztuk walki
- Ponad rok temu
-
Koppo Stick
- Ponad rok temu
-
Treningi indywidualne - gdzie?
- Ponad rok temu
-
Kurs Udzielania Pierwszej Pomocy
- Ponad rok temu
-
Dominika Jaworzno/śląsk
- Ponad rok temu
-
brak motywacji do treningu
- Ponad rok temu
-
KONKURS! do wygranie wejsciówki na konfrontacje sztuk walki
- Ponad rok temu
-
obóz w Krasnobrodzie 2008
- Ponad rok temu
-
Czy ktoś wie coś na temat takiej sztuki walki?
- Ponad rok temu
-
Pompki
- Ponad rok temu