never back down
Napisano Ponad rok temu
*drobne spoilery*
ja musze przyznac, zaskoczony - nie bylo tak zle, jak sie spodziewalem. warstwa fabularna - karate kid. nowy chlopak w szkole, trzeba sie bic, do tego jest dziewczyna i gotowe. ale same walki, chlopcy wzieli sie do roboty. wlasnie ogladam fragmenty na youtubie. podobno 3miesiece (wow ;P) przed filmem trenowali, 1h MT, 1h BJJ, 1h zapasow. do tego nawet u [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
co do walk. jest kilka wysokich kopow, ale to przeciez i mirko robil. jest i obrotowka, vide GSP. ground'n'pound od groma jest kilka swietnych obalen (wyniesienia, rzuty, sweepy). ogolnie techniczne i dobrze wydaje mi sie (jak na mozliwosci takiego filmu) pokazane. do tego armbary, kneebary, heelhooki i oczywiscie rear chokei ;]
a trening!! chcialbym miec taka sale i takie mozliwosci jak trenowali (w filmie, nie do filmu). obwody, kolka gimnastyczne, kettleballsy, drabiny, wskoki na stolki, burpees naprawde udergroundowy gym im tam zrobili.
podsumowujac. biorac pod uwage, ze jest to film z hollywood, to mma pokazane jest z calkiem niezlej strony. realne jak na tego typu filmy (poza ostatnia walka. typowe "ja cie kopie w glowe a tobie nic") i pokazuja koniecznosc wyszkolenia technicznego (pomijajac, ze glowny bohater "chlonie" umiejetnosci w kilka miesiecy... syndrom karate kida).
kiedy moze nawet obejrze drugi raz
Napisano Ponad rok temu
Co do walk, to bylo przyzwoicie, nie bylo wydlubywania oczu, kopania po jajach itd, ale rozwalenie 4 koksikow na drodze to jednak deczko przegiecie
I jedno musze przyznac, jestem z powodu zlamaniakostki i rozwalonego kolana poza mozliwoscia trenowania chyba juz na zawsze, i strasznie mnie ten film pobudzil, jak sobie poogladalem jak ktos trenowac zaczyna, to mi sie tez przypomnialo i baaaardzo chcialem na mate ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to Trailer
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tez widzialem wersje undergroundowa, szkoda mi kasy na kino na cos takiego
Napisano Ponad rok temu
PS. Bratem Machado występującym w filmie jest John. Inne znane osobistości ze świata budo występujące w filmie to - poza już wspomnianymi - Dan Inosanto oraz Gene LeBell. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A skąd wiesz, że nie jest? To troche tak, jakbyś powiedział, że "Siedmiu samurajów" to film o walce samurajów z bandytami, a reszta to w sumie niepotrzebny pretekst. Dobry film to dobry film, a oceniać należy po obejrzeniu, nie przed.chodzi mi o to, ze niektore fimy probuja udawac za sa czyms innym. dlatego tak lubie ong bak, bo fabula jest tylko tlem dla walk, i jest to oczywiste. tak samo podszedlem do NBD. a ten redbelt wydaje sie byc proba zrobienia "czegos" czym nie jest.
Napisano Ponad rok temu
1) Też lubię Ong Bak i podobne filmy. Wszystkie mają swoje miejsce, ale koniec końców wolę te z dobrą fabułą, choćby sceny walki były słabe.
2) [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
3) Wybacz zawłaszczenie tematu. Już skończyłem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdro,
Sus
Napisano Ponad rok temu
Marketing. Ładne twarze lepiej się sprzedaje, takie życie.Ale przyznacie, że "chopaki som pienkne jak te lale". Buźki to im chyba sam Michał Anioł dłutem haratał. Wśród zawodników mma raczej trudno spotkać takich wymuskanych bojków i nie bardzo rozumiem po ufo kreuje się taki obraz. Miło, że temat mma wreszcie trafia na duże ekrany w niezawoalowanej formie, ale po co te czary z obsadą?
Taa, zacznie się fala popularności, po czym 95% nowoprzybyłych wykruszy się po 2 miesiącach :-) .Ciesz sie, wiecej takich wumuskanych "bojkow" zapisze sie zaraz po premierze takze do TWOJEJ sekcji
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
K-1 Europe Max - 06.04.2008, Warszawa
- Ponad rok temu
-
K-1 World Max 2008 Final 16
- Ponad rok temu
-