Wrocław - atrapy w dłoń
Napisano Ponad rok temu
Mieszkam w małym mieście nie mam z kim posparować na koziki. We wrocku jestem prawie co weekend.
Z założenia wychodzę z podobną inicjatywą jak nasi BUDO bracia z Pól Mokotowskich.
Itosu 8)
Napisano Ponad rok temu
Na naszym forum?
Podyskutować, kłócić sie, wymieniać luźne uwagi, to tak. Ale namówić do sparingów to raczej ciężko
Nasz "rekord" to były chyba 3 osoby na pół roku (z tego forum)
Najczęściej jest tak:
"ćwiczymy w naszych debeściackich klubach, jesteśmy najlepsi i nie będziemy się pospolitować, bo przecież jesteśmy najlepsi i dlatego wspólny trening czy sparing jest bez sensu. Zresztą ktoś może podpatrzeć nasze superzabójczeniewiarygodnieskutecznetechniki"
ps. Jest tu masa ciekawych i mądrych osób, tylko raczej czasu nie mają. Ale to wiemy
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o moje umiejętności w robieniu nożem to są zapewne niewielkie. Najgorsze jest to że nie mogę tego stwierdzić bo u siebie nie znalazłem chętnych na takie spotkania. W mojej sekcji karate kiedy zaproponowałem popatrzyli na mnie jak na ostatniego ulicznika i brakowało mi już sił żeby tłumaczyć. Pozostają mi sparingi w walce wręcz a nożem to jedynie machanie atrapą po drzewach albo po manekinie (taki a'la chiński wu-shu), robienie kombinacji w powietrzu no i "Folsom Prison Manual"
Jedyne pocieszenie takie że sparuję troche też w lekkim kontakcie "do punktu" a to wiele ma wspólnego z szermierką.
Wiem że sparingi to podstawa więc próbuje znależć kogoś kto złoi mi skórę
Pozdr
Itosu
BTW. Kriss operujesz nożem obiema rękami czy uczusz się tylko jedną dominującą ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
staram się być oburęczny, prawa jest dominująca (mam wrażenie, że lewej niewiele brakuje )
ps. spoko, oprócz najmundzejszych, na tym forum jest dużo praktyków. Mam tego świadomość.
Więc powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Kitsuneki
ja
czyli narazie 3 osoby
przydałoby się jeszcze 2-3 ziomów
zapraszam
Napisano Ponad rok temu
z wielka checia i ja dopisze sie do grona stracencow.
Nie w kazdy weekend jestem w Wrocku wiec jakbyscie mogli uprzedzic mnie kilka dni wczesniej mailem i powiedziec gdzie i o ktorej jest spotkanie to sprobuje sie zjawic.
pozdrawiam
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Tyle że u nas nie ma raczej takich debeściarskich klubów Także chętni sie napewno znajdą :-) Co może byc dobrym polem do rozwoju"ćwiczymy w naszych debeściackich klubach, jesteśmy najlepsi i nie będziemy się pospolitować, bo przecież jesteśmy najlepsi i dlatego wspólny trening czy sparing jest bez sensu. Zresztą ktoś może podpatrzeć nasze superzabójczeniewiarygodnieskutecznetechniki"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A poza tym jaki jest lepszy sposób na nauke jak praktyka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nóż vs Teleskop-troche artystycznie ;)