mam worek + mam dylemat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poobserwuj trochę i myślę, że możesz powoli i uważnie ćwiczyć sobie podstawowe ciosy bokserskie, bez wyporwadzania jeszcze żadnych kombinacji. W ten sposób będziesz miał już jakąś podstawę. Nie wiem, jak w tkd uczą uderzać, ale zwróć szczególną uwagę na pracę nóg, ruch tułowia oraz nieustanne i prawidłowe trzymanie gardy :wink: .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
licze na szczer madre i konstruktywne odpowiedzi na nurtujace mnie zapytanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Worek jest ok tylko niestety nie mam go gdzie w domu powiesic.
Napisano Ponad rok temu
dzieki za rady kochani
Napisano Ponad rok temu
boksowac sobie na ten worek czy nie ? boje sie o zle nawyki mimo iz uwazam ze techniki podstawowe takie jak prosty i sierp wiem jak wykonywac, ale wiedziec to nie umiec- wiec , bawic się czy lepiej odpuscic sobie?
kategorycznie nie boksować zanim nie poznasz techniki
żeby tak nie wisial bez sensu to sobie w niego kop
Napisano Ponad rok temu
to nie jest instruktaz dla poczatkujących. nie można uczyć sie technki bokserskiej od podstaw z dojscia.Polecam tobie krótki instruktaż Roba Kamana - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Co do boksowania bez przygotowania: to tak jak powiedział sally - nie boksować jak się nie umie, najpierw nauczyć sie podstaw i dopiero potem szlifować technikę.
Napisano Ponad rok temu
Stare jeansy. Obciąć nogawki i zszyć je razem wokół szerszego obwodu tworząc coś w rodzaju jeansowej rury. Teraz zszyć na jednym z końców i całość wypełnić piaskiem. Włoźyć tak przygotowany rdzeń do worka i obłożyć go dookoła ubitymi ścinkami (szmatami). Worek jest znacznie cięższy (stabilniejszy), nie lata po kilku uderzeniach i co najważniejsze - jest na tyle twardy, że nie wyłamuje nadgarstków i na tyle miękki że nie łamie śródręcza.
Oczywiście bardzo dużo zależy od średnicy worka.
Napisano Ponad rok temu
Stare jeansy. Obciąć nogawki i zszyć je razem wokół szerszego obwodu tworząc coś w rodzaju jeansowej rury.
Zasadniczo to teraz można to teraz wypełnić szmatami i już mamy worek :wink:
A mój worek składa się tylko z pociętych starych ciuchów, poduch ze starej sofy, sznurka i kilku rolek taśmy (duct tape). Całkiem sobie chwalę
Worek jest ok tylko niestety nie mam go gdzie w domu powiesic.
Możesz go zawsze dopaść w dosiadzie
Ja właśnie planuję przerobienie mojego worka na manekina do tłuczenia jak kupię sobie jakiś w zamian.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
co to za sztuka walki?
- Ponad rok temu
-
Pszczyńska Akademia Sztuk Walki.
- Ponad rok temu
-
Treningowe teksty
- Ponad rok temu