Aikido czy BJJ
Napisano Ponad rok temu
Trenowałem kilka lat judo ale zrezygnowałem z niego. Mysliałem o trenowaniu innej dyscypliny a konkretnie aikido lub bjj.
Moglibyscie podac mi jakies argumenty które zacghęciłyby mnie do treningu Aikido?
Napisano Ponad rok temu
"BJJ jest skuteczniejsze, trening jest wymagający, nie przegadany, kontaktowy, twardy. techniki działają na ulicy i na dyskotece, nie ma filozofowania i banialuków...
za to na Aikido ..przychodza głównie heteroseksualni..."
Napisano Ponad rok temu
Aha - podziel się potem swoimi wrażeniami z obu
Napisano Ponad rok temu
"BJJ jest skuteczniejsze, trening jest wymagający, nie przegadany, kontaktowy, twardy. techniki działają na ulicy i na dyskotece, nie ma filozofowania i banialuków...
Bjj może i jest jest skuteczne (pod warunkiem, że nie trafi się na kogoś kto umie się bić ) ale i tylko w parterze, trening jest mało wymagajacy i jest bardzo przyjemny, kontaktowy.
Techniki na ulicy to wszytkie działają nawet techniki Aikido.
Fakt na BJJ nie ma pieprzenia o rzeczach niestworzonych, mydlenia oczu niewiadomo czym, żeby ukryć niekompetencje.
''Na Aikido przychodzą głównie przewracające się o własne nogi, sterylne, niedotykalskie nieudaczniki - sportowe antytalenty, którzy tuszując swe zniewieścienie uważają jakoby zwykłe zapasy za przejaw homoseksualizmu. 8) "
Napisano Ponad rok temu
Mam problem .
Trenowałem kilka lat judo ale zrezygnowałem z niego.
A dlaczego zrezygnowałeś z Judo ? ..w czym tkwił problem z trenowaniem Judo ?
Napisano Ponad rok temu
Normalnie zraniłeś Bogumiła na wskroś ShrekMam problem .
Trenowałem kilka lat judo ale zrezygnowałem z niego.
Napisano Ponad rok temu
to żart będzie - więc "młodzi - Skuteczni" nie gotujcie się:
BJJ jest skuteczne w walce w klatce/ringu/na zawodach, trening jest mniej wymagajacy (fizycznie) niz trening judo, z gadaniem roznie bywa, kontaktowy, twarde to jest karate, techniki oczywiscie nie dzialaja na ulicy, no chyba ze lubisz sie klasc na ziemi i dostawac buty od kolegow goscia, ktorego wlasnie sprowadziles do parteru, na trening przychodza różni
Napisano Ponad rok temu
Mam problem .
Trenowałem kilka lat judo ale zrezygnowałem z niego. Mysliałem o trenowaniu innej dyscypliny a konkretnie aikido lub bjj.
Moglibyscie podac mi jakies argumenty które zacghęciłyby mnie do treningu Aikido?
To proste masz 15lat.
Oto tabela mojego autorstwa z dopasowania wiek/SW
8-16,17 Judo
16-28,30 JJ, BJJ
30 + aikido.
Karate, boks, k-f TKD inne tylko dla pasjonatów lub sportowców.
Napisano Ponad rok temu
to żart będzie - więc "młodzi - Skuteczni" nie gotujcie się:
BJJ jest skuteczne w walce w klatce/ringu/na zawodach, trening jest mniej wymagajacy (fizycznie) niz trening judo, z gadaniem roznie bywa, kontaktowy, twarde to jest karate, techniki oczywiscie nie dzialaja na ulicy, no chyba ze lubisz sie klasc na ziemi i dostawac buty od kolegow goscia, ktorego wlasnie sprowadziles do parteru, na trening przychodza różni
Mordechaju... przecia ja żartował!!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Staż z G.Savegnago 8 Dan Kobayashi Ryu (28.03-29.03.2008)
- Ponad rok temu
-
Dzień Kobiet !
- Ponad rok temu
-
Davinder Bath sensei we Wrocławiu, 8-9 marca
- Ponad rok temu
-
Staż z senseiem Orban- 1-2 marzec 2008
- Ponad rok temu
-
KIMONO !!!! :>
- Ponad rok temu
-
A może staż w Eire?
- Ponad rok temu
-
Pytanie o staż z Hiroshi Isoyam'ą
- Ponad rok temu
-
Seminarium treningowe z Ando Tsuneo Shihana (8 DAN IYAF).
- Ponad rok temu
-
Certyfikat Shodan Aikido Hombu Dojo
- Ponad rok temu
-
genkeikokyunage
- Ponad rok temu