Wplatanie BJJ w Judo
Napisano Ponad rok temu
choc czasem ciezko wykozystac Bjj w Judo jesli sedzia przerywa za szybko walke w parterze
ale Bjj daje calkiem inny obraz walki w ne-waza np w Judo kladziemy sie czesto na brzuchu przez co oddajemy przeciwnikowi plecy czego bym juz teraz nie zrobil,
Bjj daje wiekszy wachlarz technik dzieki ktorym mozemy przejsc np do trzyman...
Pozatym jak spojrzymy co na niektorych zawodnikow Bjj (np.bracia Linke)maja oni korzenie w Judo...
Obecnie trenuje Bjj ale jestem dumny ze swych korzeni z Judo.....
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Jak to się na do tematu :roll:Pozatym jak spojrzymy co na niektorych zawodnikow Bjj (np.bracia Linke)maja oni korzenie w Judo...
Gdyby było na odwrót, to bym rozumiał.
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Panowie, nie obrażać się, że za łeb trzymają, tylko ćwiczyć wyjścia! A że nie jest łatwo... Kto lubi łatwe sporty, to polecam Wolfensteina na kodach, a nie sparringi z judokami:D
to nie o to że jest cięzko tylko jest nieprzyjemnie i bezsensownie... zazwyczaj w wyniku takiego trzymania jestem w połowie drogi za plecy albo reversala... jest ono tylko i wyłącznie nieprzyjemne... u nas nie ma że za ilestam czasu przytrymania się walka kończy mam czas żeby popracować nad uwolnieniem. więc technika conajwyzej sytuacyjna - 10 sekund do końca i wygrywam na punkty reszta przypadków to marnowanie mojego i sparriongpartnera czasu
Napisano Ponad rok temu
Wtedy ćwiczymy parter a na następnych zawodach wciągamy go "podstępnie w parter" i voila!
Napisano Ponad rok temu
po za tym wcale nie trzeba podstępnie. wystarczy uchwycić moment, gdy przeciwnik rzuca z kolan :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Początki z judo
- Ponad rok temu
-
PYTANIE
- Ponad rok temu
-
Tytuły
- Ponad rok temu