3miasto - pytanie
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio zastanawiam się poważnie nad powrotem (po dość poważnej kontuzji i paru latach przerwy) do trenowania bjj. Profesjonalnym sportowcem już nie zostanę – wiadomo wiek już nie ten i zdrowie, ale chęci są
Stąd moje pytania:
1) czy jest sens w moim wieku (lat 29) - pewnie zaczynałbym wszystko praktycznie od początku,
2) który z 3miejskich klubów byście polecili jako najbardziej ”techniczny” – tzn. gdzie zajęcia są głównie po to aby uczyć się technik, a nie odrobina technik a reszta pompki, przysiady z obciążeniem czy inne dziwne ćwiczenia.
Pozdrawiam.
bloody
Napisano Ponad rok temu
10-15 minut rozgrzewka ogólna
10 minut rozciąganie
25 minut trening techniczny
25-30 minut sparingi
5-10 minut trening wytrzymałościowo-siłowy
Nieraz jest tak, że jest 60 minut sparingów, łącznie z zadaniowymi bez trening technicznego.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A jak wiekowo bym sie prezentował ? Musiałbym z małolatami trenować ? :wink:
Czy oprócz ATW, Gracie Barra i Sarmatii są jakieś kluby bjj w trójmieście ?
Przyznam szczerze że do Gdyni to mi się średnio chce dojeżdżać.
pozdr.
bloody
Napisano Ponad rok temu
U mnie nie ma, jak to raczyłeś nazwać, małolatów. Są natomiast Mistrzowie Polski i Wice Mistrzowie Pucharu Polski.
Powodzenia życzę....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2006
Mistrzostwa Polski w Brazylijskim Jiu Jitsu, Aleksandrów Łódzki - 1 miejsce (białe pasy)
2007
Puchar Polski w Brazylijskim Jiu Jitsu, Konin - 2 miejsce (kolorowe pasy)
No problem Cup, Gniezno - 2 miejsce (kolorowe pasy)
Mistrzostwa Polski w Brazylijskim Jiu Jitsu, Łódź - 1 miejsce (kolorowe pasy)
Bartosz "King Kong" Janik
2007
No Problem Cup, Gniezno - 1 miejsce (juniorzy)
Mistrzostwa Polski w Brazylijskim Jiu Jitsu, Łódź - 1 miejsce (juniorzy)
Paweł "Młody" Zarzycki
2007
Puchar Polski w Brazylijskim Jiu Jitsu, Konin - 2 miejsce (białe pasy)
No Problem Cup, Gniezno - 3 miejsce (juniorzy)
Napisano Ponad rok temu
Hehe, to najlepiej jakby u Ciebie w piwnicy był klub co? Sorry, ale nie trawię takich tekstów. Ciesz się, że są kluby w 3City, bo nie wszyscy obecnie mają kluby w takiej odległości.
U mnie nie ma, jak to raczyłeś nazwać, małolatów. Są natomiast Mistrzowie Polski i Wice Mistrzowie Pucharu Polski.
Powodzenia życzę....
Ty to potrafisz zachecic ...
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
PS. Dobry wiek na poczatek wyczynu, to jakies... 12 lat. Wiec nie ma sie co przejmowac.
Napisano Ponad rok temu
Hehe, to najlepiej jakby u Ciebie w piwnicy był klub co? Sorry, ale nie trawię takich tekstów. Ciesz się, że są kluby w 3City, bo nie wszyscy obecnie mają kluby w takiej odległości.
Powodzenia życzę....
Bez obrazy Panie kolego. Też kiedyś nie trawiłem takich tekstów, ale to się zmieniło odkąd wolnego czasu mam jak na lekarstwo, a każda dodatkowa godzina spędzona na dojazdach jest totalną stratą. Praca po 10 - 12 godzin na dobę, nauczyła mnie szacunku do czasu. Dlatego zanim podejmę decyzję najpierw szukam alternatywy, nie tylko pod względem „jakości” klubu (bo być może Twój klub jest faktycznie najlepszy i ma w swoich szeregach przyszłych mistrzów świata – fajnie, gratuluje), ale również pod względem tego, żeby treningi były dla mnie osobiście przyjemnością a nie obciążeniem.
Co do małolatów – to nie neguje ich osiągnięć, to świadczy dobrze o nauczycielach, ale chyba przyznasz, że dla kogoś w moim wieku inaczej trenuje się z 15-latkami, a inaczej z osobami pełnoletnimi. Być może dramatuzyje, ale chciałbym uniknąć sytuacji trafienia do grupy w której są sami nastolatkowie.
pozdrawiam.
bloody
Napisano Ponad rok temu
Kubuś, wiem, że trening siłowo-wytrzymałościowy powinien najlepiej być w innym dniu. Jednak mając do dyspozycji taki a nie inny układ dnia i treningu uważam, że lepiej to zrobić na końcu, po treningu technicznym i sparingach, niż jak w niektórych szkołach w trakcie "rozgrzewki", która jest w takim przypadku nie rozgrzewką a zajechaniem ćwiczących.
Copacabana, staram się jak mogę
Nie wróżę zbytniej przyszłości w utrzymaniu się w grupie komuś, komu przeszkadza pokonanie 15-20 km w obrębie praktycznie jednego miasta.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
IV Puchar Berserkerów - Walki
- Ponad rok temu
-
grappling w Tarnowskich Górach
- Ponad rok temu
-
Grapling w Szczecinie na Tkackiej...slyszal ktos?
- Ponad rok temu
-
Kluby bjj,sw.mma w Norwegii
- Ponad rok temu
-
Namiary na grappling w Pradze Czeskiej
- Ponad rok temu
-
na czym polega luta livre?
- Ponad rok temu
-
ME Lizbona 2008